kari24
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

30 paź 2008, 10:24

Cześć :-)
Ja też tylko na chwilkę, zameldować że żyjemy, ale jesteśmy chorzy :ico_placzek: Dopadł nas wirus grypy żołądkowej, masakra jednym słowem.
Trzymajcie się cieplutko, pozdrowionka :)

caro
Trzy tysiące lat minęło...

30 paź 2008, 10:49

Cześć dziewczynki :-) :-) :-) , no dobra co u mnie..............coraz większy brzuch, zadyszki, zgaga, zaparcia,niedołężność jeśli chodzi o obcinanie paznokci, schylanie, podnoszenie, itd :-) -jednym słowem uroki 3 trymestru :-D :-D :-D , ale niczego nie załuje i tak sobie mysle, ze to raczej moja ostatnia ciaza wiec troche mi smutno- G. twierdzi, ze jeszcze jedno sobie strzelimy jak łobuzy podrosna :ico_oczko: :ico_oczko: ...a do tego wszystkiego zamieszanie ztym nowym mieszkaniem, myslelismy, zeto bedzie do swiat, a tu sie okazuje, ze prawdopodobnie w przyszłym tygodniu :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: , wyszukuje teraz nowych firanek i innych dupreli, co nam z tego mieszkania nie beda pasowac :ico_olaboga: , ale ile to radosci :ico_haha_01: :ico_haha_01: i do tego wystrój dzieciecego pokoju :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: -tak bardzo pragnelam to zrobic, ale tu nie było gdzie.....

jezu i tak sobie mysle,ze juz 33tydzien mi leci :ico_olaboga: , a niedawno test zrobilam :-) :-)
Dopadł nas wirus grypy żołądkowej, masakra jednym słowem.
jezu to kurujta sie kochani, przesyłam pozytywne fluidki :-) :-)

mordko Oskar tez nie gada :-) :-) , dobrze,ze rybka sie odezwala, kurcze teraz sobie pomyslałam, ze jak sie przeprowadzimy to tez nie wiadomo kiedy nam numer przeniosa :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: ....

Kolka zobaczysz ze niedlugo bedziesz we wszystkim obeznana i po prostu chyba musisz sie przyzwyczaic do nowej roli-pracownika :ico_haha_01: ....mam nadzieje,ze choróbska odejda precz :-)

Katrin miejmy nadzieje, ze to pojedynczy przypadek :ico_haha_01: ....u nas noce moze przespane, ale budzi sie około 3 i chce do nas do łózka, a my c o oczywiscie wychowawczo go bierzemy :ico_wstydzioch:

delicja to jest po prostu małpa, taki typ człowieka, nie zmieni sie, a moze ona specjalnie tak robi,zebyscie sami mieli dosc i sie wyprowadzicie :ico_noniewiem: ....najlepiej to nie wchodzic sobie w droge, jak najmniej kontaktu-na ile to mozliwe oczywiscie, teraz bedzie gorzej, bo jak pogoda ładna to i na dlugi spacer mozna uciec z chałupy, a teraz takie pluchy :ico_zly: , ale zycze ci duzo cierpliwosci :-)

hektorka to pstrkaj kochana i sie chwal tu nam :-)

gdzie ta nasza syla :ico_noniewiem:

kamelek1
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

30 paź 2008, 12:30

Caro - tak ci zadroszcze tego brzuchala :) taki fajowy , to nic że jestes gruba i nie dołęzna ale to jest cudna niedołężnośc :) :ico_brawa_01:
My tez bieżemy Lenke do siebie dołóżka w połowie nocy , ale widze ze to sie tak niebezpieczne zrobiło , że chyba od poniedziałku koniec , ale ja to uwielbiam czuc tego gluta małego jak mnie kopie bo jej sie coś nie podoba w nocy i tak smiesznie minie woła ,, mamo''
zamieszanie z mieszkaniem fajne :) urządzanie super tylko szkoda , że już taka gruba jestes , bo inczej sie by robota szykowała , ale pomyśl o tym jak tam bedzie cudnie :ico_brawa_01: :-D

Delicja - ja bym psychicznie tego nie wytrzymała - teściowej , zajeb.... w łeb jak bogackiego
jak znam siebie to bym sie zapakowała i pojechała do rodziców niewiem gdzie i jakos meża przekonałą ,ze ja juz dłużej nie daje rady , w końcu twoje zdrowie ważniejsze i twoj spokój niż każda inna rzecz.

u nas jakies luźne kupy u Leny i Panie w żłobku wczoraj panikowały że biegunka , az poszłam z nia do lekarza i lekarz kazal sie wszystkimw głowe pukac i nie panikowac bo 3 kopy na dzień to nie wirus może coś zjadła daje jej smecte i enterol i zobaczymy , ale dziś siedze jak na szpilkach i co mi tel. zadzwoni to mi w gardle wszytsko stoi , wczoraj z ta właścicielka prawie sie pokłociłam , zrobiłą ze mnie wyrodną matke normalnie :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Kolka

30 paź 2008, 23:08

kari24, no właśnie.... że tak powiem.. macie przesrane :ico_wstydzioch: :-) Nie zazdroszczę i trzymam kciuki oby przeszło... Polecam colę na takie dolegliwości. A dla dorosłych wódkę z pieprzem. Wstrętne, ale skuteczne.

Wiecie co.. łapię się na tym, że wciskam klawisze na klawiaturze, które setki razy wciskam w pracy :ico_puknij: jakieś tabulatory i wszystkie funkcyjne :ico_puknij: i zapominam o myszce :-D caro, jak się utrzymam w tej pracy przez ok 2 lata to też będę się czuła tak jak Ty... narazie chyba nie chcę :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: Ale za 2 lata będę szczęśliwa jak za pierwszym razem :-) Chociaż... gdyby teraz mi dwie kreski się pokazały to bym nie płakała...

To dobre wieści nam Mordeczka przekazała- już myślałam, że Rybcia na nas ręką machnęła jak większość dziewczyn- (nazywajmy rzeczy po imieniu) :ico_wstydzioch: Fajnie, że u nich OK.
Caro, nie wyprowadzaj się, dopóki neta Wam nie założą, bo ja już nie wiem co to się stanie z tym wątkiem :ico_olaboga:
budzi sie około 3 i chce do nas do łózka, a my c o oczywiscie wychowawczo go bierzemy :ico_wstydzioch:
nam też często to się zdarza :ico_noniewiem: Wtedy Rafał zasuwa do drugiego pokoju. Ale ja ostatnio nie lubię z małą spać, bo się nie wysypiam- te kopanie to raz, a dwa, to ja nie śpię, tylko drzemkę sobie ucinam bo boje się, że ją łokciem trącę albo coś... Każdy jej ruch i i ja już dęba stoję. To nie na moje nerwy...

Kamelek, Tobie jutro odpiszę :ico_sorki: , bo mi mała płacze właśnie

Awatar użytkownika
Mróweczka
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

30 paź 2008, 23:28

a mi sie cos pisac niechce...weny niema...

Opisywalyscie gdzies swoje porody?? bo ja nieopisywalam i dzis sie wzielam coby niezapomniec i Erykowi w pamietnik wpisac!! Wiem ze sie niezapomina ale duzo rzeczy umyka tym bardziej jak sie rodzi np 6 razy jak ja planuje to mi sie pomiesza heh... :-D

Poczytalabym sobie jak to u Was wygladalo...a ja napisze moze jutro heh po ponad 18 miesiacach heh ale co tam :-D

katrin
Beze mnie to forum nie istnieje!

31 paź 2008, 01:01

Mróweczka, a moze o tych porodach to popiszemy po grudniu,zeby Caro nie nakrecac? :ico_haha_01: Ja juz malo co pamietam,tutaj nazywane jest to StillAlzcheimer (stillen-znaczy karmic piersia)tzn,ze szybko zapomina sie o bolu.Ja pamietam,ze jak rodzilam i mialam te bole to myslalam sobie tak:JAk ktos mowi,ze te bole to sa tylko troche wieksze niz te menstruacyjne to jest walniety!A pare tygodni po zastanawialam sie czy to rzeczywiscie tak bolalo :ico_szoking:

Kamelek-nie przejmuj sie dyrektorkami,najwazniejsze,ze Ty wiesz co jest z Twoim dzieckiem.Moj Antos ostatnio tez robil mi po trzy,cztery razy ja to kojarze z nowo wychodzacymi zebami,bo pcha wszystko do buziola i stad moze go troszke przeczyscic.

Kari-przesylam fluidki,kurujcie sie kochani cola i paluszkami.

Caro-blisko,coraz blizej,mysle,ze lepiej jak teraz sie przeprowadzicie,bo przed swietami to nie mialabys glowy do tego.A powiedz mi,czy Filipek ma w brzuszku taki sam temperament jak Oskarek czy jest bardziej lub mniej aktywny?ALe super,fajnie napewno miec znowu taki "kopajacy" brzuszek.

Mordeczka-ale Ty sie tajemnicza zrobilas.Mam goscia i koniec :ico_noniewiem: Pozdrow Iwonke jak zadzwoni.

Hektorka-moze te zebiska ostatnie wychodza tym naszym szkrabom i stad te atrakcyjne noce :ico_noniewiem: I czekamy na nowe foteczki.

Kolka-jeszcze jutro i pierwszy tydzien za Toba.Ja mialam zawsze strsiora w nowej pracy,nowi ludzie itd,dla mnie najgorszy byl pierwszy tydzien a potem juz bylo oki.

