własnie wróciłam od tesciów, zostawilismy Karoline u nich zeby pozałatwiać w banku no i za pół godziny telefon ze Karolina wrzeszczy i nie da sie uspokoić zreszta słyszałam przez tel jak sie darła... masakra... u mojej mamy zostaje bez problemu... nie wiem co u moich tesciów jest jej tak niedobrze.. przeciez i tesciowa i tesc koło niej skaczą zeby tylko sie nie darła a i szwagier przyjechał z dziewczyna.. oh ta moja pociecha.. a jak tylko mnie zobaczyła to odrazu usmiech i zadowolona juz sie wygłupiała..
nie wiem co to bedzie od stycznia jak ja do pracy pójde...
tesciowa tylko wyleciała z hasłem zebym zapomniała o żlobku albo przedszkolu bo jej sie nie da uspokoić przy rodzinie którą zna a co dopiero obcy człowiek..
w banku załozyłam Karolinie otwarte konto oszczednościowe bo miało dla mnie najwygodniesze opcje i jest bezpłatne w utrzymaniu bo my tam mamy juz swoje konto...
fajnie bo moge wpłacac ile chce i kiedy chce a nawet jesli konto bedzie puste to nic za to nie płace, prowizja tylko przy wielokrotnym wypłacaniu z konta pieniedzy (6zł) ale nas to nie dotyczy bo my chcemy tam tylko wpłacać. mam wgląd na konto przez internet i moge zlecic stałe wpłaty miesieczne w wygodnej dla mnie kwocie lub samodzielnie wpłacac w dowolnym terminie. jak dla mnie super. a i rosna % więc sie tez zarabia - pewnie niewiele ale to zawsze coś..
co do szczepionek to ja szczepie tymi skojazonymi według kalendarza, tylko przychodze na wyznaczona date płace i niemusze sie niczym martwic oni sami wiedzą co kiedy i jaka szczepionka ma byc podana.
nie wiem czy szczepic pneumokoki czy to ma sens skoro najwczesniej Karolina pojdzie do przedszkola w wieku około 3 lat... musze popytac lekarke zeby mi powiedziała jak to szcepienie wyglada takie późniejsze.
eve 81 fajne te kartki mamy naprawde 12 zł za dzień we wtorek bede miec ich do wybrania około 12 albo 13.. sama juz nie wiem musze sie doliczyc... i zrobić liste.zawsze troche sie objedzie w miesiącu na kartkach chocby jakies mieso kupic albo przed swietami jakies zakupy jak sie kartek nazbiera.
ale masz nieźle z tymi pchłami... wiesz przewaznie jak jest jedna to i jest więcej.. lepiej zebyś nie znalazła jajeczek bo wtedy to bedziesz miec tragedie... oby skonczylo sie na jednej...