Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lis 2008, 23:40

margarita83, pieknie ta Twoja corcia siada!! ja dzisiaj znowu z Jaspim probowalam, ale nic na sile ... nie potrafi jeszcze (WRRR GRRRR AAAAA :ico_zly: )
hehe moze jutro .... ;-)

szkrab, milo Cie znowu widziec :-)

Gie, widzialam zdjecie na n-k, ale mala fajnie trzyme te butle :ico_brawa_01:

a co do lezaczkow, to my juz taki mamy, od 2 dni.. sprawdza sie znakomicie :-) maly jest zafascynowany i co dziwne, za kazdym razem jak go zdejmuje z tego lezaczka, to ma kupe w pieluszce :ico_noniewiem: to chyba z tych emocji :-D

Obrazek

a tu zblizenie:
Obrazek

:ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 lis 2008, 11:37

Dziękuję dziewczyny :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Nikt lepiej nie potrafi podnieść na duchu jak Wy moje kochane koleżanki z forum :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Jagna no właśnie zaczynamy się opatulać więc nie widać "niedociągnięć" figury, ale naprawdę mam pasqdny brzuch.
W piatek byłam na siłowni i instruktorka tak mnie przekotłowała że hej. Wczoraj nie mogłam chodzić nawet :-D

Majka ma już od jakiś 2 tyg smoczki od 3 m-ca i jest wniebowzięta że jej szybko leci. Naciagła sie bidulka że zasypiała przy butli niedojedzona.

Jagna te serenady to mi się nie uśmiechają, nawet nie chcę sobie wyobrażać co to będzie za 15 lat :ico_zly:
:ico_szoking:

[ Dodano: 2008-11-03, 10:38 ]
A co do siły mojej córki to jestem dumna jak nie wiem co. W piatek idę na szczepienie więc pokaże lekarce :-D :-D :-D

Majka wiecznie ciągnie swoje piastki, ale jak "macam" jej dziąsełka tojest wniebowzieta i na jakąś cwilę pomaga taki masaż. Ślini się przy tym że szok.

[ Dodano: 2008-11-03, 10:39 ]
shoo, cudny lżaczek, muszę się sama nad takim zastanowić.

Do którego miesiąca życia jest taki leżaczek???

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

03 lis 2008, 11:43

margarita83, ja znalazłam coś takiego...i chyba właśnie o to mi chodziło....

http://www.allegro.pl/item472407837_fis ... w1_gw.html

[ Dodano: 2008-11-03, 10:47 ]
A co do brzucha ....to wydaje mi się....że ja pewno mam największy...W końcu najwięcej z Was przytyłam, :ico_zly: No i dużo schudłam....mała nie skończyła 3 miesięcy a ja mam juz 22-23 kg mniej....No więc i skóra straciła swa elastyczność...no i to moje 3 dziecko :ico_noniewiem: Więc nie ma co narzekać....zobaczysz,że wszystko wróci do normy,a tym bardziej jak zaczęłaś chodzić na siłownie;)
Ja jestem zbyt leniwa,i pozwałam sobie na diety typu Kopenhaska z szybkim efektem :ico_noniewiem: Teraz wróciłąm do normalnego jedzenia,tyle że jem mniej i nie jem kolacji.
Parę razy zafundowałam sobie też szuczne słońce :ico_brawa_01: i czuję się duzo lepiej :ico_sorki:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 lis 2008, 12:32

Jagna30, zajebiaszcza ta huśtawka.

No to teraz się napaliłam że hej...
a tu wydatków co niemiara :ico_olaboga:
dzisiaj imieniny bratowej, za tydzień drugiej bratowej i jednego brata, za dwa tyg imieniny i urodziny drugiego brata, mikołajki potem i urodziny 3 brata, gwiazdka, chrzciny i jesteśmy bankrutami :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-11-03, 11:36 ]
Jagna30, z tym brzuchem to nie ma reguły. Jednym się wciąga, innym nie. Jedne babki chudną w mgnieniu oka (czyt. Gie) a drugie mają z tym cholerne problemy (czyt. margarita83)
No cóż taki nas los :ico_olaboga:
Z tą siłownia to tylko raz w tyg jak P. wraca z pracy w piatek to ja mogę iść, bo on małą się zajmie.
Teraz w piątek sam ją wykąpał (nigdy tego nie robił w pojedynkę), ubrał, nakarmił i ululał. gdy wróciłam Majka spała :ico_brawa_01:
Zawsze mu pomagał w kapieli małej, a później ubierałam itd. Tym razem tatuś został sam i dał sobie świetnie radę - jestem z niego dumna :-)

