Awatar użytkownika
Ania_R
Trzy tysiące lat minęło...

21 lis 2008, 12:37

ananke, dzięki :ico_sorki: :ico_haha_02: Czy ja dobrze widze że to cena za samą tą podstawkę??? :ico_szoking:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

21 lis 2008, 12:52

Czy ja dobrze widze że to cena za samą tą podstawkę??? :ico_szoking:
taaaa, niestety sobie liczą.... ale wiesz, mniej zgroza bierze na ceny, jak nie będziesz przeliczała na złotówki :-) mi to pomogło, jak przestawiałam się na funty... tak 1:1... w końcu wypłatę mamy w funtach i wydawać też w funtach najczęściej wydajemy...
niestety, są rzeczy ewidentnie droższe niz w Polsce - dla mnie to pościel na przykład... na 5częściowy komplet (poszewka na kołdrę i poduszkę, wypełnienia i ochraniacz na szczebelki) na allegro 100zł z przesyłką, a tutaj ponad 40f...
także ja sprawdzam, co się oplacało z Polski targać i na pościel padło, bo same poszewki kosztują w Polsce 30zł za komplet, a tutaj 19.99f :-)

poccoyo

21 lis 2008, 13:20

ananke, fajne ubranka, no ile radości... hihi
a poza tym to pewnie sie cieszysz że Mama już na miejscu???

widze że się wzięłyście za poszukiwania barginów... hehehe no dobrze...
zawsze to jakaś okazja dla nas...

a ja mam dziś nerwa...nadal czekam na ten fotelik... juz dziś mija 14dni, tak jak napisali od 7 do 14dni...a tu juz mija te 14dni...

a co do tych stojaczków... to mysle ze one sa fajne jak masz duzo miejsca zeby to potem trzymac...
moja wanienka bedzie stala w szafie na kartonach, wiec juz takiego stelaża nie miałabym gdzie upchnąć... a jak mam potem oddac to komus za free to mi serce sie kraje...
ja mam taka mate antypoślizgową, i jak roksana miala te 6-8mcy to w wannie siedziała bez podpierania i nie bylo sprzatania po pluskaniu... mate kupilam w "wulworrds" :ico_noniewiem:

więc i dużo wody też nie szło, a teraz to się bedę kąpać razem... dwa kurczaki na jednym ogniu sieupiecze... hehehe
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 21:42 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

21 lis 2008, 13:23

a ja mam dziś nerwa...nadal czekam na ten fotelik... juz dziś mija 14dni, tak jak napisali od 7 do 14dni...a tu juz mija te 14dni...
noo, trzymam kciuki,żeby Ci go dostarczyli :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
a poza tym to pewnie sie cieszysz że Mama już na miejscu???
noo, jasne, zawsze to trzy dni inne niż zwykle.. tylko mama mi padła, bo jej chyba się migrena zaczyna :ico_olaboga: noo, ale niech odpoczywa, u siebie jej to ciężko idzie...

[ Dodano: 2008-11-21, 12:25 ]
ja Młodego też szybko do wanny przerzuciłam - pluskanie wody to przeciez najlepsza zabawa :-D

poccoyo

21 lis 2008, 13:28

aha przyznali man CTC, ale tylko 92dni wstecz, a nie 2 lata wstecz... od 2006roku czekaliśmy... ja im tego nie odpuszcze...

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

21 lis 2008, 13:36

poccoyo, :ico_sorki: noo, dobrze, że przyznali, to juz coś... ale też bym im nie odpuściła :-D także walcz o swoje, należy Wam się bez gadania :-)

Awatar użytkownika
Ania_R

21 lis 2008, 14:06

taaaa, niestety sobie liczą.... ale wiesz, mniej zgroza bierze na ceny, jak nie będziesz przeliczała na złotówki mi to pomogło, jak przestawiałam się na funty... tak 1:1...
ja nie przeliczam, tyle że za niektóre rzeczy to ceny biora z kosmosu!

