Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

15 mar 2008, 08:56

ja się z rana witam już po kawce :-)
Taka tęcza była u nas ostatnio
super :ico_brawa_01:

nocka w miarę, chociaż pobudek miałam z 20 :ico_szoking: dzieciaczki już chyba lepiej, mam nadzieję, że to już najgorsze za nami :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-03-15, 07:57 ]
no dziewczyny jak tam włoski??? gdzie te zdjęcia??? :-D

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

15 mar 2008, 09:46

witam

Ja nocka super. Mały 2 razy się obudził na jedzonko i od razu zasypiał :-D Oczywiści pobudka o 6.00 ale i tak mamy dziś dużo do roboty i w ogóle stwierdziliśmy, że fajnie tak wcześniej wstawać bo mamy dłuższą sobotę :-)
Powiem Wam, że jak częściej karmię Krystianka to nie ulewa :ico_szoking:

Aha stawiam dziś tort :ico_brawa_01:

Obrazek

i coś do tortu

Obrazek

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

15 mar 2008, 11:13

Dzien doberek!

Potem moge zapomniec wiec od razu wszystkiego najlepszego dla Krystianka!

Strasznie sie ciesze ze w koncu mialam co poczytac. Wczoraj mnie nie bylo, bo rano zadzwonil K. z pytaniem czy jede do Ikei wiec dlugo sie nie zastanawialam :-D Kupilam takie plastikowe pudelko na zabawki Jasia, firanki i posciel. Wrocilismy o 16 i musialam szybko zabrac sie za sprzatanie i zrobic kolacje bo o 18 mielismy gosci. No a wiadomo przy gosciach nie pasowalo klikac na tt. Spedzilam mily wieczor w fajnym towarzystwie. Jasiu jeszcze spi. Wybaczcie nie zdradze wam tajemnicy jego snu bo jej poprostu nie znam :-)

Za chwilke zabieram sie za prasowanie tych nowych firanek i calej sterty innych ubran. Pogoda tez jest sliczna wiec bede dzis korzystac.

Ale obiecuje ze na pewno bede zagladac.

eSKa
4000 - letni staruszek

15 mar 2008, 12:36

Dla Krystianka sto lat :ico_buziaczki_big:

U nas nocka super, nie wiem czy dlatego że dałam Olkowi viburcol czy dlatego że całą noc przespał na kołdrze bo się wykopał. To moje dziecko to taki kaloryferek :ico_haha_02: wiecznie mu cieplo.
Mimo że OLo fajnie spał to ja nie czuje sie wyspana bo poszlismy z mezem spac po 24.00 a synus nam juz o 6.00 pobudke zafundowal.
Ale dobrze bo mam juz ciacha skończone, sałatki gotowe zaraz przyszykuje stół , wytre podlogi i będe miala spokój i czas dla siebie :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-03-15, 11:44 ]
Aniu faktycznie dzien jest dłuższy jak sie wstanie wczesniej, fajnie jest wydluzyc sobie weekend ale czasem chcialoby sie i pospać no nie? Przeważnie jak chce mi sie spac to Olek wstaje wczesniej a jak mi nie zalezy to spi do 9.00

Dominisiu mmmm firanki , ja też mam radoche jak sobie kupuje jakies nowe, choc nie zdarza mi sie to często bo mam dosyc duze okna i a w duzym pokoju na dodatek dwa wiec jak mi sie zachce firanek to musze niezłą kase przygotować :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-03-15, 11:46 ]
Agnieszka ja obiecuje fotki po imprezce, czyli jak dobrze pójdzie jutro wam wkleje.

[ Dodano: 2008-03-15, 14:56 ]
Ale pustki :ico_szoking: :ico_szoking: , pewnie korzystacie ze słoneczka co??
Myslalam że cos poczytam a tu ciągle moj pościk ostatni :ico_placzek:
Teraz zarze tu chyba dopiero jutro, bo za godzinke goscie sie zjawią :ico_brawa_01:

Piszcie zebym przynajmniej jutro miala co czytać :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 mar 2008, 16:16

Wszystkiego najlepszego dla Krystianka :-)

A my czekamy na pizzę (już jest :ico_brawa_01: ), a co należy mi się za prawie cały tydzień pracy :-D I plus taki,że gotować nie trzeba :ico_haha_01:
Wpadnę potem!