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 lis 2008, 13:01

Witam.
Rozpisalyscie sie o tych brzuchach ze ho ho. A moj tez stoi w miejscu :ico_placzek: Jeszcze moglo by tak z 5 kg poleciec, al epewno bedzie tak jak i z Wiki ze waga spadla dopiero jak przestalam calkiem karmic.Wiec jeszcze pewno przez pare miesiecy rozmiar40 :ico_placzek: Do tego zima wiec i ruchu mniej a diety przy karmieniu nie bede stosowac bo by mleczko bezwartosciowe bylo.

Udalo mi sie zrobic zdjecie Julci jak trenuje miesnie glowy :-)
Obrazek

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 lis 2008, 14:07

margarita83, hej, ten lezaczek, ktory mam jest do 19 kg.. wiec jakies mysle 2-3 lata posluzy... pozniej jako krzeselko.

Jagna30, super lezaczek znalazlas.. tez o nim wczesniej myslalam, ale zalezalo nam na takim, gdzie nie ma melodyjek i ktory ma wibracje.

margarita83, podziwiam, ze zmobilizowalas sie na silownie... szczegolnie majac tyle latania teraz przy Majce, mnie by sie nie chcialo ;-)
jedynym cwiczeniem jakie mam codziennie to spacer z malym (okolo godziny)..

nie wiecie jak dlugo znika ta pionowa kreska na brzuchu (pozostalosc po ciazy)?
bo ja ja ciagle mam :ico_szoking: i jakos nie widze, zeby blakla :ico_placzek:

szkrab, :ico_brawa_01: dla Julki!! nadziwic sie nie moge, ile ona ma wlosow!! super :-) ...a moj Jaspi ciagle taki lysolek.. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 lis 2008, 15:11

szkrab, :ico_brawa_01: dla Julki!! nadziwic sie nie moge, ile ona ma wlosow!! super :-) ...a moj Jaspi ciagle taki lysolek.. :ico_noniewiem:
szkrab ja rownież jestem pelna podziwu. No ona ma taka bujną czuprynkę że ho ho :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

shoo nie martw się Majka też jest łysolkiem :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-11-03, 14:11 ]
aha kupiłam dzisiaj zaproszenia na allegro.
Jak tylko je odbiorę zrobię zdjęcie jak gie i wam pokażę :-)

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 lis 2008, 15:57

Witaajcie sierpnioweczki

chcialam Wam napisac, ze u nas lepiej, maly jest juz grzeczniejszy, chyba znalazlam przczyne jego zachowanie- nie mogl puscic baczka i z kupka tez mial prpblem. Wczoraj zrobilam mu herbatke, troche wypil i od razu efekt byl- zaczal puszczac baki i kupka tez byla, potem ciepla kapiel i masaz brzuszka i bylo lepiej.
Karmie go piersia i kurcze tez zaluje ze dawalam mu butelke ze sztucznym mlekiem, maly ladnie je i potrzebuje wiecej czasu przy piersi, nie odstawialam go sama jak zawsze tylko czekalam az sam odstawi i naprawde niebo i ziemia, sam wyplul cyca i sie najadl i ladnie spal. Niepotrzebnie sie sluchalam polozej, ktora mi mowila, ze za dlugo trzymam malego przy piersi- skoro mu tyle potrzeba to tak bedzie, najwyzej spac nie bede trudno, ale najwaznieksze, ze maly mi sie najada i spi :-D :ico_brawa_01:

Dziewczyny sliczne te Wasze pociechy

widze, ze zakupilyscie bujaczki, ja tez zamioerzam sie do tego tylko sie zastanawiam czy moge wlozyc do takiego bujaka mojego malego czy to nie za wczesnie????? I czy to nie beda pieniazki wydane w bloto, jesli mu sie tam nie spodoba- tez bym chciala w wibracjami kupic ale nie wiem czy z melodia bo moj maly i tak ma gdzies te melodyjki :-D

