
Kiedys rzuciło mi się gdzieś w oczy parówki w cieście francuskim,ale nie wiem czy tam cos jeszcze sie dawało


[ Dodano: 2008-07-07, 13:23 ]
a może ja napisze ten przepis na tą tartę,choc jej nie robiłam ale może któs zechce zrobić

Tarta paprykowa
-opakowanie mrożonego ciasta farancuskiego
-12 dag kiełbasy
-5 strąków kolorowej papryki
-2 dymki
-sól,pieprz,oregano
-szklanka gęstej śmietany
-8 dag startego żółtego sera
Ciasto rozmrozić,rozwinąć.Paprykę pokroić w paski,dymkę na kawałki,kiełbasę w plastry.Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia i potem ciastem.Spód i boki posmarować połową śmietany.Rozłożyć paprykę,dymkę i kiełbasę,polać resztą śmietany,posypać serem.Piec ok 20 min w temp.225st.
mmm pyszne by było jakby dodać jeszcze duszone pieczarki z cebulką a moze zamiast tej papryki te pieczarki i duużo sera mniammmmmm

kiedys robiłam taką tartę z pieczarkami ale na kruchym spodzie i niestety zakalec sie zrobił ale to moja wina bo powinnam najpierw upiec ciasto a potem dodać farsz,ale teraz to juz wiem

