Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 paź 2008, 16:37

Jagna - no to rzeczywiscie wczesnie... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-10-31, 15:38 ]
może dlatego twoi chlopcy maja takie preoblemy z zabkami... kiedys slyszalam w tv, ze im pozniej zabki wyjda dziecku, tym lepiej... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

31 paź 2008, 16:54

Tzn.Patryk ma ząbki zdrowe,nawet ostatnio dentystka się zachwycała...ale Kubuś :ico_olaboga: szok,próchnica....i teraz zastanawia mnie jedno...Patryk praktycznie od razu był na butelce,a Kube karmiłam do 2 lat piersią :ico_noniewiem: ciekawe czy to nie przez to że za długo był na moim mleku. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 paź 2008, 17:08

Gie, moj maly tez robi lodeczke, wtedy ciezko jest go przewinac... bo sie zwija w klebek (lezac na pleckach), a nogi to sobie niedlugo na glowe chyba zarzuci :ico_noniewiem:

Jagna30, to rzeczywicie wczesnie te Twoje dzieci zaczely zabkowac.. tez mi sie wydaje, ze im pozniej, tym lepiej... szczegolnie, ze takie 3-miesieczne malenstwo sobie nawet gryzaczka samo nie przytrzyma.

czy u Was tez unormowaly sie juz pory posilkow? u nas tak... maly je o 8 rano, pozniej ok 11-12, pozniej o 3, pozniej 6 i okolo 9.... na noc czasami dajemy mu butle okolo 12, czasami nie... jezeli zasnie po 10 i spi, to juz go nie meczymy butlami, tylko czekamy do rana :-)

Awatar użytkownika
Jagna30

31 paź 2008, 17:31

Tak się właśnie ślini moja córcia...a leży dosłownie chwilke na brzuszku;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 paź 2008, 18:03

moja mala je co 2-3 godziny... ale mniej... po 90 ml

120 zjada tylko po nocy... jak w ciagu dnia zje wiecej (chyba z lakomstwa), to zaraz po odbiciu uleje te dokladke...

nieraz zasnie juz o 20:00 i spi do 7:00, ale zazwyczaj zasypia ok. 21:00-22:00

boshe, mam nadzieje, ze u mojaj mamy bedzie hrzeczna i da jej przespac cala noc...

ja juz za nia tesknie, buuu :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Jagna30

31 paź 2008, 18:57

Ja mojej robie 120 ml w dzień,a na noc 180 ml....ale nie je co 3 godz.Teraz wogóle to mam z nia przeboje,jeżeli chodzi o jedzenie.. :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 paź 2008, 23:55

Witajcie

Dziewczyny dziekuje za odpowiedz i rady i ze moge do Was zagladac :ico_sorki: :ico_sorki:

Na razie jeszcze nie odstawie go do piersi, pomecze sie jeszcze troche, ciezko tak podjac decyzje, w sumie pokarm mam, ale nie wiem czy jest wystarczajacy dobry, bo maly po cycach placze a powinien byc najedzony prawda, moge miec tez malo pokarmu ale jeszcze poczekam i zaobserwuje. Dzis w nocy sciagnelam z jednego cyca mleko bo myslalam, ze mi eksploduje i wyciagnalam 90 ml nie wiem czy to duzo czy malo :ico_noniewiem:

A dokarmiam malego nie zawsze, czasami tylko w dzien butle dostanie zebym odpoczela od niego, ale on tez jak zje to w ogole nie chce soac w dzien, dzis tez byl koszmarny dzien, co ja go ululam i poloze to onw staje i tak w kolko, spal ze mna na mojej klacie 3 godzinki :ico_olaboga:

Dalam mu butle o 20.30 zjadl 140 ml i usnal bo go ukolysalalm i wstal na karmienie o 1.45 :ico_szoking: o 2 go nakarmilam tez butla zjadl 110 ml i poszedl spac i wstal o 5.35 nakarmilam ululalam przsnelam z nim godzinke polozylam do lozeczka a á on 10 minut pospal i wstal tak juz nie spal do bardzo pozna i zaczely sie jazdy- nie wiem musze jeszcze sie zastanowic, ale bardzi dziekuje Wam za porady :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A co do herbatki, to kupilam z Hippa polecila mi ja kuzynka i kolezanka i co moj maly tezu nie chce jej pic, a mi smakuje bo probowalam czy ona naprawde jest nie dobra, wypil dzis tylko 30 ml

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 lis 2008, 11:01

Jagna30, hehe ladnie Ci sie Emilka slini... Ja nie wiem, co z moim sie dzisiaj stalo, ale dostal takiego slinotoku, ze hej... wklejam zdjecie :ico_noniewiem:

Obrazek

to chyba przez to, ze wlozylismy go do tego bujaczka i caly czas byl w pozycji polsiedzacej... ale mial ubaw przynajmniej :ico_brawa_01: jak kopal nogami, to automatycznie rozhustywal ten bujak.. tak wiec mial zajecie :-D

Pati85, no racja, najlepsze dla maluszka jest karmienie piersia, wiec karm jak dlugo sie da :-)
a z Twojego opisu wynika, ze bedziesz miala bardzo aktywne dziecko, jezeli mu sie nie odmieni ;-)

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 lis 2008, 11:34

Witam moje forumowiczki. Kurczę jak dużo czytania - aż miło :-)
Gie tak naprawdę to bym sie nie pocięła, ale faktycznie do szczęśliwych bym nie należała i obawiam się że bym sie załamała trochę.

Majka też sie ślini, podobnie do Jaspiego. No a piąchy to notorycznie ciągnie i to taaaak bardzo głośno, jakby nigdy nic nie jadła. Też sie zastanawiałam czy to zęby czy co. "Macam" jej dziąsełka ale nic nie wyczuwam. Wolałabym żeby te ząbki troszkę później wyszły.

Jagna Emi może będą już wychodzić te ząbki, no cóż przecież wszystkie Twoje dzieci wcześnie ząbkowały.

Pati85, śmiało możesz zaglądać i z namai pisać. Każda z nas jeżeli będzie mogła to ci pomoże :-)

Miłego dnia kochane

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lis 2008, 21:57

Witam i ja :)

najpierw swieczuszki: \'/ \'/ \'/ \'/ \'/ \'/ \'/

a teraz foteczki z wczorajszej imprezki... nie gniewajcie sie, ze zamazalam kolezance Joli oczy ;)

to jeszcze u mnie w domku w trakcie przygotowan:

Obrazek

a tu juz u znajomych:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

impreza była super, mało się nie posikałam ze smiechu, bo kumpela jest generalnie dobra w naśladowaniu wszystkich, wiec robila niezle show :)

za Zuzia tesknilam baaardzo!!!!!!!!

Ale byla grzeczna u babci, usnela o 22:30 i spala do 6:30, a ja prezed 9:00 juz po nia pojechalam :)

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”