Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

13 mar 2008, 13:50

AgaSza pisze:I jeszcze któraś na faceta czeka-Joanna24, tak?

Tak jeszcze ja czekam na mężusia. I to ja od samego początku powtarzam :wsadziłeś to wyciągniesz" :-D Ale mój przyjeżdża na święta i chyba jedzie spowrotem :ico_placzek: Wróci dopiero koło 18 kiwetnia.
I jeszczeEmma czeka na mężusia.

Anuszka pisze:Macie śliczne brzuszki, ja urodzilam zaledwie ponad tydzien temu i wciaz nie mogę uwierzyć, ze w tym moim brzuszku ogromnym było takie cudo jak mój synek
Niedługo i my nie będziemy mogły się nadziwić :ico_brawa_01:
A synuś śliczny :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
eVe80
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

13 mar 2008, 14:17

Hej witajcie kochane

Mnie dalej szlag trafia z ręką, palce zdrętwiałe, że szok. Boli i nic nie czuję wrr :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: . Poza tym czuję się dobrze, spać jeszcze mogę i innych dolegliwości nie mam, ale w sumie ja najpoźniej mam termin więc na pewno mnie też dopadną.

AgaSza pamiątka z porodu super, wogule po Tobie nie widać było, że 10 godzin rodziłaś.

Co do kilogramów to się nie martwcie: ok 3,5kg dziecko, ze 3 litry wód płowdowych, ze 2 kg łożysko i już ile spadło. Reszta to kwestia czasu. Ja jestem postury asiki82 i przytyłam 12kg na plusie więc nie tak malutko.

A propo asiki to mi smaka na mleko i płatki zrobiła :ico_wstydzioch:
Butki piękne dla Antosia.

Joanna24 fryzurka superowa, ja jestem na etapie zapuszczania włosów. Jestem z tych co nie lubią ciągle tak samo wyglądać, ale w krótkich włosach nie podobałam się sobie i już z takich się chyba wyleczyłam. 20kg Gdzie Ty to chowasz??

mamamonia dobrze, że pojechałaś KTG zrobić ale się nie martw, bo dzieci pod koniec ciąży są mniej ruchliwe bo miejsca już im brakuje. Ale spokój matki najważniejszy.

Awatar użytkownika
Magda Sz.
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

13 mar 2008, 14:44

Witajcie!
Macie cudne brzuchalki :ico_haha_01: tylko czekac kiedy zaczniecie sie rozdwajac :-D
A kilogramami sie nie martwcie to takie "malenkie cudenka" sprawily a im sie wszystko wybacza :-)
Dziewczyny badzcie dzielne w tych ostatnich tygodniach i czekajcie cierpliwie na "nagrode" :-D
A tak na marginiesie ja tez nie mialam robionego posiewu przy zadnej ciazy nie wiem czemu :ico_szoking: a teraz jak poczytalam to naprawde powazna sprawa :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
AgaSza
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

13 mar 2008, 15:47

eVe80 pisze: wogule po Tobie nie widać było, że 10 godzin rodziłaś.

Nie, no bo to 10 godzin to mi tak wpisali w książeczce Ewy i to nie było 10 godz silnych bóli. Tak naprawdę bolało "tylko" przez jakieś 7 godzin i z różnym nasileniem :-) Przez pierwsze 3 godz to czułam takie lekkie bóle jak miesiączkowe-szyjka się rozwierała, ale jeszcze było nieźle.

[ Dodano: 2008-03-13, 14:48 ]
Anuszka, śliczny synek! Gratulacje!