Ja po prawie 18 miesiacach wrocilam do malzenskiego lozka i :ico_noniewiem: czuje sie jak wyrodna matka.Mam elektroniczna nianie a i tak nie spie pol nocy,bo mam poczucie winy,ze zostwilam dziecko same w pokoju,a dzieli nasze pokoje tylko maly 1,5 metrowy korytarzyk.Wytrzymalam tydzien,ale duzo mnie to kosztuje,zeby nie wrocic spac do Antosia pokoju.Moze on dlatego mi sie budzi,bo zawzse gdzies od 3-4 bralam go do siebie do lozka i tak spalismy do rana :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-10-31, 00:06 ]
Delicja-no coments,moge tylko napisac,ze trafila Ci sie podobna zolza jak mi i jedyna rada to uciekac,bo to naprawde moze zniszczyc Wasz zwiazek.Pamietaj,ze kazdy kocha swoja matke obojetnie jaka jest i nikt nie lubi jak mu sie zle mowi o matce,a Ty na pewno siedzisz mezowi w uszach a to juz nie buduje Dobra miedzy Wami,wiec myslcie az Wam z glowy bedzie sie kopcic,co zrobic,zeby sie od nich oduzaleznic. Dla Was warto powalczyc o to powalczyc,bo Ty ja w koncu zabijesz(przynajmniej myslami)

caro

31 paź 2008, 10:08

Mróweczka no właśnie kobieto ale sobie moment znalazłaś na opisy porodów :ico_oczko: :ico_nienie: , maltretować psyhicznie mnie chcesz :-D :-D , wiecie co jak sobie staram przypomniec to za dużo nie pamietam, tzn. o bólu i jak będę szła do szpitala to z osra....mi gaciami :-D , jezu chryste :ico_olaboga: , ale jeszcze troche czasu jest, teraz to myśli jeszcze mam zaprzątnięte tą przeprowadzką, to sie tak nie nakręcam :-) , a Filip gorszy od Oskara jeśli chodiz o kopanie wiercenie itd. normalnie masakra, jaby już chciał wyleżć skubaniec, bo ciasno mu chyba :ico_noniewiem: .........co do neta to mam nadzieję,że szybko linie przełozą, bo bedę odcieta od świata :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Kamelek mam nadzieję,że to nie wirus, faktycznie 3 kupy to chyba nie tak dużo, oskar przedwczoraj miał 3-ale nawet nie pomyślałam ze coś może nie tak jest :ico_noniewiem:

Kolka teraz musisz sie nastawic na prace, ja jak bym zaczynałam robote to też bym nie myślała o drugiej dzidzi :ico_wstydzioch: ...........ale cieszę sie że tak mi sie to wszystko ułożyło :-)

no dzisiaj dziewczęta mamy piękną pogode, normalnie słonko jak marzenie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , wczoraj nie bylismy na spacerze, wiec dzis trzeba lecieć :-) , Filip też chyba chce bo aż wygioł nogę :-D

[ Dodano: 2008-10-31, 09:10 ]
no i stawiam :ico_tort: , bo zostało mi równo 50 dni :ico_szoking:

katrin

31 paź 2008, 14:31

Caro-to na te 50-tke wszystkiego najlepszego,latwego,szybkiego porodu :ico_haha_02: Ciekawe ile jeszcze rzeczywiscie dni zechce Filipek mieszkac w brzusiu :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Blanka26

31 paź 2008, 14:41

Mróweczka ja opisywałam,możesz sobie poczytać, ale to było z ponad rok temu, więc nie wiem czy jeszcze jest ten mój post.
Ty ja w koncu zabijesz(przynajmniej myslami)
żeby tak można było :-D :-D :-D :-D :-D :-D

katrin Ty się zastanawiałaś kilka tygodni po porodzie czy to bolało, a ja już na drugi dzień po porodzie zadeklarowałam, że chcę rodzić znów :-D :-D :-D

ja tam się porodu nie boję i już nie mogę się doczekać kiedy znów będę w ciąży :ico_haha_02:
choć pamiętam jak gryzłam palce z bólu :-D no ale czekam na tę chwilę jak położna kładzie dziecko na brzuch. to najcudowniejsza chwila na świecie!!!

caro ja mogę rodzić za Ciebie jeśli chcesz :ico_haha_02:
no i super, że wyprowadzka już wkrótce :-)

Awatar użytkownika
M0rD3CzKa

31 paź 2008, 19:28

cześć :-D
Pamiętam jak jeszcze niedawno przezywałyśmy porody .. tzn. ja nie bardzo przeżywałam bo się nie bałam :-D a tu za 50 dni będziemy miały powtórkę z rozrywki u Karolinki :-D
Kolka jak w pracy? kiedy będziesz miała urlop żeby przyjechać do zięcia? :-D
Moj syn zasnął właśnie :ico_noniewiem: fajna noc mnie chyba czeka jak teraz się wyśpi :ico_olaboga:
nie mam ostatnio weny na pisanie :ico_puknij:
czytam Was i nie wiem co czytam :ico_puknij:
zakochana czy co :ico_noniewiem: :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”