Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lis 2008, 14:59

Miszka corcia wyglada przeslicznie :ico_brawa_01: A szorstkawosc zniknie, musisz tylko systematycznie nawilzac skorke...

Mama_Ania o ile sie nie myle to trzecim skladnikiem tej masci robionej jest Ichtiol... To najpopularniejszy zestaw jaki zapodaja lekarze dzieciom z azs lub innymi problemami skory... W zasadzie u nas pomogl i to super szybko... Ale nie wiem czy lekarz ci powiedzial, ze ta robiona masc wolno uzywac tylko do 3 dni, na cialo (ale nie na twarz!!!) i ze Ichtiol jest raczej nie wskazany dla dzieci ponizej 1 roku zycia... Bardzo prosze, badz wiec ostrozna z uzywaniem tej robionej masci...

U nas nonono :ico_zly:
Viki podkradla malego orzecha wloskiego jak pieklam ciasto i wszamala :ico_olaboga: Efekt: 4 dni biegunki ktora przeszla dopiero po zapodaniu jej Nifuroksazydu i wysypka na plecach, policzkach i za uszami :ico_placzek:
Zwalczam Exomega i Mascia z witamina A... A orzechy nadal na czarnej liscie, brrrr :ico_zly:

Awatar użytkownika
Blanka26
Trzy tysiące lat minęło...

26 lis 2008, 14:16

hmm a u nas jednak alergia nadal jest, ale już nie ma dolegliwości skórnych a jedynie zaparcia. w sumie to zastanawiam się co gorsze... :ico_noniewiem:

NICOLA_1985

26 lis 2008, 17:47

Witam ja na tym wątku pierwszy raz.. chciałam się poradzić. moja Karolina ma szorstki podbrudek i zaczerwieniony no i w miejscu jak dotyka brodą do klatki piersiowej jest to samo.. ona to drapie i wtedy sie zaognia, nie wiem od czego to jest.. to znika po posmarowaniu maścią Cutivate , lekarka kazala stosowac na buzie krem specjalny z Emolium bo policzki tez ma troche szorstkie. ona ma to od około 3 miesiąca życia... znika i sie pojawia i tak w kółko. karolina je juz stale posilki, pije mleko bebiko 3, i jest uczulona tylko na konserwanty i na jakis składnik ktory jest w oliwce bo na oliwke reaguje mocną wysypką. a konserwantow staram sie unikac jak ognia gotuje sama obiady wiec mam nad tym jako taką kontrolę..
myslicie ze powinnam wykluczyc coś z jej diety? kosmetokow do ciala nie uzywam tylko mydelko delikatne i płyn do kąpieli z johansona. no i ta masc i krem do buzi.
to chyba nie jest AZS?

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

26 lis 2008, 18:18

nicola ja słyszałam że kosmetyki z firmy Jonhson często uczulają dzieciaki więc bym to zamieniła na płyn do kąpieli z Emolium. A jesteś pewna że nie ma jakiejś lekkiej odmiany skazy białkowej? tak sobie pomyślałam bo napisałaś też o tych policzkach... a to jest główny objaw skazy

Awatar użytkownika
Mama_Ania
4000 - letni staruszek

26 lis 2008, 19:17

NICOLA_22, tak jak pisze mikusia, Johnson często uczula. Ja kąpię Patryka w Oilatum. Też jest super. A oliwki już nie trzeba stosować Dzieci w pierwszych miesiącach natłuszcza się oliwką, później gruczołki skórne zaczynają normalną pracę i oliwka może je blokować.

NICOLA_1985

26 lis 2008, 22:21

A jesteś pewna że nie ma jakiejś lekkiej odmiany skazy białkowej?
ona ma to od około 3 miesiaca życia wtedy jeszcze była karmiona piersią i tez to bylo.. mleko modyfikowane pije mniejwiecej od 4 miesiaca.. nie widzialam zadnych zmian skornych nawet jak zaczelam podawac jej po troche mleko krowie albo serki homogenizowane i w ogole niebiał.. mysle ze to by sie zaostrzyło.. a to jest cały czas w takim samym stadium. myslisz ze mimo to moze miec to związek ze skazą białkową? w sumie to ja piłam mleko krowie jak ją karmiłam piersią no i przeciez modyfikowane jest na bazie mleka krowiego. sama nie wiem... :ico_noniewiem:
Johnson często uczula.
no to zmienie na Oliatum zobaczymy czy bedzie jakas poprawa.. moze to rzeczywiscie od kosmetykow jonsons w sumie oliwka byla tez z jonsona
a oliwki nie stosowalam juz ponad rok bo jak pisalam karola miala mocną wysypke.

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

26 lis 2008, 22:24

nikola powiem ci tak że jeśli chodzi o alergie to można się spodziewać wszystkiego :ico_oczko: to że karmiłaś cycem nie ma znaczenia, ja też karmiłam cycem i musiałam przejść na nutramigen i wtedy buźka mojej córy w ciągu 2tyg zrobiła się ładna :-) niestety na alergie nie ma jednej recepty i dlatego trzeba szukać, szukać i jeszcze raz szukać :ico_olaboga: jeśli chodzi o Oilatum to uważaj, bo bardzo dużo dzieciaków ma po nim wysuszoną skóre. Na początku ładnie pomaga w "naprawianiu" skóry, ale po pewnym czasie stosowania skóra jest sucha, naciągnięta. Najlepiej atopikom podchodzi seria Emolium dlatego ci ją poleciłam :ico_oczko:

NICOLA_1985

26 lis 2008, 23:05

Najlepiej atopikom podchodzi seria Emolium dlatego ci ją poleciłam
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: dzieki

Awatar użytkownika
Blanka26
Trzy tysiące lat minęło...

26 lis 2008, 23:40

nikola jeśli chodzi o Oilatum to uważaj, bo bardzo dużo dzieciaków ma po nim wysuszoną skóre. Na początku ładnie pomaga w "naprawianiu" skóry, ale po pewnym czasie stosowania skóra jest sucha, naciągnięta. Najlepiej atopikom podchodzi seria Emolium dlatego ci ją poleciłam :ico_oczko:
a nie zgadzam się z Tobą :ico_nienie:

kasiorex
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

27 lis 2008, 10:26

Witam!

Dziewczyny mam takie pytanie:Czy po Zyrtecu może byc wzmozony apetyt i wieksza ilość kup.Bo ja juz nie wiem co jest grane :ico_olaboga: nie wyrabiam z przewijaniem(6-7 kup dziennie) i robieniem jedzenia :ico_olaboga: :ico_noniewiem:

Bede Wam bardzo wdzieczna :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Wróć do „Ogólnie o zdrowiu”