poccoyo
Trzy tysiące lat minęło...

12 gru 2008, 19:02

ananke, pewnie łzy w oczkach miąłś na tym koncercie co?
ja to nawet w przedszkolu w zwykły dzień sie potrafie rozmazać...

a co do odwracania ręcznego... hm mnie bolało jak mi połóżenie łówki sprawdząły ręcznie... a co dopiero jakby mieli malucha odwracac...
myśle ze po usg i innych badaniach... powiedz im ze wolisz CC...
a duzo masz wód płodowych?
bo moze ta ilość pozwoli na szybkie odwrócenie,jesli maluszek ma duzo luzu ... to posżłoby gładko... po naturalnym szybciej doszlabys do siebie

ja juz nie mam szwów, a jutro mija dwa tygodnie... nonono nie boli...(za to lenistwo mi sie wlaczylo...)
a zdrugiej strony Ania, to CC bedzie latwiejsze dla maluszka, bo jeśli zeczywiście masz sporego boboaska w brzuszku to on sie namęczy przy porodzie... tak jak mój...
czerwone oczka, wybroczyny na główce przyciśnięty nosek... dopiero teraz wygląda normalnie...

posluchaj samej siebie i zdecyduj...
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 22:17 przez poccoyo, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

12 gru 2008, 19:47

poccoyo, pewnie, że mi się oczy zmoczyły w szkole :-D

wód mam dużo, bo potwierdziła badaniem wielowodzie, które często przy cukrzycy występuje... ale... maluch duży i może właśnie nie mieć tego luzu...

naczytałam się wszystkiego i juz przetłumaczyłam sobie, że lepiej cc niż to obracanie a i tak nie dają pewności, że mnie umordują, dziecko umordują i na pewno się obróci... a na pewno mogę odmówić czegos takiego, skoro przy ułożeniu pośladkowym można nie wyrazić zgody na cc tylko rodzic naturalnie....

a Chłopaki poszli składać do góry kołyskę :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: nie mogę się doczekać, aż skończą, a kazali mi zaczekać na dole :ico_noniewiem: :-D

poccoyo, to wrzuć nam tutaj nowe fotki Dawidka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

a Estreya to gdzie?? już kilka dni nic nie pisała... pewnie teściowa jej zajmuje czas....

Awatar użytkownika
estreya
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

12 gru 2008, 20:23

Powracam! Teściowa wlasnie pojechała. Kamil z Natalią pojechali odwieźć ją do Glasgow! Mam nadzieję, że bedzie spałą grzecznie :ico_sorki:

Poszłam dzisiaj na spotkanie mam karmiących i było świetnie. Oczywiście nie było się czego bać i głupek ze mnie ze wczesniej nie chodziłam. Herbatka, ciastka, mnóstwo dzieciaczków w różnym wieku i bardzo miłe mamy:)
jedna nawet pokazała mi jak sie obwiązać w chustę do noszenia bobasa i jestem zachwycona.
Natalia przespała całe spotkanie i nie obudziła się nawet jak obca pani zapakowała ją w chustę.

Jestem wykończona... dobrze, że Kamil zabrał małą na wycieczkę- mam chwile spokoju, chociaż bałagan w domu aż straszy.

Ania, nic sie nie martw! Lekarze wiedzą co robić i będzie dobrze.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

12 gru 2008, 20:56

estreya, noo, jesteś :-D a juz myślałam, żeby jutro najpóźniej wysłać za Tobą gołębia :-D
Jestem wykończona... dobrze, że Kamil zabrał małą na wycieczkę- mam chwile spokoju, chociaż bałagan w domu aż straszy.
noo, to padaj na drzemkę, a wcześniej długi relaksacyjny prysznic albo kąpiel...
Ania, nic sie nie martw! Lekarze wiedzą co robić i będzie dobrze.
noo, mam nadzieję... :ico_sorki:

ja juz mam kołyskę złożoną :-D zaraz wrzucę parę fotek :-D

[ Dodano: 2008-12-12, 20:02 ]
noo, to ja już :-D

tu sama kolyska... zaskoczyło mnie to, że ona taka niska :ico_noniewiem:
Obrazek

tu zbliżonko na środek..
Obrazek

a tu ja się załapałam... znaczy Chłop mnie złapał, wyglądam jak trzy nieszczęścia, ale co tam....
Obrazek

Awatar użytkownika
estreya
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

12 gru 2008, 21:16

cudna! słodka pościel! wyglądasz super! :ico_ciezarowka: aż zatęskniłam za brzuszkiem!

a ja zamiast w wannie to przy kompie nadrabiam zaległości....

do tego sprzątanie przede mna!

to kiedy będzie bobasek już w ramionach?

poccoyo

12 gru 2008, 21:38

poccoyo, to wrzuć nam tutaj nowe fotki Dawidka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
no musze porobić...

ananke, widze ze juz postanowilas, ciesze sie ze zasiegnelas info... nie beda cie mieszac... sama im powiesz co chcesz i juz...
aż zatęskniłam za brzuszkiem!
no fakt, na kopniaczkami sie teskni,ale ile to pracy przy dwójce....
:ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

[ Dodano: Pią 12 Gru, 08 20:44 ]
Ania wygladasz suprr...
a kolyska swietna...tylko przy moim lozeczkuto malutka sie wydaje...

