Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 paź 2008, 15:57

ide wezme ten paracetamol,mam nadzieje ze nie zaszkodzi synusiowi i mi pomoże bo zaraz wykituje chyba!
nie zaszkodzi mi w szpitalu ciagle to dawali lub panadol, jatez biore jak mnie kregoslup boli :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-10-23, 15:59 ]
agusia po prostu wejdz na jedna z tych stron i tam po prawej stronire masz stworz porownanie i tam wszystko jest :-)

Awatar użytkownika
Agusia1982
Już śmiało chodzę po forum!

23 paź 2008, 16:41

http://www.mamaczytata.pl/pokaz/4891/na ... s_nicolas_
a to moj link!

[ Dodano: 2008-10-23, 16:43 ]
agusia po prostu wejdz na jedna z tych stron i tam po prawej stronire masz stworz porownanie i tam wszystko jest
tak tak juz do tego doszlam,dzieki serdeczne

[ Dodano: 2008-10-23, 16:53 ]
a tu drugi link z moją córcią!
http://www.mamaczytata.pl/pokaz/4892/na ... ia_natalka

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

23 paź 2008, 19:06

Witamy serdecznie :) wpadlysmy do Was na chwilke, zabiegane niestety .. dzis bylysmy u lekarza - mala mi troche stęka :( ale w ogole prawie nie placze i powiedzieli ze to taki jej urok - oby! Pan doktor dodal (stekanie jest objawen wady serca wiec gdyby zaczela stekac podczas snu, jedzenia itp to prosze zwrocic na to uage :ico_noniewiem: :ico_chory: ale ona postękuje tylko jak sie budzi i to juz coraz mniej odkad rzucilam powidlo sliwkowe ;( nie wiedzialam, ze mi nie wolno :/ a Wy co jadacie?

A to jest moj aniolek (poki co :) nawet sie wysypiamy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Agusia1982

23 paź 2008, 22:12

hejka dziewczyny,cały czas myślę i myśle i sie zastanawiam czy mój synus sie najada moim cycem!? czytam ze nie które z was dokarmiaja i sama sie zastanawiam :ico_noniewiem: je normalnie spi po 4 godziny a w nocy nawet do 6! ale sama juz nie wiem,jak je ok.powiedzmy 10 minut i zaczyna sie denerwować,ale słysze jak połyka to chyba leci,ale naje sie i juz nie chce ,a ja cały czas słysze jak mu w brzuszku burczy,dlatego sama juz nie wiem,ale z drugiej strony jakby był głodny to chyba by płakał i na pewno by nie zasnął :ico_noniewiem: a jak zaczyna marudzic po jedzonku to daje mu tego dyda to tak go ssa jakby wogóle nie jadł! nie wiem co robić ale dziś cały dzień myśle o jakimś mleczku,martwie sie ze może być głodny! a tego bym nie znisla!!! :ico_placzek: poradzicie coś!
wzielam ten paracetamol i na szczescie głowa przestała mnie bolec!!! :ico_sorki:
zycze wyspanej nocki! do juterka :ico_papa:

Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

24 paź 2008, 00:12

Agusia1982, głowa może bolec od oksytocyny, która wytwarza się w trakcie karmienia. paracetamol bierz bez kompleksów.
Z karmieniam nie ma co wydziwiać-skoro Synek slicznie sie przysysa, ładnie śpi, nie płacze i brudzi co najmniej 6 pieluszek dziennie, to znaczy że sie najada.
Kobito, zaskoczyłaś mnie tymi zmartwieniami, przeciez to twoje drugie dziecko! :-D :-D ja myslałam że wtedy jest wiekszy luz.... :ico_oczko:

Babki, dlaczego eliminujecie nabiał i mleko krowie z diety? skad wiadomo że trzeba to wyeliminować? :ico_noniewiem:
ja jem wszystko poza ostrymi przyprawami, orzechami, cebulą i czosnkiem. Staram sie też ograniczać kakao, choc przyznam że mam okropna ochote na słodycze :ico_oczko:
tak w ogóle strasznie zwiększył mi się apetyt...pierwszy raz w zyciu mam taki ciag do lodówki :-D i jaka mam radochę z jedzenia, bo przecież całą ciążę wymiotowałam :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

24 paź 2008, 10:19

Nabial uczula, ale jak jesz i nic dziecku nie jest to chyba dobrze.. ja wole nie ryzykowac zwlaszcza ze wczoraj zjadlam dwa plasterki sera zoltego a dzis mala ma jakas wysypke na szyi :/ nie wiem czy to od tego czy przegrzalam po wczorajszym wyjsciou do lekarza ale bede obserwowac :)

