Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2008, 15:04

jestem :)

tesciowa sie zgodzila, dzieki za kciuki... :ico_sorki: :ico_sorki:

nawet powiedziala, ze jedna kolezanka ja pytala czy nie chcialaby posiedziec z jej wnuczka, bo corka wraca od marca do pracy, ma tesciowa powiedziala, ze odpada, bo pewnie bedzie siedziala z Zuzia :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: no i oczywiscie bardzo chetnie nam pomoze, pomagala juz wychowaywac pierwszego wnuka, wiec wnusia tez sie zajmie... oczywiscie nie wiem jak rozwiazemy wiele problemow natury praktycznej, oboje z Panem pracujemy poza naszym miastem, ja w W-wie, wiec az 50 km od naszej miejscowosci i to jeszcze od 7:00 do 15:00. Bez posiadania dziecka wychodzilam z domu o 5:30, a wstawalam o 4:20, a teraz jak bede miala jeszcze Zuzie zawiezc tesciowej na drugie osiedle, to chyba w ogole nie bede sie kladla spac... :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: no jeszcze zobaczymy, bo Pan roznie pracuje, nieraz na noce, wiec trzeba bedzie sporo kombinowac... mysle sobie, ze zamiast wychodzic godzine wczesniej z pracy, bede jezdzila godzine pozniej, czyli na 8:00, nie wiem... bedziemy kombinowac... wolalabym, zeby tesciowa przychodzila tu do Zuzi (ale ona nie jest mobilna, jezdzi tylko rowerem), ale mysle sobie, ze latwiej by jej bylo zebysmy my przywozili Zuzie do niej, to wtedy moglaby sie zajac swoimi obowiazkami, sprzataniem, gotowaniem, no wiecie... a tak - nie bedzie jej prawie caly dzien w domu... eehhh.... to wszystko nie jest takie proste...

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2008, 15:23

Gie, super, ze wypalilo :ico_brawa_01:
tesciowa rowna babka, tort dla tesciowej :ico_tort: :-D

ja sobie tak mysle, ze do roku przynajmniej posiedze z malym, a pozniej sie zobaczy... niby mowi sie, ze dzieci dopiero w wieku 2 lat sa "gotowe" do zabawy z innymi dziecmi, a do tego czasu to mama i mama (inne dzieci traktowane sa jak rywale, jezeli chodzi u zdobywanie uwagi doroslych)... tak wiec nie wiem, czy go posle do zlobka :/ zreszta, kurcze... chcialabym byc z nim w domu jak najdluzej, chociaz do pracy tez bym poszla :/
jak to zrobic, zeby zjesc ciastko i wciaz je miec... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2008, 15:57

shoo, nie wiem czy zrezygnuje z racy czy nie. My będziemy jej płacić za opiekę nad Majką, wolę żeby to była ona niż obca osoba, bynajmniej teraz kiedy Maja taka mała.
P. przyjedzie to będziemy dyskutować co i jak zrobić.

Szef nawet zgodził się żebym na początku pracowała na 1/2 etatu czyli 4 godz dziennie albo 8 godz co drugi dzień, także idzie mi na rękę po całości. A co drugi dzień mój brat ma wolne, mam sąsiadki dwie fajne babki,które pewnie też mogłyby pomóc.

No cóż, będziemy kombinować, już mnie głowa boli :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

W ostateczności zostanę w domu i trudno.
Chyba nie chciałbym żeby ktoś obcy siedział mi z Majką, z drugiej strony z rodziną najlepiej na zdjęciu...
ehh jak nie urok to sraczka :-/

[ Dodano: 2008-11-19, 14:57 ]
Gie, masz super teściową, zazdroszczę :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-11-19, 15:07 ]
A co do kąpieli naszych maluszków to Ty Gie chyba lejesz pełną wannę ???

Ja robię to tak:
leję wody tak niewiele, do nadgarstka. Na spodzie mam pieluszkę flanelową a pod głowę zwijam ręcznik. Jak kładę Majkę do wanienki to cały czas trzymam swoja dłoń ja jej karku a drugą ręką ją myję. Obmyję "przód", potem łapię maleństwo pod paszkami i przerzucam na brzuszek i ja kładę, tak że ręczniczek spod głowy ma pod paszkami. Oczywiście cały czas asekuruję jej głowę w tej wannie bo trzepie się jak nie wiem co. Ale musi jej się podobać bo się śmieje i baaaaardzo rozgląda.

[ Dodano: 2008-11-19, 15:08 ]
zreszta, kurcze... chcialabym byc z nim w domu jak najdluzej, chociaz do pracy tez bym poszla :/
jak to zrobic, zeby zjesc ciastko i wciaz je miec... :ico_noniewiem:
No właśnie ja też bym tak zrobiła, może sie rozdwoimy??????????