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 lis 2008, 15:59

To znowu ja :)

zapomniałam dopisać o tym gotowaniu przez Pana... Gotuje, gotuje... Oczywiście, że takie tradycyjne potrawy (jak gołąbki na przykład, czy mięsa z sosem - bitki etc.) robię ja i zupy też gotuję ja (maż umie pomidorówkę), ale on specjalizuje się m.in w spaghetti (takze z tunczykiem), lasagne i pizzy :) No i kazdy taki zwykly obiad zrobi (schabowe, czy piersi z kurczaczka), wiec nie moge narzekac, ze ma dwie lewe rece do gotowania :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:

SHOO, JAGNA - ja tez mysle o lezaczku, ale 250 zł na niego nie wydam raczej... myslalam o takim do 150 zł, widzialam kilka na allegro, m.in podobny do tego, co masz Ty SHOO... kosztują do 120 zł i tez sa do 18 kg.

MARGARITA - ja uwazam, ze bardzo ladnie wygladasz i nie widzie wielkiej roznicy miedzy swoja, a Twoja figura, naprawde...

SHOO - ja tez mam ciagle te ciemna linie na brzuchu - wkurza mnie ona strasznie... podobno mialaa zejsc kilka tygodni po porodzie i co?? :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

SZKRAB - zdjęcia cudne, napisalam Ci juz komenta na N-K co mysle o Małej :-D :-D :-D :-D :-D

my wlasnie wrocilismy ze spacerku z Małą... bylismy w parku nakarmic kaczuchy, a potem na zakupach... Kupilam w aptece fridę dla Zuzi, bo mam juz dosyc tej gruszki... Aspirator kosztuje 25 zł i przed chwila mialam okazje wyprobowac jego dzialanie i NAPRAWDĘ gorąco polecam!!! Zero stresu dla maluszka, a gluciaki wyłażą natychmiast... takie "kozy" powyciągałam Małej, że gruchą by mi się chyba nie udało... super sprawa... przymierzałam się wczesniej do kupienia, ale jakos ciagle zapominalam, az przedwczoraj zadzwonila do mnie kolezanka z liceum ma nieco mlodszego dzieciaczka), ze kupila to cacko i po prostu rewelka, wiec sie dzis zmobilizowalam :) NIE ZALUJE!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

jutro do lekarza na to szczepienie, idziemy same, bo Pan bedzie po nocy, a ja mam byc na 11;00. NIE WIEM JAK TO ZNIOSE!!!!!!!!!!! :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: Poprzednim razem wyszlam, a Pan zostal z Mala...

[ Dodano: 2008-11-03, 15:12 ]
PATI - ciesze sie, ze u Was lepiej i Maly grzeczniejszy :)

MARGARITA - czekam z niecierpliwoscia na zdjecia zaproszen :)

a mi przyslali dzisiaj z allegro swiece i szatke na chrzciny :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Obrazek

a teraz zobaczcie moja Mała dresiare (zdjecie robione dzisiaj przed spacerkiem)
;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 lis 2008, 16:15

Pati85, ja tak słonko czasem Cie podczytuję , mam nadzieję że mogę :ico_wstydzioch: ciesze sie że u Was lepiej :ico_brawa_01: nie wiem czemu połozna tak głupio ci doradziła z tym zabieraniem cyca. mój smyk też dłuuugo siedział przy cycu zawsze, potem mu się poprzestawiało, teraz je maks. 5 min. ale lubi tak co 2 godz. cyca dostac. próbowałam mu ten czas wydłużyć ale robił sie zaraz marudny wiec daje mu tak jak On chce i jest zgoda :ico_haha_01: co sie będę stresować i dziecko jeszcze :ico_oczko: nauczył sie tak że przed tym snem "głównym" tak koło 20tej musi butle dotać i ona go usypia, cyca wtedy nie chyci :ico_szoking: ale to jest jeden raz na dobę ,poza tym mojego cyca wpyla cały czas :ico_sorki: mam nadzieję że teraz jak juz "rozgryzłaś" że Ericzek po prostu potrzebuje się dłużej poprzytulać i pocysiać to twoje probley się skonczą :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
ja tez mam ciagle te ciemna linie na brzuchu - wkurza mnie ona strasznie... podobno mialaa zejsc kilka tygodni po porodzie i co??
nie pocieszę Was- ja mam nadal ta linię :ico_olaboga: niby bledsza ale jest :ico_szoking:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”