[ Dodano: 2008-11-22, 09:55 ]
http://www.allegro.pl/item478442482_wan ... elowy.html

mi sie cos takiego podoba - bo i wanienka, przewijak i na dole mogłabym trzymać ciuszki bo nie mam na nie miejsca, ale nie widziałam tutaj czegos takiego w sklepie... zazwyczaj jest sam przewijak i półeczki, ale nie ma do tego wanienki...

poccoyo

22 lis 2008, 13:31

Ania_R, a przeglądałaś ebay? może tam znajdziesz coś podobnie praktycznego...
ja wiem ze to jest przydatne, ale gdzie to potem trzymać... ja lubę mieć swobote jak przechodzę przez pokoje... nie lubię wymijanek... wiec staram sie miec jaknajmniej mebli ustawionych po kątach... nawet nasze nighttable schowałam do szafy... i sypialnie zrobiła sie większa...

no ale ja uwielbiam przemeblowanki, dziś przemeblowalam Roksany pokój...
schowałam do szafy regła z ksiązkami i lalkami itd... i teraz pokój wyglada czyściej i jakoś przestrzenniej... a ze u niej w pokoju jest double łóżko wiec miejsca do zabawy jest nie wiele...

jak cos znajde podobngo to dam ci znac...

[ Dodano: Sob 22 Lis, 08 14:01 ]
1. http://www.mamasandpapas.co.uk/product- ... 00/type-i/
2. http://www.mamasandpapas.co.uk/product- ... 53/type-i/
3. http://www.brevi.eu/en/prodotti-prima-i ... antis.html
4. http://www.cosatto.com/product-profile. ... %20Changer
znalazłam 4sztuki... ceny szokujące... ale moze w sklepach są w jakiś promocjach...
ja moje łóżeczko kupiłam za 95 a w innych sklepach po 160F było, więc czasami warto poszukac, poszperać i zamówić jak jest okazja...

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

22 lis 2008, 17:07

Ania_R, noo, takie wielofunkcyjne stoliki cholernie drogie.. ja się też czaiłam na taki, szczególnie z cosatto mi się podoba... w argosie są i czasami bywają przecenione o 15-20f...

ja korzystam z pobytu mamy... nagadałyśmy się już prawie :-) Młody wybawiony na wszelkie strony i niestety jutro rano trza babcię odstawić na lotnisko....

no a jutro popołudniu, po Krzyśka pracy i obiadku jedziemy do mothercare do Ediego :-) dokupimy te brakujące pierdoły, a w drodze powrotnej drodze prze Toy-r-Us w Livingston przejedziemy :-)

a u Was jakie plany??

Awatar użytkownika
estreya
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

22 lis 2008, 18:38

http://www.smog.pl/wideo/22206/o_kreciku_polozniku/

cóż nie wiem co sadzic o tej bajeczce.....

nasza wanienka sie nie pojawila do tej pory:( na szczęście córeczka miniaturka doskonale mieści sie w umywalce. Pisalam juz ze byla visitorka? W każdym razie przytyło moje dzieciątko:)

musialam usunąć mojego rozpaczliwego posta bo mąż zaczął sie zabardzo interesowac tym co ja tu pisze. dzieki za wszystkie słowa pocieszenia... postanowilam sie odizolowac troche i zająć swoimi sprawami. jesli to nie jest dla niego przyjemnosc isc z nami na spacer to bedziemy chodzic same... trudno i tak pewnie co raz wiecej rzeczy bedziemy robic osobno... jakos on nie rozumie ze takie wspólne małe rzeczy to jest wlasnie bycie razem. bez tego wszystko sie sypie

teraz wizyte zapowiedziala jego mama... zobaczymy jak to bedzie. troche sie obawiam bo on nienajlepiej na nią reaguje i moze byc nerwowo. poprostu nie bedzie miala oporów zeby mu powiedziec co mysli a on bardzo źle znosi słowa krytyki... moze i dobrze. zobaczymy.

jesli chodzi o te stojaki, to chyba jest fajny pomysł. Mnie juz ztrasznie boli kręgosłup od schylania sie nad blatem kiedy przewijam Natalke. Tak wiec polecam zadbanie o to zeby przewijak i wanienka były na odpowiedniej wysokości.

pozdrawiam jesiennie........

[ Dodano: 2008-11-22, 18:34 ]
hej, doświadczone mamy, powiedzcie kiedy dzidziuś bedzie miał pożądne włoski? jakos tak sie nie moge doczekac kiedy bede miala co czesac?.......

dzisiaj powiedzialam Kamilowi, że taka podobna do niego ta córeczka ale taką jedną mine strzela co mi nikogo nie przypomina a on na to, że mi coś pokarze. pokazal mi słuchajcie zdjęcie swojego taty jak ma jakieś 40 lat i wyobraźcie sobie, żę na tym zdjęciu on ma identyczną mine jak ona.... niesamowite te geny... w koncu ustalilismy, że najbardziej podobna jest wlasnie do dziadka:)

Wróć do „Pozostałe”