Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

12 paź 2008, 09:20

Gie, moja mała ma sliczna sukienke z kapeluszem i bucikami,ale nie wiem ile kosztowała bo to prezent od mojej siostry...o cene nie pytałam :ico_oczko:

Jezeli chodzi o wpychanie piąstek do buzi...to Emi robi to nawet zaraz po jedzeniu...a jak włozyłam jej palca do buzi to mnie gryzła tym dziąsłami...tak jakby juz tam zaczęło ją swędzieć.No i ogólnie zrobiła sie troche marudna.

Ok uciekam...jadę po ciasto......

Aha stawiam i Wam moje kochane współforumowiczki :ico_tort: z okazji 2 miesiecy mojej corci.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 paź 2008, 09:34

Dzien dobry :-)

No to dzisiaj Emilka ma swoj dzien... ciekawe jakie prezenty dostanie :ico_brawa_01:
Ja pamietam (tzn. nie pamietam, ale wiem), ze dostalam zlote pierscionki i lancuszki. Co prawda nie przypominam sobie, zebym je kiedykolwiek nosila (poza srebrnym lancuszkiem), ale fajnie je miec jako pamiatki.

Co do chrzcin, to zgodze sie na ochrzczenie malego w wierze anglikanskiej skoro A. jest tak przeciwny rzymsko-kat. :ico_noniewiem:
Z dwojga "zlego" to juz lepiej zeby dziecko bylo ochrzczone tam niz w ogole.
Jakos tak zalezy mi na tym chrzcie, mimo ze nie chodze do kosciola... dziecko bez chrztu wydaje mi sie pozbawione czegos, trudno to opisac.. tak zostalam wychowana... a staremu psu ciezko zmienic tok myslenia... hau hau :ico_noniewiem:

We wtorek spotykam sie z Polkami z Gibraltaru, poznam nowe dziewczyny, pojdziemy na kawke, juz sie nie moge doczekac :ico_brawa_01:
Wiekszosc z nich ma juz dzieci, a z tego, co slyszalam, to 2 sa w ciazy... wiec bede mogla zablysnac moja "wiedza" hehe.. ale sie ze mnie doswiadczona mamuska zrobila :-D (zart oczywiscie)

Wiatry tutaj ustaly, morze znowu spokojne.. nie zatopi nas :ico_sorki:
Za to caly wal ochronny zostal zalany i pewnie zajmie Hiszpanom troche czasu zanim znowu go usypia... a szkoda, bo troche juz te koparki jezdzily wczesniej i go budowaly. Wyglada na to, ze praca poszla na marne.

Lece na sniadanko, dzisiaj moze omlety zrobie :ico_brawa_01:
Wczoraj bylismy na zakupach i lodowka sie nie domyka :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 paź 2008, 09:43

Zobaczcie jakie znalazłam słodziaku do Chrztu dla Zuzi :)
Chrzciny będą dopiero w Święta, ale ja najchętniej już bym kupiła małej ubranko... :)

Ale muszę się wstrzymać, bo nie wiem jak dużo Mała urośnie...

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=454035341
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=454035230

jakoś nie lubię tych wszystkich lśniących, świecących ubranek do chrztu... nie wiem czemu...

[ Dodano: 2008-10-12, 09:45 ]
ten pierwszy komplecik powalil mnie na kolana :)

widze w nim swoja córcie :)

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 paź 2008, 10:19

Gie, ten komplet "Sabinka" jest cudny :-)

Emilka ma wielkie święto dzisiaj :ico_brawa_01:

shoo, ja też jestem wierząca a mój P. nie, ale jeżeli chodzi o chrzest to dogadaliśmy się już przed ślubem i porodem, że będzie, tak samo jak komunia i inne sakramenty. Ja też nie chodzę do Kościoła, ale tak samo jak Ty zostałam tak wychowana i nie wyobrażam sobie nie ochrzcić dziecka. Niech P. się cieszy, że nie żądam ślubu kościelnego :ico_oczko:
Ja troszkę się boję tego chrztu w Boże Narodzenie - zimno będzie i mała może nie rozchorować jak jej ksiądz poleje głowę taką lodowata wodą brr brr brr :ico_zly:
Poza tym msza pewnie będzie trwała ze 2 godz :ico_olaboga: - mój P. tego nie zniesie.
Chyba zrobię to w II Dzień Świąt po południu - było by najlepiej.

Miłego dzionka kochane :-)

Aaaa
wczoraj wieczorem pokłóciłam się z P. i jesem teraz taka rozbita, tak mi smutno i jestem cholernie niewyspana - skończyliśmy o 00.30 :ico_olaboga:
A jestem taka zdołowana że paranoja..., a on ...śpi qrwa mać !!!!!!!!!
Sorki dziewczyny ze to brzydkie słowo, ale mnie tak rozdziera...

