Awatar użytkownika
niktusia
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

08 gru 2008, 01:53

Witam po b.długiej przerwie :)

Nie pisałam, bo najpierw przez kilka tygodni nie miałam internetu, później rzadko siedziałam przed komputerem.

Ale w końcu wróciłam :)

Na szczęście jestem na bieżąco ;) (oj sporo było czytania...)

Od ostatniego wpisu b.wiele się u mnie zmieniło.
1 listopada przyjechałam do PL. Miałam zostać ok 3tygodnie, a zostaję do Świąt :)
Przez długi czas nie widziałam się z moim chłopakiem... teraz, gdy przyjechał na urlop, nie widziałam się z Nim zbyt długo :( pojechał do siebie - ponad 500km ode mnie... Ale jeszcze przed Świętami przyjedzie :):) bardzo, bardzo się za Nim stęskniłam... Już od Świąt będziemy cały czas razem :):):)
Dzisiaj rano przyjechała do nas Jego mama. I oczywiście zaczęło się ponowne 'gadanie', że przed urodzeniem się dziecka musi być ślub, chociaż cywilny, żeby był papierek. Z moim dawno już ustaliliśmy, że ślub będzie po urodzeniu, ponieważ nie chciałam, żeby wszystko było załatwiane tak na szybko. Ten dzień jest ważnym dniem w życiu, na który trzeba się przygotować. Ona niestety odrzucała Nasze argumenty. Natomiast moja mama powiedziała, że nie jest za tym, żeby dziecko urodziło się bez ślubu, ale od początku powtarzała, że nalegać nie będzie i uszanuje każdą Naszą decyzję.
W końcu doszliśmy do porozumienia i ślub będzie po urodzeniu się Naszego synka.
Mój Ukochany bardzo mnie zaskoczył...podarował mi pierścionek, który przechodzi z pokolenia na pokolenie u Niego w rodzinie...łzy spłynęły....
I chociaż w dniu moich urodzin On będzie tak daleko, to już się na Niego nie gniewam. Ważne, że będzie ze mną już zawsze :):):)

A teraz troszkę o moim małym Skarbie :)
28 listopada byłam na usg 3D. Lekarz powiedział, że Mały czuje się dobrze, szybko rośnie, waży 1109g :) a data porodu to teraz 21luty (tydzień wstecz). Niestety zasłaniał się rączką i mało było widać :( ale po zdjęciu z profilu, moja mama stwierdziła, że nosek ma podobny do tatusia :) czyli będzie przystojny ;)
Na dzień dzisiejszy (29t 3d) przytyłam niecałe 6kg, a w ciągu ostatnich 2 miesięcy zaledwie 1,5kg. Moja położna stwierdziła, że dzidzia szybko się rozwija i wszystko jest wporządku :)

Niestety mam problemy z zasypianiem. Potrafię leżeć kilka godzin póki nie zasnę, a później budzę się w południe i dzień za szybko zlatuje :( i nic z tym zrobić nie mogę. muszę się przyzwyczaić.

Jak moje Kochanie przyjedzie zrobimy ostatnie zakupy i z niecierpliwością będziemy czekać na synka :):) (Mój nie może już się doczekać narodzin :) )

Łóżeczko:
http://www.babyvip.pl/index.php?product ... rod_id=170
Komoda:
http://www.babyvip.pl/index.php?product ... rod_id=152
Materacyk:
http://allegro.pl/item490482577_materac ... eczko.html
Pościel:
http://allegro.pl/item498577121_posciel ... rland.html
niebieska pepitka i kaczki na błękitnych paskach

Wózek:
http://www.sklep.urwis.com.pl/product_i ... ts_id=3102
prawdopodobnie zielony

:)
łóżeczko i komodę kupuje mama Mojego, materacyk i pościel prawdopodobnie moja mama, a wózek siostra :) Kupować nie muszą, ale bardzo chcą :):) więc co nieco zaoszczędzimy :)

Imię już (prawie) wybrane - Antoni :)
Nasz synek chyba będzie piłkarzem, bo często mocno mnie kopie. Rozbójnik mały ;)

A teraz postaramy się już zasnąć, dobranoc :)

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

08 gru 2008, 10:10

witam
my dziś w domku, dzien z chorym=marudnym trzylatkiem mnie czeka, ale damy rade.
obiadek z wczoraj mam wiec luzik.

niktusia witamy z powrotem :ico_brawa_01: co do slubu - wazne zebyscie to Wy byli zadowoleni, bo to Wasz dzien, a dzis czasy takie ze sporo par bize slub juz z dzieckiem, czesto łączą ślub z chrzcinami - moja sąsiadka tak miała i bardzo mi się ta podwójna uroczystość podobała.

manenka, laseczka nadal z Ciebie :ico_szoking: tylko brzunio z przodu śliczny :ico_brawa_01: ja już sie kulkowata robie :-) ale i tak mnie to nie martwi a cieszy :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-12-08, 09:11 ]
niktusia mam ten model wózka w turkusie zamówiony - x-lander xa :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 gru 2008, 19:09

Witajcie dziewczyny, ja jestem siostra manenki
nie wiem czy do kogos pisala, ale wczoraj dostala wieczorem skurczy i wyladowala w szpitalu, michale za szybko sie na swiat spieszyl, na szczescie dostala zastrzyk i kroplowki i skurcze ustaly, teraz ma jeszcze polezec ze 2 dni na obserwacji.
Pewnie napisze wam cos wiecej jak wroci.
A ja tylko tak w skrócie informuje zebyscie sie nie martwily.

