Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

04 lis 2008, 16:07

GLIZDUNIA, to Albo moja Ala dużo sika, albo Twoja Maya mało. Ale raczej to pierwsze, bo młoda potrafi wypić półtora litra wody dziennie (herbatki, woda, zupa, kaszka)

ladybird23, może kiedyś sen sie spełni :-) ale raczej najwcześniej na wiosnę

[ Dodano: 2008-11-04, 15:09 ]
ladybird23, dość grubo ubierasz Milenkę. Ala chodzi po domu tylko w bodziku i w spodniach. Nie zakładam jej nic pod spód.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

04 lis 2008, 16:30

Ewcik,no Maya chyba sika malo bo pije o polowe mniej niz Ala...odchodza kaszki,mleko,zupa jest na gesto...wiec tez nie ma czym sikac...a samych sokow to az tyle nie pije...ze 2-3 kubki na dzien :ico_noniewiem:

a Wy dziewczyny piszecie co ubieracie pod bluzki w domu czy tak na wyjscie?bo w domu to Maya nie chodzi w bluzkach wcale,jak wiem ze gdzies bedziemy sie rozbierac to pod bluzke nie zakladam nic a jak tylko do auta albo na dwor to krotki rekawek pod spod :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lis 2008, 17:13

W domu mamy temperaturę około 21 stopni, Wiktor biega w body z krótkim rękawem, na to ma założoną bawełnianą koszulkę z długim rękawem, plus rajtki :ico_haha_01: Na dwór jest ten sam zestaw plus spodnie i kurtka, jeśli jest zimno dokładam bluzę.

Ewcik ja daję małemu taki sok typu Kubuś co drugi dzień więc myślę, że wcale nie tak dużo. W tej promocji wpisuje się kody z czterech zakrętek soku Leon więc wystarczy powiedzmy tydzień i już jest zestaw.

Wiktor pije dużo bo myślę , że spokojnie ponad litr dziennie z zupą ale wcale tak dużo nie siusia, pampek po nocy jest o niebo lżejsza niż była w okresie, gdy doił w nocy cyca :ico_oczko: Ale on potrafi robić kupkę na raty więc czasami w ciągu dnia zejdzie nam z 5-6 pampersów :-)

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 lis 2008, 17:26

No to mam chwilkę, Kacper bawi się z Karolem :-D

Gary pozmywane, bluzeczka przebrana, bo po myciu garów, mimo ceratowego śliniaka bywa różnie :-D

No co do ubierania w domu to my wszyscy chodzimy w krótkich rękawkach więc i Karol również, ale mamy bardzo ciepło w mieszkaniu. Na dwór zarzucam mu bluzeczkę z długim rękawkiem i kórtkę. A pampersów idzie przeważnie 3 czasami jak mamy dwie kupy to 4 dziennie. Używamy cały czas tescowych pieluch, ale nie tych najtańszych tylko tych trochę droższych fioletowych dla mnie sa bardzo dobre, a tańsze od hugissów czy pampersów i mamy je w rozmiarze 4+ i myślę, że jeszcze trochę ten rozmiar ponosimy w końcu jest on do 20 kg.

No to napisałam jak to u nas jest, a teraz musze sporządzić listę zakupów, bo dziś właśnie do tesco trzeba wyskoczyć, bo w domu pustki, nawet soli mam tyle co w solniczce :-D

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lis 2008, 17:29

Sikorko w takim razie udanych zakupów :ico_oczko: My też wybieramy się w tym tygodniu na takie większe, między innymi po pieluchy :ico_oczko:

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lis 2008, 17:32

ale naskrobalyscie - skonczylam na stroju zorro czyli jakies 4 strony temu...

chcialam tylko naoisac ze snila mi sie sikorka ze wystepowala w telewizji w programie na zywo z serii kawa czy herabata i opowiadala o sposobach wychowania :-D

i jeszcze mialam naoisac ze Kinga podobnie jak Maya nosi moje obcasy!

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

04 lis 2008, 17:34

ja zjadlamobiad juz a moi drodzy smacznie spią...Maya znow wolala nunu ale tym razem tylko ja zaprowadzilam a ona sama wskoczyla do lozka,przykryla sie i spią z tatusiem :-D

ja to nawet nie wiem ile mam stopni w domu,ale cieplo...jak tylko robi sie chlodniej to zalaczam grzanie...nie lubie sie ubierac po domu w bluzy itp.

Sikorko,i u mnie pustki wiec zakupy sa dzis konieczne..tak jak piszesz..u mne i herbaty brak a juz o pieczywie nie wspomne....dobrze ze na obiad cos znalazlo sie w zamrazarce..i udalo sie zrobic wiecej wiec mam tez na jutro :ico_sorki: no ale chce zaprosic sasiadke a tu do kawy ostatni kawalek ciasta pchlonelam rano :ico_noniewiem: ....

mielismy jechac do Argasa po te skrzynie na zabawki no ale wszyscy spią... :ico_noniewiem: a sama jakos nie mam checi sie wybierac...ide pogrzebac w katalogu czy mam jakis wybor w tych skrzyniach wogole :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-11-04, 16:39 ]
a i zapomnialam dodac ze my kiedys tez tescowskich pieluch uzywalismy i bylam zadowolona,chyba rozmiar 2 wtedy nosilismy...ale teraz pampery sa ciagle w promocjach i sie oplaca i uzywamy tych majtkowych bo cena jest dobra tez wiec juz nic nie ekperymentujemy

Doris,kurka...jeszcze kurs szybkiego czytania bys zrobila to bylabys nabiezaco :ico_oczko: :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-11-04, 16:51 ]
Kamila wlasnie sie natknelam na ten zestaw naczyn z Charlie and Lola...ten sam co pokazywalas kosztuje 13f

a ze skrzyniami znow mam dylema...są 2...jedna wyzsza czyli pojemniejsza a druga nizsza a z oparciem czyli laweczka....moze A. cos doradzi....

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lis 2008, 18:24

wlasnie sie posprzeczalam z mezem...

moja siostra znalazla w necie fajne mieszkanie do wynajecia w warszawie i powiedzialam arturowi by zadzwonil i sie umowil na obejrzenie go, a on mi na to ze nie ma na to czasu
kuzwa pracuje 8h dziennie i popoludnia/wieczory ma wolne wiec mogly ruszyc nonono
ale nie, bo on nie ma czasu :ico_zly:
powiedzialam, ze jak nie ma czasu to ok - z ironią oczywiscie i na tym rozmowa sie skonczyla
a tu macie to mieszkanko http://dom.gratka.pl/tresc/30-24008860- ... 15f9a3&s=1

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

04 lis 2008, 18:31

no Doris,fajne...i kuchnia oddzielna i 2 pokoje,wszystko po remoncie wiec nic tylko brackopnij meza w zadek prze ten tel :ico_noniewiem:

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lis 2008, 18:33

GLIZDUNIA, poczul moje niezadowolenia przez telefon

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”