Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 gru 2008, 20:02

SHOO - a no czekamy... a co do horrorów - to jesteśmy podobne, ja tez uwielbiam straszne filmy... wlasnie sciagnal nam sie "Sierociniec" i "Zdarzenie", ten drugi chyba ogladalas, nie? Dobry? Bo jak bardzo straszny, to ja sama nie bede dzis ogladac, poczekam do jutra na pana :)

a jak do kina, to najlepiej na cos strasznego o zeby seans zaczal sie ok. 22:00

potem wychodzimy przed centrum handlowe, glucha noc, a na opustoszalym parkingu tylko kilka samochodow, a potem droga do domku i kilka km przez czarny las, miodzio :-D :-D

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 gru 2008, 20:09

Gie, wlasnie wlasnie... widzialam Zdarzenie, mnie sie srednio podobal, ale A. byl zachwycony (pozniej bedziesz sie bala nawet wiatru hehe)... Sierociniec tez chcialam sciagnac, ale jest po hiszpasnku, a nie bardzo bawi mnie czytanie napisow przy horrorach :/

Ja teraz sciagam Przeczucie i Martwa Cisze (zawsze szukam filmow na stronie www.filmweb.pl - maja dobre recenzje i mozna wyszukac praktycznie wszystko, co Cie interesuje :ico_brawa_01: )

Do kina tez bym sie przeszla... ALE: hiszpanskie kina nie graja filmow z angielskimi napisami, a kino w Gibraltarze jest z leksza zacofane i gra raptem 2 filmy na krzyz :ico_noniewiem:
Poza tym nie mamy z kim malego zostawic.
Moze w PL sie wybierzemy, albo w UK... sie doczekac nie moge na wypad gdzies bez malego ;-)

Aaa wlasnie Gie, mialam Cie zapytac... dalej kapiesz mala co drugi dzien?
Bo u nas wieczorami to zimno jest nieziemsko, ogrzewanie tylko w salonie mamy :/
No i kapie Jasperka co 2 dzien, ale tak mysle, ze skoro on kupy robi prawie codziennie to moze powinnam go tez codziennie kapac :ico_noniewiem:
Poza tym, jak mu na drugi dzien zmieniam pieluszki, to jego pupa tak nieswiezo pachnie... chyba zaczne go kapac codziennie :/

[ Dodano: 2008-12-03, 19:11 ]
o wlasnie A. wrocil i chyba bedzie chcial poczytac swoje forum.. wiec zajrze za jakis czas (a teraz zabieram sie za gotowanie... hurra :/)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 gru 2008, 20:13

SHOO - ja nadal kapie mala co 2 dni, ale nawet jak zrobi kupke, to ja dokladnie wymyje tymi platkami higienicznymi i woda, ze nie zauwazylam, zeby brzydko pachniala... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: jak u Was tak zimno, to pewnie, ze kap malego co dwa dni... zeby sie biedak nie przeziebil...

a o czym jest "Przeczucie?" mniej wiecej wiesz? Bo cos mi sie kojarzy i moze ogladalam...

ja tez korzystam z FILMWEB :-D

ostatnio moi znajomi polecali "Uprowadzoną" (Taken), to nie horror, ale pododno dosyc straszny, wiec tez sciagamy...

dobra, ide kapac mala, SHOO - jesli bedzieszx przy kompie, to zerknij prosze na Dziecko24.pl, zeby mi odpowiedz nie umknela, please... :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-12-03, 19:14 ]
SHOO - aaaaa, no to juz nic ;)

[ Dodano: 2008-12-03, 19:51 ]
mam

Ze względu na brak apetytu dziecko powinno mieć wykonane badania morfologii i poziomu żelaza we krwi. Zapach pochodzi z żołądka, wydobywając się przez wpust żołądka podczas trawienia. Może wskazane wykonanie usg przewodu pokarmowego.
Dziecko24.pl

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 gru 2008, 22:49

Gie, ja tez nie wiem, co moze byc przyczyna tego brzydkiego zapachu, poszperalam troche w necie i znalazlam kilka rad na innych forach:

Objawy przy lambliach mogą być może ich nie być wcale, mogą być rozmaite,
wszystkie na raz albo tylko jeden z nich. Brzydki zapach z ust, biegunki,
zaparcia, kupy ze śluzem, złe wyniki krwi, bóle brzuszka, brak apetytu, nocne
budzenie, lejący katar, ciągły kaszel, itd....U nas był to katar, kaszel w
czasie spania, bóle brzuszka, niewyjaśnione temperatury, brak apetytu no i ten
zapach....
zrób badanie kału w kierunku pasozytów i wszystkiego sie dowiesz.
No toscie mnie nastraszyły. Muszę sie przyjrzeć Majce dokladnie.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 gru 2008, 22:54

margarita83, ale Majce nic sie nie dzieje z oddechem, nie? a nie sadze, zeby sie w nocy budzila przez te lamblie czy co to jest... widzialabys, ze ewidentnie cos jest nie tak :ico_noniewiem:
zreszta, zapytaj lekarza przy najblizszej sposobnosci..

Gie, Przeczucie wg Filmwebu jest o tym:

Linda traci męża w wypadku samochodowym. Jest w szoku, ale w jeszcze większą psychozę wpada, kiedy następnego dnia jej mąż pojawia się w domu cały i zdrowy. Kobieta podejrzewa, że wcześniej doznała jakiegoś złudzenia. Zaczyna ją prześladować upiorne przeczucie, że tragedia, która była jej wizją, nastąpi naprawdę. Za wszelką cenę stara się, by nie doszła ona do skutku.

Gra tam Sandra Bullock, wiec ten film juz na wstepie ma u mnie plusa :-)

A co do odpowiedzi lekarzy, to moze warto to USG przewodu pokarmowego zrobic... chociaz jezeli to robia "na zywca", to nie chcialabym byc Zuzia :ico_noniewiem:

OK, my spadamy ogladac film... dobranoc :-) i do jutra!

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 gru 2008, 22:56

Przy następnej wizycie poproszę o skierowanie na badania krwi i kału - bez apelacyjne, dla pewności.

Ja horrorów nie oglądam i na samą myśl mnie dreszcze przechodzą :ico_chory:

Gie odpowiedzieli ci w dwóch zdaniach :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Słuchajcie moja sąsiadka ma psa który wyje strasznie, a moja Majka się budzi od tego.
Rozmawiałam z nimi a oni na to "no co mam zrobić"!!!
Cholera mnie bierze kiedy ten kundel wyje a moja niunia płacze. Nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji??? Ja jak kiedyś miałam kundla co wyła niesamowicie to go musieliśmy wydać na wieś bo sąsiedzi się skarżyli i nie było zmiłuj się i nie było maleńkich dzieci wtedy. Co mam robić???

[ Dodano: 2008-12-03, 22:00 ]
shoo, z tego co zaznaczyłam to zgadza mi się budzenie w nocy no i biegunki - Majka robi średnio 2 do 3 kup dziennie i bywają rzadkie, a nawet wydaje mi się że ze śluzem. Muszę ja przy obserwować teraz.

Na szczepienia 19 grudnia więc ewentualnie wcześniej zgłoszę się do lekarza. Nie chcę panikować, poobserwuję i zadecyduję.

też zmykam , dobranoc.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 gru 2008, 09:56

Ja jak kiedyś miałam kundla co wyła niesamowicie to go musieliśmy wydać na wieś bo sąsiedzi się skarżyli i nie było zmiłuj się i nie było maleńkich dzieci wtedy. Co mam robić???
mnie sie wydaje, ze duzo z tym nie zrobisz... i ze to zalezy od sasiadki, jezeli ona nie bedzie chciala (albo nie bedzie zmuszona) oddac psa, to go pradopodobnie nie odda.
zreszta wyglada na to, ze tylko Tobie przeszkadza ten pies... czy innym tez? jakby bylo Was wiecej, to juz predzej cos by sie zdzialalo..

ja sobie pije mleko z miodem (zamiast kawy.. w ramach odkwaszania organizmu :-D)
a dzisiaj juz 4 grudnia !! juhuuuuuu :ico_brawa_01: odliczanie do 15 trwa :-D

[ Dodano: 2008-12-04, 09:00 ]
ach i ten film wczorajszy (Przepowiednia) nawet mi sie podobal... nie byl to horror, raczej cos na ksztalt psychologicznego dreszczowca w wydaniu lajt :-)
fabula ciekawa, Sandra Bullock jak zawsze super, jak dla mnie 7/10 :-)

[ Dodano: 2008-12-04, 09:00 ]
Gie, obejrzalas juz to Zdarzenie?