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

13 mar 2008, 16:32

...
Ostatnio zmieniony 03 cze 2009, 10:06 przez malgoska, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

13 mar 2008, 16:53

Witajcie kochane,
widzę że wczoraj był frytkowy dzień, ja jadłam na obiad z siostra :-D
eVe80, bidulo trzymaj się już niedługo i łapka przestanie bolec :ico_pocieszyciel:
mamamonia, Ty masz ostatnio przejścia, trzymaj się trzymaj, jeszcze tylko troszkę
Joanna, to się mężu szoknie jak Cię zobaczy hihi :ico_oczko:

A mi się dziś spało, oczywiście były pobudki na siku, ale w między czasie spałam strasznie mocno, chyba to niewyspanie totalne się w końcu skumulowało i spałam
aż żal było wstawac hihi
Wczoraj byłam u Eweliny i standardowo posiedziałyśmy trochę, choc wczoraj nie aż tyle co ostatnio, w domu byłam "grzecznie" przed 23 :ico_haha_01:
Normalnie ja uwielbiam jej dzieciaczki, takie są zarąbiste, ze szok :ico_haha_02: :ico_brawa_01:
Wczoraj jak byłam w przychodni na badaniach, to byłam od razu w aptece pokupowac co trzeba do szpitala i mówię babce, ze chce podkłady a ona do mnie "a co to jest" - odpadłam!! w ogóle jakaś taka niedociumana ta baba, że szok, nic nie wiedziała i w ogóle, mówię jej że chcę cos na pleśniawki - położna nam na szkole rodzenia mówiła, żeby miec w domu, bo jakby się coś chciało zrobić i zaczniemy od razu smarować, to nie będzie kłopotu a to parę groszy kosztuje - wiadomo "przezorny zawsze ubezpieczony" i spokojniejszy, a ta baba do mnie a po co mi, że jak będę rumiankiem zawsze przemywać to nic się nie zrobi - no nie powinno, a ja jej na to, że wolę miec w domu w razie czego, bo wiadomo- rożnie bywa... masakra z taką babą!!
noi wyszło na to, że muszę sobie dokupić podkłady i majtki poporodowe :ico_noniewiem:
zaczęłam dziś szykować sobie rzeczy do szpitala, torbę wyciągłam, zaniosłam jedną piżamę do prania, koszule i szlafrok leżą w łóżeczku, muszę sobie spisac dokładnie co mam wziąć żeby potem się okazało że czegoś nie mam...
dla Małego ciuszki na wyjście też przyszykowałam, fotelik samochodowy kazałam mężowi przed wyjściem do pracy ściągnąć z szafy i wyciągnąć z worka, bo chce mu wszystko razem przygotować, bo on i tak będzie miał sporo na głowie to po co ma jeszcze myślec czy oby na pewno wszystko zabrał, zrobiłam zdjęcie ciuszków jakie przyszykowałam to Wam jutro pokaże, bo jutro zrobimy fotę brzucha, to od razu wszystko pokażę :ico_oczko:
A jutro idziemy do ginka, już się doczekac nie mogę, co mi powie, ale też boję się trochę :ico_noniewiem:

Burza idzie to uciekam, buziaki moje Słonka kwietniowe

asika82
4000 - letni staruszek

13 mar 2008, 18:00

Ale nastrugałyście aż miło poczytać :-)
Mam pytanko czy jak macie skurcze to cała macica się kurczy czy w którymś miejscu bardziej? ja czuje tak silnie najwyżej na dnie macicy a reszta słabiej.

[ Dodano: 2008-03-13, 17:02 ]
eve współczuje tego bólu reki. Mnie też cały czas boli noga ale już się przyzwyczaiłam i aż tak bardzo nie jestem na to zła.

[ Dodano: 2008-03-13, 17:03 ]
Agasza ale śmieszna ta wanienka :ico_haha_01: :ico_haha_01:

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

13 mar 2008, 19:06

...
Ostatnio zmieniony 03 cze 2009, 10:06 przez malgoska, łącznie zmieniany 1 raz.

asika82
4000 - letni staruszek

13 mar 2008, 19:36

Małgośka to ja zupełnie mam inaczej. Mi twardnieje brzuch tzn macica ale mam taki ucisk na dno macicy. Nie mam jeszcze uczucia parcia. A jak z czopem, odchodzi już którejś z Was? Mi nic na razie ,śluzu też nie mam za wiele.

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

13 mar 2008, 19:38

...
Ostatnio zmieniony 03 cze 2009, 10:07 przez malgoska, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”