[ Dodano: Pią 12 Gru, 08 20:50 ]
Obrazek

to zdjęcie z werandowania...
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 22:17 przez poccoyo, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ania_R

13 gru 2008, 03:58

estreya, odpoczywaj kochana kiedy tylko możesz - prace domowe nie zając, a mężuś może też pomóc :ico_sorki:

ananke, jeszcze raz napiszę że piękna kołyska i brzunio superancki :ico_ciezarowka: :ico_brawa_01:

poccoyo, piękniutki Twój synek i jaki malutki!!! Kurcze nie moge uwierzyć że MAdzia kiedys była taka malutka i teraz znów będziemy mić takie maleństwo - tak długo czekaliśmy na drugą dzidzie że chyba dalej nie może do mnie to wszystko dotrzeć :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2008-12-13, 03:27 ]
Wczoraj moja teściówka zapowiedziała że przyjedzie do nas na miesiąc jak dzidzia się bedzie miała rodzić. Z jednej strony fajnie zwłaszcza dla Madzi a z rdugiej troszkę jestem przerażona :ico_chory: Mamy inne poglądy co do wychowywania dzieci :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

13 gru 2008, 10:18

hej hej Wam :-)

dziękuję za miłe słowa :-) i chciałam Wam powiedzieć, że macie problem z oczami :-D :P przecież wyglądam na twarzy, jak po walce bokserskiej :ico_olaboga: :-D oczy podkrążone, jakaś napuchnięta (to od wycia pewnie) i w ogóle... noo, ale niech Wam będzie :-)
to kiedy będzie bobasek już w ramionach?
w środę mam konsultacje w klinice w Falkirk, tam mi zrobią badania i scan i lekarz będzie omawiał opcje... przy tych wynikach, które teraz miałam położna powiedziała, że według niej najpóźniej w piątek będę miała dzidzię w ramionach... noo, ale zobaczymy, co wyduma lekarz...
a kolyska swietna...tylko przy moim lozeczku to malutka sie wydaje...
Ty wiesz, że myśmy też w ciężkiej konsternacji byli, jak już stanęła.... heh... noo, ale na te pierwsze miesiące styknie, a potem kupimy łóżeczko najwyżej, teraz wiemy, ile miejsca zajmuje :-)

Ania_R, noo, zawsze fajnie, że ktos wdepnie do pomocy... będziesz musiała być stanowcza... ja ostatnio już mojej mamie zapowiedziała, jak i co inaczej będę robiła nizx przy Młodym, bo jakby doświadczenie i wrażenia mam za sobą i wiem, co chcę zmienić itd... mam nadzieję, że dotarło, choć znając moją mamę to i tak będzie próbowała po swojemu :-D

jakie macie plany na dziś?? ja już Chłopa wyprawiłam do pracki i jak Młody wstanie to zjemy śniadanko i jak odsapniemy to zabieramy się za kończenie ozdób choinkowych, bo jutro chcę ubrać juz drzewko...
no i chcę dziś poczytać, jak się przygotować do cesarki, tak żebym ewentualnie wiedziała...

Awatar użytkownika
Ania_R

13 gru 2008, 11:51

chciałam Wam powiedzieć, że macie problem z oczami
jeszcze nie mam o ile mi wiadomo - głucha jestem ale za wzrokiem wszystko OK :ico_oczko: a Ty naprade wyglądasz bardzo dobrze :ico_haha_02:
jakie macie plany na dziś??
pozmywać, wstawić pranie, roziwsić, zrobić obiadek i poleniuchować :-D
Młody wstanie to zjemy śniadanko i jak odsapniemy to zabieramy się za kończenie ozdób choinkowych,
u nas cholinka już stoi od kilku dni :ico_haha_02:
no i chcę dziś poczytać, jak się przygotować do cesarki, tak żebym ewentualnie wiedziała...
słyszałam że można coś robić po CC (jak dbać o rane itp.), ale żeby się wcześniej jakoś przygotować to nie słyszałam :ico_noniewiem: Jak coś znajdziesz to daj znać - zawsze warto poczytać :ico_sorki:

Madzia wygania mnie juz sprzed kompa bo chce pograć w księżniczki :ico_oczko:

Miłej soboty.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

14 gru 2008, 12:48

Laseczki, ja chyba nie dotrwam do środy, do tej wyznaczonej konsultacji... puchnę w nocy strasznie, szczególnie na dłoniach i cholernie bola mnie stawy w dłoniach, nadgarstkach i kolanach.... nad ranem chciałam wstać na siku i normalnie popłakałam się z bólu...

nie wiem, co mam robić... dzwonić na triage?? czy co?? czy mam pić więcej wody, żeby przepłukać toksyny z organizmu? :ico_olaboga:

Wróć do „Pozostałe”