Witam dziewczyny!
Natalka zasnela wiec szybciorem mniej wiecej napisze co sie wydarzylo!
Natalka pokaslywala w piatek,wiec w sobote pobieglam z nia do lekarza,okazalo sie ze jest po prostu podziebiona,ale w nocy z soboty na niedziele juz nie mogla oddychac i dusila sie kaszlem a temperatura siegla 39,6,wiec niewiele myslac wsadzilismy ja w auto i o 2 w nocy wyladowalismy na pogotowiu.
Tam jak ja zobaczyli to caly szpital na nogi stanal,na oddzial trafila w ciagu 5 minut,poniewaz tydzien wczesniej byla szczepiona na pneumokoki i zapalenie opon muzgowych,musieli te choroby wykluczyc w pierwszej kolejnosci,tym bardziej ze nasilila jej sie wysypka co wskazywalo na sepse

Myslalam ze umre jak mi to powiedzieli

Ryczalam w glos.Wszyscy lekarze z oddzialu biegali w te i we wte, bo tzrba jej bylo pobrac do analizy plyn z rdzenia kregowego,zeby ta sepse wykluczyc.4 godziny probowali jej sie wkluc w jakaz zyle,zeby zalozyc wenflon bo trzeba bylo podac dozylnie profilaktycznie 2 antybiotyki.Takie k*****male te zylki ze wez sie wkluj....Cala,ale to calutka jest pokluta nawet stopy maja po 3 wklucia,w koncu udalo sie zalozyc ten wenflon w glowe.
Niestety miala go raptem 9 godzin bo wyrwala to w nocy.
Caly dzien wylam z rozpaczy czekajac na wyniki ,na pytanie czy to powazne,lekarze odpowiadali-Czekamy na wyniki,nie wiemy.A ja malo nie zwariowalam

W koncu wieczorem przyszedl lekarz i powiedzial ,ze wyniki sa ok,ma za to zapalenie pluc ale juz opanowane,teraz bedzie tylko lepiej.
Zobaczcie,zapalenie pluc rozwinelo sie w ciagu kilku doslownie godzin,nie wiem co by sie stalo gdybym zamiast warowac przy dziecku poszla tej nocy spac,ona nie plakala,taka miala goraczke,tylko pojekiwala cichutko.No co sie wycierpiala to tylko my wiemy.
Teraz juz jest dobrze,jeszcze co jakis czas kaszlnie ale w zasadzie juz moge powiedziec,ze jest zdrowa
Za to jutro mamy powtorke ze szczepien,wiec juz sie trzese
Dziewczyny wiecie co sie stalo Karolinie na grudniowkach.Boze jaka tragedia,siedze i rycze dzisiaj,tak mi jej zal bidulki.Jej Kostek umarl w brzuszku 3 dni przed terminem porodu

Nie moge sie normalnie pozbierac po tej wiadomosci