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 paź 2008, 13:33

Gie, sliczne kompleciki... ciekawe czy dla chlopcow tez takie ladne mozna dostac :ico_noniewiem:

margarita83, wiem, ze zabrzmi banalnie, ale.. nie przejmuj sie :-)
pewnie dzisiaj pogadacie i wyjasnicie sobie... klotnie sluza oczyszczeniu atmosfery i bez nich zwiazek jest kulawy.
Ja od razu po urodzeniu Jasperka mialam takie klotnie z A., ze bylam bliska wrocenia do Polski... podejrzewam, ze to przez te burze hormonow, niemniej jednak nie bylo zbyt ciekawie.
No i nauczylam sie pierwsza mowic przepraszam, mimo, ze czasami ciagle wydawalo mi sie, ze to nie moja wina i moje ego bylo zranione... ale przewaznie tak jest, ze to 2 strony sa czemus winne i jedna musi zrobic ten pierwszy krok.
Mam nadzieje, ze szybko sie pogodzicie :-)

A zgadnijcie co :-D znalazlam kabel !! W sumie to A. go znalazl, bo go zmusilam :P
To teraz wkleje Wam kilka fotek i rodzicom tez cos przesle :-D

Obiecywany widok z okna:

na ponizszym skala Gibraltaru
Obrazek

tutaj nasz maly port
Obrazek

na tym ponizej widac Maroko (gora za blokami)... widac tez koparke usypujaca wal ochronny... zdjecie robione na dzien (lub 2) przed sztormem
Obrazek

i jeszcze plaza :-)
Obrazek

i jeszcze Wam pokaze, jak to wygladalo podczas sztormu:

tutaj widac jak tankowiec zblizyl sie do portu
Obrazek

i jak sie lodki kolysaly na naszej plazy
Obrazek

uff.. troche sie nawklejalam, ale jeszcze Wam pokaze jak Jaspi podnosi glowke (hehe, wpadlam w manie wklejania :-D)

Obrazek

okej, zmeczylam sie :-D ide odpoczac.

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

12 paź 2008, 19:42

Witam i wy mowicie ze watek zamiera jak ja tyle czytania mialam :ico_olaboga:
No i koniec z pisaniem mala marudzi dopisze cos potem :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 paź 2008, 19:44

shoo, widoki masz piekne - trochę ci zazdroszczę :-)
A Jaspi silny i slodziutki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Kolorowych snów :-)

[ Dodano: 2008-10-12, 19:45 ]
Aaaaa ciekawe jak Jagna i Emilka po chrzcinach :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-10-12, 19:47 ]
szkrab, bardzo mało cie tu widać :ico_nienie:

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

12 paź 2008, 20:12

No jestem mala zasnela pobudka na jedzinko kole 1.00.
Malo zagladam ale ja mam dwa szkraby na glowie i kazdy domaga sie uwagi a jako ze i pogoda nam dopisuje to duzo spacerujemy Wiki zadowolona a i Julka woli pobyty na swiezym powietrzu niz lezenie w domu :-)
Gie po tobie wcale nie widac ze w ciazy bylas :ico_brawa_01: Ja tez tak chce.Jeszcze mam 5 zbednych kilogramow ale pewno zgubie je dopiero jak przestane karmic tak jak i z Wiki bylo.W kazdym razie centymetry ubywaja bo coraz mniejsze ciuchy pasuja :ico_sorki:
Jagna ty sie juz nie glodz :ico_nienie: Bo to sie zle skonczyc moze :ico_olaboga:

Shoo co do spirali mi juz dwojka szkrabow wystarczy wiec jak najbardziej tak dla spiralki. A jakby co to zawsze mozna ja wyciagnac :-)

A gdzie sensibel? Pewno tez zabiegana przy swojej dwojce.

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

13 paź 2008, 10:14

:):):):)

My juz po chrzcinach...
Malutka była grzeczniutka w Kościele,nie zapłakała nawet.Przestraszyła sie tylko jak ksiądz polał jej główkę ta zimną wodą.A tak to przespała cała ceremonię.
Prezenty dostała rózne...od pieniążków,ubranek,zabawek po cudne złote kolczyki :ico_brawa_01:
JaKby co zdjęcia sa na nk.

Gie, Ładne te kompleciki,ale jestem Twoim przeciwieństwem,bo podobaja mi się te śliczne lśniące sukienki.
Moja Emilcia wyglądała w tym poprostu cudnie,jak taki mały aniołeczek.

shoo, zdjęcia piękne,mówiłam że będe Ci zazdroscic... :ico_oczko:
Kurcze a Twój Jasper wysoko podnosi juz główkę. :ico_szoking:

szkrab, włąśnie rzadko zaglądasz...;)
Ale ja wiem co znaczy opieka nad dwójka takich maluszków.
I nie głodzę się juz :ico_oczko:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 paź 2008, 10:42

Jagna30, Emilka fakycznie jak aniołek wyglądała :-)

Dzis idę z Majką do lekarza, ma taki katar,którego nie da jej sie wyciągnąć gruszką, aż jej się "gotuje" tam w nosku no i pokasluje :ico_placzek: Mam nadzieję że to nic poważnego. Gorączki nie ma, ale tak cholernie się boję że szok.

Dziś moje maleństwo kończy 2 m-ce. Z tej okazji dla wszystkich :ico_tort: i :ico_kawusia:
Maja sto lat kochanie :ico_zdrowko: :-D

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”