Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 mar 2008, 12:56

Hej!!!
U nas nocka średnia, Hania z histerią wstała ok.1...noszenie, bujanie i usypianie na rękach...ale dopiero wypicie herbatki trochę uspokoiło i dospała do 6...od rana czekamy na siuśki, ale po półgodzinnym posiedzeniu na nocniku pustka...poszliśmy spać o 7...a już po pół godziny zryw i przygotowanie do wyjazdu na badania...Siku posżło :ico_brawa_01: ...
Hanka dziś wypiła o 6 130ml mleka...potem ok.10 140ml i o 11 na sen 120ml. Na razie nic więcej nie dawałam.
Dzięki Wam na rpawdę za pomoc i wsparcie, bardzo się cieszę, że mogę na Was liczyć!!!
Nie wiem..skoro mówicie, że Wasze też tak jedzą, to może ja przewrażliwiona jestem...ale po prostu nei mieści mi się w głowie, że dziecko 11miesięczne je 5łyżek obiadu...
Na badaniach super...ja po drodze aż mdłości ze strachu miałam...Na szczęście w laboratorium pusto...i co? Hania usiadła mi na kolanach, wyciągnęła rączkę...ja ją trzymałam, J ją zagadywał i nawet nie pisnęła!!!nic!!! po południu będą wyniki, a jutro do lekarza.
Postaram się robić, jak radzicie, bez chleba i biszkoptów i na pewno wypróbuję budyń Ewcik, dzięki za rpzepis!!!
Już na prawdę nie wiem...może ten lekarz mnie postawi do pionu, może pomoże...Bo ja to ciągle w sercu mam takie rpzeczucie, że jej zęby dokuczają...bo ona wszystko gryzie. podchodzi do mebli i gryzie, nas gryzie...szok!

Jagódko Hania w sumie nie podjada między posiłkami, czasem dam jej ciastko, ale rzadko, raczej jak nie zje kaszki...A pić to tylko herbatkę...z bobovity, albo parzę jej rumianek lub lipę. nic więcej nie pije...

Glizdunia ach, jak ja Ci zazdroszczę tego udowadniania...mnie nikt nie chce tego udowodnić... :ico_placzek:

Kamizela no weź...dbaj o WIkusia, biedaczysko....co za wiercipięty z tych majowiątek!!!

Ewcik , kobieto, podziel się sekretem na utrzymanie wagi!!! a jak wózek? już wybraliście???

Ja lecę, Hania jeszcze śpi, ja przestawiam meble :ico_haha_01: , odkurzam i pranie lecę powiesić...Choć pogoda raczej marna...do wieczora!!!

[ Dodano: 2008-03-12, 11:57 ]
Jagodzianka jest cudna!!! a czy ja dobrze widzę, że ona w samym sweterku spaceruje???

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 mar 2008, 13:00

u nas wczoraj tak cieplutko bylo ze wyszłysmy w samym sweterku (oczywiscie cos pod spodem) :-D
ja kiwi lubie ale nie lubie obierac
zreszt,ą ciezko w polsce trafic na smaczne kiwi
za to u nas ostatnio królują pomarańcze :-D mała uwielbi a ja tez bardzo polubiłam
o wiele lepsze niz mandarynki
soczyste az sok spływa po rekach i mała pieknie je w kawałkach
jestem nią zachwycona

wiecej fotek nie mam ale chyba mam filmik to wam wrzuce

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

12 mar 2008, 13:01

Zborra...z tego co piszesz wnioskuje ze Hania to maly glodomorek wręcz!!ona bardzo duzo je....w szoku jestem.....jak mozesz podejrzewac ja o niejedzenie :ico_noniewiem: ...a ze zupki jej nie smakuja to juz nie jej wina nie?i wez pod uwage te zeby.....pamietasz jak dlugo i z jakim bolem wychodzily jej te 2 pierwsze?teraz nie ma sie co spodziewac ze reszta wyjdzie szybko i bezbolesnie :ico_nienie:
mmmm...przemeblowanko...fajnie,ja za bardzo nawet nie mam co tu poprzestawiac :ico_olaboga:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 mar 2008, 13:01

hejka

ostatni raz podchodze do tego posta, juz miałam dwa podejscia i to jest ostatnie, jak nie przejdzie to trudno..kurna myslałam ze zdaze zanim Milu sie obudzi ale nie zdazyłam..