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 gru 2008, 11:47

Witam serdecznie :-)
mnie sie wydaje, ze duzo z tym nie zrobisz... i ze to zalezy od sasiadki, jezeli ona nie bedzie chciala (albo nie bedzie zmuszona) oddac psa, to go pradopodobnie nie odda.
zreszta wyglada na to, ze tylko Tobie przeszkadza ten pies... czy innym tez? jakby bylo Was wiecej, to juz predzej cos by sie zdzialalo..
no sąsiadom którzy mieszkaja nade mną też się wkurzają, dzisiaj pójdę jeszcze do sąsiadów którzy mieszkają nad wyjącym psem.

Zaczepiłam rano właściciela tego psa, a on mi na to że on psa nie zabije :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
to niech go zamyka tak aby nie wył pod drzwiami albo niech go wywiezie albo niech go nie zostawiaja samego - szlag mnie trafi :ico_zly: :ico_zly:

P. wczoraj obiecał że jak przyjedzie to to załatwi, poczekam, choć boję się że nerwy mi puszczę wcześniej.
jak dzisiaj będzie taka akcja to dzwonię na policje!!!

Jutro idę do alergologa (po zwolnienie na Majkę) więc zapytam go o ten nieświeży oddech i te bakterie lamblie. Może wezmę skierowanie na krew i kał :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 gru 2008, 12:41

witacje :)

SHOO - juz mi sie przypomnialo, ze bylam na "Przeczuciu " w kinie i tez mi sie nawet podbal... i takze bardzo lubie Sandrę Bullock, a najbardzej oczywiscie w "While you were sleeping" :-D :-D

MARGARITA - ale twoja Maja nie ma takiego zapachu z ust, co?? Ja sie usiluje dodzwonic do lekarza, albo zajete, albo nikt nie odbiera, jak zwykle :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: chcialam sie tylko dowiedziec do ktorej pzyjmuje nasza pani dr i wcale sie nie bede zapisywac, tylko chcialam po prostu pojsc... ale z tego, co mowila mi mama - przychodnia zmienila siedzibe i teraz sa bardzo blisko nas, jakies 7 min drogi spacerkiem :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Co do psa - ja bym poszla do administracji na twoim miejscu - nikt nie kaze uspypiac od razu psa, ale cos musza z nim zrobic... przejdz sie bo sasiadach, zapytaj komu to przeszkadza, napisz pismo i zbierz podpisy - chyba jakos beda musieli zareagowac, nie??

[ Dodano: 2008-12-04, 11:44 ]
ja swoja mala wykapalam wczoraj, dalam butle o 20:00, a ona znowu zasnela na amen... eehhh..., co za dziecko... nie dosc, ze nie je za duzo, to jeszcze ucieka jej jedno karmienie... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

[ Dodano: 2008-12-04, 11:49 ]
SHOO - myslisz, ze usg przewodu pokarmowego robi sie "wewnetrznie...?" :ico_olaboga: :ico_olaboga:

zaraz poszukam w necie...

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 gru 2008, 12:52

margarita83, ja bym na Twoim miejscu najpierw jeszcze raz pogadala z wlascicielami psa i nastraszyla ich, ze jak nic z nim nie zrobia, to pojde i bede zbierac podpisy i reszta tak jak Gie mowila - do administracji..

Gie, Sandra jest fajna, bo jest jedna z niewielu aktorek, ktore sa "naturalne", taka zwykla, nieprzemalowana dziewczyna z niej :-)

a odnosnie Zuzi, to skoro Ci sie nie budzi w nocy na jedzenie i przybiera na wadze (mimo , ze troche mniej je), to ja bym sie cieszyla.. bo przeciez nic zlego sie nie dzieje :-)

a my czasami karmimy Jasperka (ostatnie karmienie) na zupelnego spiocha - bo tez juz tak spi, ze smok mu wypadnie... ale jak poczuje butle pod nosem, to zawsze ja zlapie i cala wypije :/

[ Dodano: 2008-12-04, 11:54 ]
SHOO - myslisz, ze usg przewodu pokarmowego robi sie "wewnetrznie...?" :ico_olaboga: :ico_olaboga:

zaraz poszukam w necie...

hmm... a to USG ma byc, to chyba nie wewnetrznie... skoro USG
ja myslalam o gastroskopii.. nie wiem czemu :ico_noniewiem:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”