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 paź 2008, 11:02

hejka dziewczyny,cały czas myślę i myśle i sie zastanawiam czy mój synus sie najada moim cycem!? czytam ze nie które z was dokarmiaja i sama sie zastanawiam je normalnie spi po 4 godziny a w nocy nawet do 6! ale sama juz nie wiem,jak je ok.powiedzmy 10 minut i zaczyna sie denerwować,ale słysze jak połyka to chyba leci,
to tak jak u mnie najpierw je potem sie denerwuje ze mu nie leci tak szybko jak wczesniej chyba :ico_noniewiem: wiec daje mu drugiego i znow to samo :ico_placzek: ostatnio dalam mu butle i zjadl ladnie jakies 80mln tylko wiec sama nie wiem twoj spi mladnie po 4 godzinki moj po 2,5 gora trzy w nocy :ico_olaboga:
wydaje mi sie ze u ciebie jest ok. bo ladnie spi a wiadomo ze jak glodny maluch to nie zasypia i nie spi tak dlugo :ico_sorki: :ico_sorki:
yoanna, ja tez nie jem nabialu i w koncu nie robi mi zielonych kup :ico_sorki: ale ser zolty czasem zjem i malemu na szczescie zadna wysyka nie wychodzi od tego :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Agusia1982

24 paź 2008, 11:23

witam!
Kobito, zaskoczyłaś mnie tymi zmartwieniami, przeciez to twoje drugie dziecko! ja myslałam że wtedy jest wiekszy luz....
tak kochana ja też tak myślałam ale jednak nie,zresztą córci niestety nie karmilam piersią więc nie miałam takich problemów czy starcza mu cyc,ale macie dziewczyny racje,dzis sie juz uspokoiłam,skoro nie płacze to znaczy że jest mu dobrze!:)
ja jem wszystko poza ostrymi przyprawami, orzechami, cebulą i czosnkiem. Staram sie też ograniczać kakao, choc przyznam że mam okropna ochote na słodycze
to tak jak ja,jem wszystko prócz tych rzeczy które mogą powodowac ból brzuszka,i tak jak ty mam straszną ochote na słodkie zwłaszcza czekolade!!! ostatnio pozwoliłam sobie zjeść dziennie jednego cukierka-trufle,uwielbiam! i na szczeście nic małemu nie jest znaczy nie ma większych problemów z kupką!
pozdrawiam i życze miłego dzionka!

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 paź 2008, 12:50

a ja wystawilam malego w gondoli na balkon , Piotr wozi stelarz od wozka w samochodzie z reszta jak mam tyrac z drugiego pietra na dwor na 5 min. bo zaraz bedzie padac to mnie szlak trafia :ico_zly: :ico_zly: , szukamy nowej chaty ,mam nadzieje ze znajdziemy cos fajnego z ogrodem :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 paź 2008, 15:55

Witam

moj maly spi, musialam dac mu butle bo cycami sie nie najadl, plakal i sie wiercil wiec zrobilam i wypil 6o ml i jest ok.

Agusia1982 kochana skoro Twoj synek tak ladnie spi to nie ma potrzeby dokarmiac, moj maly jak je to sie denerwuje czasami, placze, wypluwa potem znow szuka wiec pewnie juz nic nie leci u mnie wiec sie nie najada i dlatego robie mu butle, przeciez nie zostawie go glodnego, prawda??? A Twoj syncio ladnie spi po cycu, moj wstawal co 3, 2 godziny a jak jest dobrze najedzony to tez potrafi ladnie spac. Nie zamartwiaj sie bo na pewno Twoj synek jest najedzony :-)

Adia26 no to tansze jest u Was to mleko, u nas kosztuje 16 euro :ico_olaboga:

Co do jedzenia nabialu to ja tez jem, jogurty, ser zolty i maly nie ma uczulenia, kakao tez pije bo zalecila mi polozna, mowila, ze jest bardzo wartosciowe i zeby pic dwa razy dziennie :ico_noniewiem:

Moj maluch ma problem w kupkami nir moze sie wykakac- raz zrobi raz nie i tak sie prezy i placze biedaulek kochany :ico_placzek: moze ja cos nie tak zjadlam juz sama nie wiem :ico_noniewiem:

Wiecie co jestem taka happy moja mamunia przyjezdza do mnie 9 listopada co prawda tylko na tydzien ale dla mnie to dobre i tyle, juz nie moge sie doczekac :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-10-24, 15:55 ]
adia26, nie za zimno dla Twojego synka w tym ubranku?????

Wróć do „Przedszkolaczki”