Awatar użytkownika
mika85
Beze mnie to forum nie istnieje!

17 lis 2008, 12:03

aaa a do tej kaszki to ja jak robilam ta mlecz-ryz to dosypywalam troche mleka ale pozniej balam sie ze za duzo moze mleka w koncu

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

17 lis 2008, 12:05

ja kupilam jakis czas tesmu te plytki z gazeta
no i ogląda je Marcelek. Bo moja uwielbia prawą połkulę ale ulubiona jej płyta jest: http://www.allegro.pl/item482469285_ucz ... _cz_8.html i calą płyte obejrzy :ico_szoking: około 40min :ico_noniewiem: i śmieje się do dzieci i powoli próbuje naśladować

[ Dodano: 2008-11-17, 11:06 ]
W sumie tak prawdę mówiąc ta pierwsza seria płyt czyli ucz się z rodzicami jest chyba fajniejsza ale bardzo trudno dostać wszystkie 10 płyt :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
mika85

17 lis 2008, 12:12

Co do kaszek ryżowych czy mleczno ryżowych to się nie znam bo nie daję. Ale chyba nasze dzieciaczki sa już w takim wieku że nie jest tak bardzo istotne to czy mleko jest slabsze czy mocniejsze. :ico_noniewiem: Nie musza już tak dużo tego mleka jeść bo o ile dobrze pamiętam to 3 - 4 posiłki mleczne na dobę zupelnie wystarczą
masz dwoje dzieci i sama wiesz po pierwszym jak karmilas czy wystarczalo itp. ja niestety jestem zieloniutka i zdaje sie na aktualny schemat żywienia :ico_wstydzioch: bo sama to niewiem nic ale mysle ze karmiac go zgodnie z tym schematem to napewno mu krzywdy nie wyrządzę! :ico_oczko: dziecko w 8 i 9 mc wg nich powinno zjadac 2razy mlko zageszczone kleikiem 2 razy kaszke na mleku(w tym 1 glutenowa) więc ja tak mniej więcej robie- dodam ze cycem nie karmie- to by zmienilo ten caly system

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lis 2008, 12:14

mika85, o Ciebie :-) no masz dziecko w wieku naszych, wiec czemu wczesniej nie zagladalas ? :-)

Awatar użytkownika
mika85

17 lis 2008, 12:17

ulubiona jej płyta jest: http://www.allegro.pl/ite...zwiek_cz_8.html i calą płyte obejrzy :ico_szoking: około 40min :ico_noniewiem: i śmieje się do dzieci i powoli próbuje naśladować
a tak z ciekawosci to na plycie jest jakis wiek zaznaczony? fajne edukacyjne bajeczki sa na baby tv jakis czas temu mialam ale niestety juz nie! Rysio lubil te bajeczki takie "glupiutkie" byly kolorki ksztalty i czesci cialka i takie tam to jedyny kanal ktory mi sie spodobal bo cbeebies to mi sie wcale nie podoba

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lis 2008, 12:18

ja tam kaszki wcale nie daje, raz do czasu :-) mnie lekarka powiedziala, ze moj sobie moze darowac, bo i tak jest duzy, a kaszki tucza. a co do glutenu to je tylko pietki czasem i czasem biszkopta... wiecej nic nie daje juz...a WYYY????

Awatar użytkownika
mika85

17 lis 2008, 12:21

mika85, o Ciebie :-) no masz dziecko w wieku naszych, wiec czemu wczesniej nie zagladalas ? :-)
aaa to juz rozumiem :-)
zagladalam :ico_wstydzioch: ale ciezko zaczac pisac tak sie wcinajac troszke :ico_wstydzioch: wy sie znacie jeszcze z okresu ciazy! zaglądalam też do kwietniowek bo Rysio z końca marca wiec do nich jakos blizej byl (bo tam sa nawet starsze od niego:) nastepnym razem jak bede w ciazy :ico_haha_01: to zaczne od poczatku pisac:-D a do tej pory bede sie wam wcinac o ile pozwolicie :ico_wstydzioch:

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lis 2008, 12:24

a co do glutenu to je tylko pietki czasem i czasem biszkopta... wiecej nic nie daje juz...a WYYY????
ja tak samo robie

Sylwia, w sumie jeszcze nie wlaczalm malemu tych plyt :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-11-17, 11:27 ]
ide na 13.30 z malym do lekarza aby go osluchal, bo w piatek mu lecial katarek, a dzis ma taki nosek przytkany.... w sumie nic wiecej...ale wole sie upewnic czy wszystko ok

a dajecie dzieciom winogronka?? bo Marcys jak widzi ze ja jem, to przyciaga sobie moja reke i wcina, a nie wiem czy moze :ico_noniewiem:

i jeszcze powiedzcie, jesli dzis jest ok 6 stopni u nas, to czy jak maly usnie na spacerku to moze sobi spac z godzine?? czy to za zimno/? sama nie wiem :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
mika85

17 lis 2008, 12:36

a dajecie dzieciom winogronka?? bo Marcys jak widzi ze ja jem, to przyciaga sobie moja reke i wcina, a nie wiem czy moze
napewno w nie wielkich ilosciach mozna bo w deserkach i soczkach sa juz od 4 mc! tyle ze te sa surowe ale dziecko tez starsze wiec ja bym dawala. moj skarb jeszcze słabo woła jeść od nas raczej sie patrzy tylko a jak juz widac ze by sobie zjad to zawsze wola takie rzeczy ktorych raczej niepowinno sie dawac...np wczoraj chcial frytki od nas ale to byly takie juz gotowe wiec sie balam...

Awatar użytkownika
lalunia
Trzy tysiące lat minęło...

17 lis 2008, 13:46

a ja dałam pół gotowej frytki i mała jest ok

tez nie mam juz baby tv a cbeebies nie podoba sie nam

mala dostala od siostrzyczek zabawke furby, mala za nia przepada :ico_brawa_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”