przywitałam sie zaraz wroce

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

12 mar 2008, 13:03

Jagodka...u nas tez na pierwszym miejscu są ostatnio pomarancze :-D ...znalezlismy taka baaaardzo slodka odmiane i palce lizac!!!Maya tez zreszta uwielbia ale ona jako 7mczne dziecko zajadala ostro mandarynki bo tatus nie wiedzial ze 2 naraz to dla niej za duzo i za wczesnie :ico_puknij:

[ Dodano: 2008-03-12, 12:05 ]
Lady...ja staram sie zawsze skopiowac posta zanim go wysylam-tak na wszelki wypadek :ico_oczko: ...ostatnio kilka mi wcielo bo nie moglam skopiowac bez myszki :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 mar 2008, 13:18

zborra Wiktor zjadł rano trochę kaszki i o 10.30 cyca do spania - obiadek dostanie około 13.30 i żyje :ico_haha_01:

Wstał czyli 1,5 godzinki pospał :ico_brawa_01:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 mar 2008, 13:19

powiem tak na temat tego jedzenia..uwazam, ze dziecko powinno miec swoje stale pory posiłkow..Milu wie ze jak wstajemy to ona sieda do krzesełka i czeka az przygotuje sniadanko, je ok. 8:15-8:30, ostatnio zajada z checi 1,5 sucharka zalanego 120 ml mleczka..jak jestesmy w domu to ok 10:30 je deserek o 13 obiad i o 16 kaszke, potem dopiero po kapieli ok 180 ml mleczka i spoko..super zjada, ładnie przybiera..w miedzy czasie daje jej herbatke i od czasu do czasu andruta lub biszkopta..nie za czesto bo nie jestem zwolenniczka podjadania..

zbora jak uwazasz ze spacjalista cos zaradzi to ganj do niego, moze akurat..powiem tylko tak dla pocieszenia..synek mojej siostry do roku jadł wszystko, jak skonczył roczek - a ma teraz 3 - strescił swoj jadłospis tylko do mleczka, lub mleka z kaszka, kakao, frytek, paluszkow, rosołku, ciasta z pizzy, ewentualnie kurczaka i ryby ale tylko jak wygladaja jak frytki i bulki bagietki, bo takiej zwykłej nie zje..i co bys na to powiedziała??moja siostra załamuje rece, zrobila juz wszelkie mozliwe badania, nawet na glisty psie - bo gdzies sie o tym naczytała - i wyniki swietne i lekarka powiedziała ze po prostu dziecie niektore tak maja..

skopiowałam tym razem..

[ Dodano: 2008-03-12, 12:22 ]
ja na razie pomaranczy Mili nie daje, bo mama mi opowiadała, ze mi kiedys dała jak miałam roczek troszke pomaranczy i od razu spuchłam i nie umiałam oddychac..wiec ja jakos tak sie boje na razie..jeszcze poczekam..teraz spoko pomarancze uwielbiam, ale nie bede kusic losu...

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

12 mar 2008, 13:22

no tak ,koniec lenistwa...Maya wstala!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

12 mar 2008, 13:27

zborra, wózka jeszcze się wachamy. Znalazłam kilka i czekam na zwrot podatku. Wtedy będziemy wybierać. A sekret utrzymania wagi......4piętro bez windy tak z 4razy dziennie i dwa razy w tygodniu fitness, zero słodyczy i tylko ciemne pieczywo. Nie jem też rzeczy tłustych i smażonych bo mi szkodzą na wątrobę..........

GLIZDUNIA, Ala za kiwi da się sprzedać. Jak widzi że obieram i kroję na kawałki to krzyczy am.

a i moje typy wózków:
http://hebart.com.pl/index.php?id=produ ... pl&numer=3 (waga 10kg)
http://allegro.pl/item323456588_nowosc_ ... apri_.html
http://allegro.pl/item323511713_tako_sp ... olory.html
http://allegro.pl/item320934454_spacero ... acja_.html
http://allegro.pl/item322525719_efik1_r ... s_0z_.html

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 mar 2008, 13:39

a to cos na deserek nie objedzcie sie niejadki :-D
http://pl.youtube.com/watch?v=s6GqXaxwrxc

ewcik widze ze jadnak wozek normalny wchodz w gre
to ja powiem tylko ze ten trzykolowy odpada bo bedzie sie niem zajebiscie ciezko sterowac jak nie ma skretnego kola przedniego

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”