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 mar 2008, 18:58

U nas mezu robi pizze z zuzia, ciekawe co to wyjdzie i czy zjadliwa :-)

Eska, milej impry :-)
Aniu, sto lat dla Krystianka!! Moze faktycznie jego brzusio lepiej znosi czesciej ale mniej?

Dominisia, no Ty jak zadowolona to wiadomo ze jest po zakupkach :-) :ico_brawa_01:

Ja jak zawsze nie mam weny do pisania w weekend, wybaczcie :ico_sorki:

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

16 mar 2008, 10:38

no hejka laseczki :-D
nie bylo mnie troche bo bylam zawalona robota na maxa no i braklo czasu na pisanie :ico_placzek:
mam nadzieje ze teraz juz bede miala wiecej czasu :ico_oczko:
musze sie cofnac kilka stron wstecz i przeczytac co u was, choc przyznam sie ze podczytywalam czasami jak mialam chwilke :-)

u nas z nowości to tak: Szymon śmiga juz z plecków na brzuszek i z brzuszka na plecki tak że nie moge go zostawiac samego :ico_olaboga: rozkładam mu koc i kołdre (150x200cm) na panelach i to jest jego plac zabaw z ktorego wystarczy kilka minut zeby znalazl sie juz poza tym obszarem, turla sie jak piłeczka we wszystkie strony a mama ma niezłą radoche z tego powodu, dupke podnosi do góry ale na razie jeszcze sie nie przemieszcza w tej pozycji...
M jest na urlopie wiec cale dnie spedza z synem, chodza na spacerki i wyczekuja powrotu mamusi z pracy :-D poza tym moj syn jeszcze nie umie sam siedziec ale do stawania na nogi to pierwszy :ico_szoking: jak tylko go postawie na podłodze to on sztywne nogi i ostro stoi :ico_haha_01: gdybym zostawala w Pl to chyba skusiłabym sie na jakis fajny chodzik dla niego no ale przez nasz wyjazd nie kupuje zadnych wiekszych zabawek :ico_nienie: wszystko nadrobie w UK :-D
w srode wrocili moi rodzice z UK, no i od razu przyjechali do nas bo my na angielski wiec oni musieli z Szymciem zostac, ale bylo ok, stesknili sie za wnukiem wiec chyba nie czuli zmeczenia podróza :-D
2 dni temu przyleciala moja siostra na 1 dzien wiec tez nie moglysmy sie nagadac, no i wczoraj M ja pojechal zawiesc na lotnisko i wrocili razem spowrotem bo okazalo sie ze lot odwolany :ico_szoking: bez konkretnej przyczyny, po prostu tak i tyle :ico_zly: siorka sie wkurzyla bo miala leciec do Londynu spotkac sie ze znajomym a tu kicha, no ale dzisiaj sie zobacza wiec choc tyle dobrze :-)
dobra cofam sie kilka stron zeby poczytac co u was dokladnie bo juz nie pamietam

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

16 mar 2008, 12:24

Witam

Ja dziś znów wyspana i szczęśliwa bo Mały w ogóle nie ulewa (odpukać), dziś rodzice wracają z Irlandii i ogólnie jest super :-D Krystianek coraz bardziej nas rozśmiesza. Uwielbiamy siedzieć i patrzeć na Niego bo co chwile coś zabawnego robi :-D
Zaraz idziemy na spacerek. Teraz wklejam obiecane zdjęcia

