Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

24 lis 2008, 21:57

no i bratowa ma dla nas jakierś płyty ze słuchowiskami i piosenkami dla dzieciaczków :-)
ja tez małej mam zamiar cos puszczac...ta klasyka dla bobasa mi sie strasznie podoba :-D

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 lis 2008, 22:00

Ja jestem u znajomych i na chwilę dorwałam się do kompa.

Marcia super, że już jesteś w domku :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: W pełni popieram to co napisałaś o słodyczach. Jedząc je w żaden sposób dzidzi nie pomagasz, a nawet odwrotnie. Na tym etapie ciązy coraz łatwiej o za wysoki poziom cukru, a w konsekwencji zatrucie ciążowe, a zbyt duzo kilogramów i słodyczy to najkrótsza droga do tego.

Ale pomijając to raz nabytych komórek tłuszczowych człowiek już nigdy w życiu się nie pozbędzie i każde kolek\jne odchudzanie jest coraz trudniejsze. Ja tam jak mam ochotę na coś słodkiego to jem, ale z umiarem. Dodatkowe zbędne kilogramy to nie tylko kwestia wyglądu, ale przede wszystkim zdrowia.

Zmykam, bo już mnie wołają, do jutra.

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

24 lis 2008, 23:19

beatris ty to jak gaga:D nie odczuwasz wogole ciązy ... jestescie wybrane!!
oj, to ta ciąża taka, pierwsza zupełnie inna była i nie znosiłam jej dobrze - mąż sie śmieje że organizm sie powoli do ciąży przyzwyczaja i w każdej kolejnej lepiej będzie :ico_haha_01: :ico_oczko:

ja jak mam straszną chętkę to jem słodkie, ale staram sie uważać, macie racje z tym co piszecie.

ola ma kaszel taki jak ja i pediatra mówi że to wirus, dostała leki i do końca tygodnia ma nie chodzić do przedszkola, ale na dwór może wychodzić. troszke sie ciesze że razem w domku pobędziemy, stęskniłam sie za tymi beztroskimi dniamie we dwie :-)
tylko mniej na tt troszke będę...

zmykam pod prysznic

aaa milutka b ładne prezenty. my kupujemy dzieciomtakie super, a dorosłym po drobiażdżku jakimś typu kosmetyk, rajstopki, skarpetki itp.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

24 lis 2008, 23:58

hej hej :-)
Ale pomijając to raz nabytych komórek tłuszczowych człowiek już nigdy w życiu się nie pozbędzie i każde kolek\jne odchudzanie jest coraz trudniejsze. Ja tam jak mam ochotę na coś słodkiego to jem, ale z umiarem. Dodatkowe zbędne kilogramy to nie tylko kwestia wyglądu, ale przede wszystkim zdrowia.
dokładnie... o zdrowiu trzeba pamiętać.. ja wiem doskonale jak kg sprzed ciąży odbijały się na moim zdrowiu i samopoczuciu, a niestety bezkrytyczna nie potrafię być wobec siebie i udawać, że tematu nie ma....
ta klasyka dla bobasa mi sie strasznie podoba :-D
no właśnie, to też ściągnęłam, więc troszkę płyt do puszczania też będzie :-)

ja juz też zmykam.. pogadam jeszcze z Krzyśkiem i do wyrka po czosneczku w mleczku :-)

maluch już się uspokaja - co wieczór mi fika między 20.30 a 22.00 - także zaraz mogę swobodnie zasnąć :-)

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lis 2008, 08:23

Dzień dobry, ja jak zwykle nie umiem rano długo spać. Dziś kolejny dzień leniuchowania - tylko obiadek w planach i ostatnie dzidziusiowe pranko. No i muszę odebrać mój wynik z posiewu i pójść z nim do gina.

A u was dziewczyny jakie plany na dziś ?
maluch już się uspokaja - co wieczór mi fika między 20.30 a 22.00 - także zaraz mogę swobodnie zasnąć :-)
no to mój fika dłużej - jak zacznie po 20, to kończy około północy :-D

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

25 lis 2008, 08:31

witam z ranka..ja tez oczywiście do spiochów nie należę wiec jak tylko mąż do pracy sie udał to ja juz tez nie spie..
co do planów to u mnie teraz raczej nudnawo bedzie..w zaleceniach mam napisane opoczynek..oszczedny tryb zycia..wiec trzeba sie bedzie dla dobra dzidzi zastosowac..wiec pewnie wiekszosc czasu spedze na kanapie z laptopem :-D :-D

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lis 2008, 08:48

co do planów to u mnie teraz raczej nudnawo bedzie..w zaleceniach mam napisane opoczynek..oszczedny tryb zycia..wiec trzeba sie bedzie dla dobra dzidzi zastosowac..wiec pewnie wiekszosc czasu spedze na kanapie z laptopem :-D :-D
jak trzeba, to trzeba - te półtora miesiąca wytrzymasz :-)

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

25 lis 2008, 09:11

jak trzeba, to trzeba - te półtora miesiąca wytrzymasz
no jasne czego sie nie robi dla dzidzi.. :-D :-D

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lis 2008, 09:13

witajcie :-) , ja też juz na nogach wyjątkowo wcześnie, bo mąż dzis ma wolne, własnie poszdł napalić w piecu, bo strasznie zimno, na dworze -1 i snieg pada, zaraz zrobię sniadanko, a o 9 jadę do ZUS-u zawieźć papiery,potem mąż będzie na kanale robił tłumik, bo mu odpadł, no cóż z w tym zimnie musi zrobić. Ja będę leniuchować :-D . Miłego dnia! :ico_oczko:

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lis 2008, 09:42

eitam z rana:) ja juz najedzona:) mala smiga w brzuchu....

co do tych slodyczy popieram was jak nah\jbardziej ale ja jestem lakoma i sama potem bede plakac...ale czy slodycze wplywajaca na zdrowie dziecka???watpie... moja kolezanka a potwierdzam 130 kg zywej wagi!!!!!!!! nie jadla zadnych owocow i warzyw dziennie 2 paczki chipsow 2 litry coli i ppiwo karmi to mogla jest codziennie!...dzieciak zdrowy:) to chyba zalezy k\juz tam u góry od Boga :)

ja zaraz ide gotowac pomidorowke ..... wogole dzis moglam spac normalnie na plecach nic mnie nie dusilo itd... no i faktycznie bnrzuch sie sporo obnizyl nawet tomąz zauwazyl :ico_olaboga:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”