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2008, 18:19

shoo :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2008, 18:38

margarita83, no wlasnie, poczekaj na P., w koncu to jego mama i chyba jemu latwiej bedzie przekonac ja, zeby sie zajela Majka...

co do rozdwojenia sie, to pomysl super, gorzej z wykonaniem :/

a ja, podobnie jak Gie, nalewam wiecej wody - tak, ze jak maly jest na pleckach, to nozki i pupke ma cala w wodzie, tylko brzuszek mu wystaje.. ta moja wanienka sie mala zaczyna robic, a nie widzialam wiekszych, czy to znaczy, ze z
zaniedlugo trzeba bedzie przeniesc maluchy do normalnej wanny? :ico_szoking:

[ Dodano: 2008-11-19, 17:39 ]
emilia7895, nie ma sprawy :-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2008, 20:49

MARGARITA - ja wlewam sporo wody, zeby malej bylo cieplo i zeby nie wystawalo jej duzo cialka poza cieplutka wode... jakos pomysl z recznikiem nie przyszedl mi nigdy do glowy, za duzo zachodu, jak dla mnie...

moja tesciowa jest bardzo uczynna i mamy ze soba bardszo dobry kontakt, zwierza mi sie, etc. Poza tym - ona nie pracuje, wiec ma sporo czasu, no i jest zakochana w Zuzi... :ico_brawa_01: Tak samo kocha naszego bydlaka (psa), wiec jak gdzies wyjezdzamy na wakacje, czy idziemy gdzies na jakies wesele, to zawsze tesciowa bierze do siebie pieska :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

dzisiaj byla u nas taka moja przyszywana ciocia (kolezanka mojej mamy) i kupila Zuzi cudowny komplecik, sukieneczke, bluzeczke i bolerko i to jeszcze w zielonym kolorze - moim ulubionym, pozniej wstawie fotki...

musimy opracowac jakas metode, zeby sie sklonowac... ze 3 Gie czasem by sie przydaly... :-D :-D

[ Dodano: 2008-11-19, 19:52 ]
zaniedlugo trzeba bedzie przeniesc maluchy do normalnej wanny?
szczerze mowiac - mam taka nadzieje - po pierwsze wygodniej... nie trzeba nosic tej wody do wanienki, potem jej wylewac..., po drugie - wiecej miejsca, a po trzecie - mozna sie kapac z dzieckiem :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ale trzeba miec do tego spora wanne... a moja nie dosc, ze jest waska (bo panu sie zachcialo modnej-profilowanej, wiec jest wezsza niz normalne), to jeszcze krotka (chyba 150 cm), bo mamy odprysk lazienki, a nie lazienke... :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-11-19, 20:45 ]
SHOO + dyisiaj specjalnie dla Ciebie Pan robil nam sesje zdjeciowa podczas kapieli, zeby zobrazowac Ci nasze wygibasy :)

step 1 :-D

Obrazek

step 2 :-D

Obrazek

i juz masz malego na brzuszku i teraz z powrotem...

Obrazek

lewa raczke pod pupke i maly bedzie sie opieral na twoim reku pleckami :) widzisz jak sie moja niunia cieszy? czyli nic zlego jej sie chyba nie dzieje...

nagralam tezs filmik dla Ciebie, ale jakis jest ciemny i nie wiem czy cos zobaczysz, wiec moze nie bede wstawiac... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

a tak nasz bydlak towarzyszy mi podczas osuszania Zuzi po kapieli :)

Obrazek

[ Dodano: 2008-11-19, 21:03 ]
sprobuje wstawic filmik, moze cos dojrzysz :)

http://tinypic.com/player.php?v=20tqszb&s=4

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2008, 22:03

Co do kąpieli to mój P. wziął któregoś pieknego razu Majkę do wanny, yzn. napuściliśmy całą wannę wody, P. wszedł a ja podałam mu naszego golaska, ale była szczęśliwa. Oczywiście ja ich asekurowałam cały czas i wymyłam małą, a ona wierzgała nuńkami jak nie wiem co :-D :-D :-D Pomyślałam nawet że w ten weekend ja wskoczę z mała do wanny i niech sobie popływa maleństwo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Gie naprawdę zazdroszczę ci teściowej, oby zawsze tak było.

[ Dodano: 2008-11-19, 21:06 ]
Gie, filmik super, a zdjęcia rewelacja :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Ja zrobie sesje w weekend i wam powklejam z normalnej kapieli i z pływania :-D

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2008, 22:12

zapomnialam wstawic fotek kompleciku od przyszywanej cioci

Obrazek

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2008, 22:15

zapomnialam wstawic fotek kompleciku od przyszywanej cioci

[url=http://images41.fotosik.pl/32/4d22d080a3782905.jpg]Obrazek[/URL]
he he he
ale strojnisia teraz będzie z Zuzki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2008, 22:21

MARGARITA - czyli macie juz pierwszy raz w "doroslej" wannie za soba... to i ja chyba niedlugo sprobuje :) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”