Krystianek na swoich pół urodzinkach
Obrazek
Obrazek
Ja
Obrazek
Tata z synkiem na huśtawce
Obrazek
Krystianek w wózeczku
Obrazek

eSKa
4000 - letni staruszek

16 mar 2008, 13:32

Zeżarło mi posta :ico_zly: :ico_zly:
Wiec teraz w skrocie
Eve fajnie że już jesteś
Mamo zuzi imprezka bardzo udana , dzis kolejna :ico_brawa_01:
Aniu super foteczki, śliczna z ciebie mamusia i podoba mi sie ten twój płaszczyk

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

16 mar 2008, 16:04

dominisia no niezłe różnice w cenach tych przesyłek z PL, moze sie tak cenią bo przed świetami jest..hmmm :ico_puknij:
a ta twoja niania jest z kamerką?? bo ja sie zastanawiam nad zakupem czegos takiego bpo w UK bedziemy miec pokoik na pietrze a kuchnia na dole wiec musze miec jakis monitoring na śpiącego małego :-D

kocura bura super ze dajesz rade w pracy i fajnie ze mama wam pomaga, tylko to wspolne mieszkanko pewnie teraz klopotliwe, no ale to chyba najlepsze rozwiazanie.
super ze masz jeden dzien wolny od pracy, ja musze pracowac cale 5 dni w tyg i tylko to wychodzenie o godz. wczesniej mnie pociesza :ico_oczko:

agnieszka biedne dzieciaczki, oby im szybko przeszło, a te choróbska u małych dzieci to wlaśnie sie tak rozwijaja z dnia na dzien u Szymcia bylo podobnie, jednego dnia zaczal troche pokasływac a na drugi dzien ten kaszel juz byl niepokojacy i diagnoza: zapalenie tchawicy :ico_olaboga:
napewno antybiotyk pomoze i Darus szybko wroci do zdrowka
a na ceny lekow to szkoda gadac, ja to jak ide do apteki to normalnie tylko czekam ile mi powie do zaplaty :ico_zly:
jak przeczytalam posta o twoim bylym to sama sie przestraszylam wiec tymbardziej Tobie sie nie dziwie, to jest jakis chory czlowiek, a ile on ma lat>?? nie ma zadnej nowej kobiety przy sobie ze tyle w nim nienawisci i zlosci...normalnie w szoku jestem. Mam nadzieje ze jakos uda wam sie normalnie rozmawiac bo chyba tego nie da sie uniknac..
WSZYSTKIEGO NAJ DLA DARIUSZKA Z OKAZJI UKONCZENIA 6 MIESIęCY :ico_brawa_01: Obrazek

kicia czerwonego siusiaka mozesz przecierac rivanolem a juz najlepsza jest masc neomycyna oczna, lekarka własnie to przepisała szymciowi jak miał zapalenie napletka/

eska mam nadzieje ze mozemy liczyc na jakies fotki z imprezki>>>????? :ico_sorki: a czestymi kupami sie nie przejmuj, moj Szymon tez je robi czesto tak 4/5 dziennie, mnie sie normalnie przypominaja czasy jak byl noworodkiem i te kupy byly co chwila juz sie smialam z M ze zacznie zuzywac tyle samo pieluch co wczesniej....heh :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-03-16, 15:08 ]
aaa jeszcze wam mialam napisac ze ograniczylam do minimum karmienie cycem, tzn w nocy juz nie karmie, a jak maly sie przbudza to daje mu soczku do picia, pociagnie pare razy i spi dalej. obok lozka zawsze na wieczor stawiam sobie termos z goraca woda pozniej tylko rozciecze z nia soczek i cieple picie gotowe :ico_brawa_01:
nooo i w koncu juz nie nosze tych ochydnych stanikow dla kamiacych :ico_sorki:
mialam ich juz dosc...no i jak zalozylam zwykly biustonosz to okazuje sie ze za maly na jednego cyca :ico_szoking: musze sie wybrac na zakupki...obowiazkowo!!!!

chcialam dzis jechac na zakupki, ale M powiedzial ze jutro odbierze bony swiateczne z pracy wiec pojade jutro...ehhh przerazaja mnie te kolejki przed swietami :ico_olaboga:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”