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

08 gru 2008, 19:50

ale sie narobiło, siunia dzięki za informacje i pozdrów manenke od nas, trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia :ico_sorki:

ja jestem bardzo zestresowana bo zadzwoniła promotorka że mam obrone w przyszłym tyg, jeszcze nie zna konkretnego dnia, a ja w lesie z nauką jestem - 12 obszernych zagadnień :ico_olaboga: do tego ola akurat w domu :ico_olaboga: ale może nie będą kobety w zaawansowanej ciązy za bardzo stresować? :ico_oczko: wiem że nie powinnam sie stresować, ale taki mam charakter...wszystkim sie przejmuje ...

Awatar użytkownika
Ragazza555
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

08 gru 2008, 21:18

siunia, pozdrów manenkę od nas i powiedz ze trzymamy mocno kciuki za nia i za Michaela i zeby sie nie martwiła wszystko bedzie na pewno dobrze :-)

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

09 gru 2008, 09:29

A ja tylko tak w skrócie informuje zebyscie sie nie martwily.
dzieki za wiadomoś..uściskaj ją od nas :-D :-D
ja mam dzis ciezki dzien..od rana złe wiadomosci..najpierw na grudniiówkach..poxniej na styczniówkach..ech..brak słów.. :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
niktusia
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

09 gru 2008, 14:21

Niech manenka wraca do zdrowia :ico_sorki: :ico_prezent:

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 gru 2008, 16:15

cześć dziewczyny

właśnie mnie wypuścili ze szpitala i od razu wam piszę co się działo

a więc w niedziele po 18 zaczął bolec mnie mocno brzuch, wiec wzięłam nospe, ale nie przeszło to za godzinę znowu wzięłam, ale brzuch bolał coraz bardziej , wiec pojechaliśmy do szpitala, no i mnie zbadał lekarz, potem wysłał na EKG i okazało się , ze to skurcze o 22 miałam je co 15min, ale słabe, więc zbadał mnie gin wszystko posprawdzał i z Michaelem wszystko było ok, rozwarcia nie było, wody i krwi tez nie a więc dali mi zastrzyk na zatrzymanie skurczy w rękę i położyli na porodówkę, tam pobrali krew, zbadali mocz, cienienie i znowu podłączyli pod EKG i okazało się, ze skurcz nie ustały były już co 10min silniejsze, potem co 5 min jeszcze bardziej silne,a potem bardzo silne regularne co 4 min, więc szybko lekarze zareagowali i dali mi w d... taki bardzo bolący zastrzyk na zatrzymanie tych skurczy, dali 2 kroplówki na raz i na szczęście przeszły, potem jak wszystko zaczęło się normować zabrali mnie z porodówki i przenieśli do innego pokoju, tam do 4rano miałam podłączone EKG, kolejne zastrzyki, kolejne kroplówki i z rana już mnie nic nie bolało, ale cały czas miałam podłączoną kroplówkę i 3 razy dziennie badanie EKG, wczoraj w nocy dali mi znowu tak zapobiegawczo ten bolesny zastrzyk w d... i o 5 rano kolejną kroplówkę, potem czyli dziś o 10 rano już mnie odłączyli od kroplówki , dali kolejne 2 zastrzyki, gin zbadał, EKG nic nie wykazało więc stwierdzili, ze mogę iść do domu, ale mam się bardzo oszczędzać
na szczęście Michael jest zdrowy i nic mu się nie stało
opieka była cudowna latali w okół mnie co 5 min , dawali jeść chodzili siku ze mną , pod prysznic we wszystkim mi pomagali, byli bardzo mili

ale się rozpisałam
ale tak to bywa nic mi przez 30tc nie było, a tu raptem Michael za wcześnie na świat się pcha, ale na szczęście sytuacja opanowana
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

dziękuję wszystkim za kciuki
:ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
niktusia
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

09 gru 2008, 16:51

manenka, cieszę się, że jest już dobrze :ico_brawa_01: widać, że Michael chciałby już wyskoczyć :) ale niech jeszcze poczeka te kilka tygodni :ico_sorki: trzymam za Was kciuki :* :ico_prezent:

[ Dodano: 2008-12-09, 15:59 ]
manenka, wypoczywaj :*

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 gru 2008, 17:02

niktusia, witaj
fajnie, ze już wróciłaś do nas

dziękuję będę zaciskać nogi ile się da :-D

gratuluję zaręczyn
:ico_prezent:
a co do ślubu to wasza sprawa i nikt was za język nie pociągnie byście powiedzieli sobie tak , to wasza sprawa kiedy chcecie to zrobić

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”