11 gru 2008, 10:28
ojej zoola to już??? Dziękuję nie zauważylam hihi za 2 tygodnie wskoczy mi 6 miesiąc. Dziewczyny wiecie co, nie moge sie nadziwić, ze to już tak późno jest. Dopiero co test robilam a tu już tyle stronek zapisalysmy hihi no i sie już sierpnióweczki pojawily.
Może faktycznie to czkawka - takie dziwne nie wiem , podskakiwania,impulsy i miarowo co kilkanaście - kilkdziesiąt sekund i trwalo to moze z 3 minutki.
Co do ruchów ja Wikusia czuje tylko wieczorem o stalej porze - wtedy jak juz spokojnie leze to on sobie kopniaczkuje - opowiadam mu wtdy wierszyk "Idzie niebo ciena noca , ma w fartuszku pelno gwiazd..." i trzymam rączkami brzusio i uśmiechnięta zasypam, czasem coś tam do niego zagadam, i sobie pogadamy troszkę :) No, ale ja tego wlaśnie przelewania co pierwse sie od kopniaczków czuje to nie czulam do dziś, lekarz powiedzial, że to nic i w pelni ruchy zaczyna czuć sie nawet w 22 tyg. ale przeważnie przy pierwszej ciąży to w 20 tyg. No i na początku to te kopniaczki sa bardzo delikatne i trzeba sie wczuc żeby poczuć , z czasem jak dzidzia sily nabiera to mocniej kopie. A do tego czy to dziewczynka czy chlopiec to lekqrz powiedzial , że pierwsze slyszy, że chlopcy wcześniej kopią :)