z butelki tylko soczek marchewkowy i czasem herbatkea z butli cos pije lub kaszkę jakąś je czy tylko cycus ?
[ Dodano: 2008-11-08, 09:52 ]
ostatno z2 razy na wieczor wpil po 80 ml bebilonu z kleikiem a wczoraj tez mu zrobilam i juz nie chcial pic
bardzo możliowe że takie zaczerwienienie jest od odciągania skórki. Jak nie placze to go nie boli. My w sumie nie odciągaliśmy Kubusiowi tak wczesnie bo nasza dr powiedziała że w wieku 1,5-2 latka napletek się samoistnie odkleja i nie trzeba wczesniej tego robic(ale są i lekarze, krórzy od poczatku kazą odciągać). Zaczęliśmy to robić jak mial gdzieś 15 miesięcy i szczerze na poczatku nic nie chciało zejść a pewnego dnia ni z tąd ni z owąd zszedł cały bez zadnego problemu (widocznie się chyba odkleił)A i wiecie co jakiś siusiaczek jego jest zaczerwieniony nie wiem czy to coś złego może od tego naciągania jak mi kazała pani dr bo wkońcu mu sie tam ruszyło i już ładnie widać dziurkę ale teraz nie wiem czy nic go tam nie boli
oby szybko bo już się nie mogę doczekaćSylwia, jeśli mojej Zuzi wyszedł ząbek, to Twojej Julci na pewno też wyjdzie.
moje zdanie jest identyczne. Super wyglądaja malutkie dziewczynki ze spineczką. Mojej póki co nie mam do czego przypiąć. W sumie wlosków ma sporo ale króciutkie.Basiu, a Twoja Zuzia jak mi się podoba z tymi ząbolkami i spineczką, cudo normalnie
u mnie podobnie, maly za to sie budzi co pol godziny lub co godizne i poplakiwal, marudzil, chodzil po calym lozku... az o 3ej tak mnie wziely nerwy... ze leipeij nie mowic. Poszlam do kuchni i sobie zapalilam. Bo mialam ochote nawrzeszczec na moje dziecko.. okropna byla ta nocka...Na koniec raport z nocki no i jak zwykle do bani. Do północy budziła się czesto i płakała a o północy już mi nerwy póściły i ją skrzyczałam aż sie bardzo rozryczała i z tego wszystkiego zasnęła i spala do 4 - o 4 cyc i spała do 7:30. Także chyba wystraszyla sie tego mojego krzyczenia i poszla grzecznie spac
obys miala ten pokarm jak najdluzej, moze faktycznie nie ebdzie potrzebna butlamoja tez nadal cycusiowa i chyba tak nam dobrze. Moje dzieci po prostu nie beda wiedziały co to butla :)
oj za mną też fajki chodza ale jak bym zapaliła to by mi chyba mąż nogi z nonono powyrywałsobie zapalilam.
teraz im dziecko starsze tym mniej bedzie tego mleka potrzebować. Także myslę że nie bedzie źle. A jak skończe z cycem to potem może coś mlecznego dostanie lyżeczką i obejdzie się bez butli. Chociaz nie ukrywam, ze taka butla to wygoda dla mamy.obys miala ten pokarm jak najdluzej, moze faktycznie nie ebdzie potrzebna butla
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości