Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 gru 2008, 14:18

szkrab a ja z okazji zbliżających się Świąt oraz Nowego Roku życzę Ci przede wszystkim zdrowia zarówno dla Ciebie jak i Twojej rodziny, bo całą resztę można za pieniądze kupić, szczęścia oraz spełnienia marzeń tych najskrytszych.

[ Dodano: 2008-12-19, 13:22 ]
Jagna30, z dzieckiem wszystko może się zdarzyć i nikt tutaj cie nie potępi i nie będzie uważał za nieodpowiedzialną mamę. Masz trójkę dzieci i uważam że większość z nas pochyli ci czoła, ja na pewno :ico_sorki:
Nie masz się czego wstydzić, jedynie możesz nas ostrzec przed takimi sytuacjami.

Jestem tego samego zdania.

[ Dodano: 2008-12-19, 13:26 ]
dzisiaj byłyśmy na szczepieniu z Mają. Waży 6400g a mierzy 67 cm :-)
Wczoraj zjadła 330ml mleka i zjadła pół słoiczka zupki jarzynowej.
Lekarka ja zbadała i wszystko jst ok, wychodzi na ząbki :ico_olaboga:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Mai.

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 gru 2008, 15:54

Iwona H,
Jestem tego samego zdania.
dziękuję za wsparcie.

A więc JAGNA sama widzisz że masz w nas wsparcie :-)

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

19 gru 2008, 16:29

Emilka spadła mi z przewijaka,który jest nałóżeczku..czyli jakis 1,20 od podłogi.Upadła na brzuszek.Przez chwilke nie płakała...myślałam o najgorszym :ico_placzek:
Naszczęście nic się nie stało..miała robione usg główki i brzuszka.

To był dosłownie moment......rozebrałam ja zdjęłam pieluszkę,a że miała troszke opszczypaną pupcie...postanowiłam że troszkę sobie pupolka powietrzy.
W tym czasie mój "średniak" przyszedł do mnie i mówi,że potrzebuje serwetki do szkoły.Więc kazałam mu jej popilnować... :ico_puknij: :ico_puknij: Teraz wiem,że to był moj błąd...I wina jest tylko i wyłącznie MOJA.Dziękuje Bogu ,że skończyło tak jak się skończyło :ico_sorki: Mam nauczkę.
Niestety....nie byłam wczoraj pierwszym przypadkiem...lekarz stwierdził wręcz,że chyba jakas epidemia panuje po Emi była którymś dzieckiem z kolei tego dnia co spadło z przewijaka :ico_szoking: :ico_placzek:

Uważajcie dziewczyny,bo nasze pociechy coraz bardziej żwawe i ruchliwe.....chwila nieuwagi i tragedia gotowa.....

Ufffffffffffffffffffffff.........................lżej mi na sercu,

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 gru 2008, 16:32

:ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
Uważajcie dziewczyny,bo nasze pociechy coraz bardziej żwawe i ruchliwe.....chwila nieuwagi i tragedia gotowa.....
Dokładnie. Z przewijaka to dość wysoko, ale dobrze,że nic jej się nie stało, na szczęście.

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 gru 2008, 20:41

Ufffffffffffffffffffffff.........................lżej mi na sercu,
wiedzialam że ci ulży :ico_oczko:

Dobrze Iwona H, napisała, całe szczęście że nic się nie stało.
Emi twardą babką jest :ico_oczko:

No i musimy zacząć mieć oczy dookoła głowy babeczki :-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 gru 2008, 21:36

Witajcie, laseczki :)

Przepraszam, że się nie odzywałam, ale przygotowania przedświąteczne, same rozumiecie... jutro pewnie nie zjarzę, bo od rana będę u mamy przygotowywała zarełko świąteczne, a pozniej ma do mnie przyjsc kolezanka... chyba, ze zajrze calkiem wieczorkiem...

JAGNA - tak mi przykro z powodu Emi... dobrze, ze tylko tak sie skonczylo, ja sobie nie wyobrazam, zeby dziecko moglo spac z takiej wysokosci... :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: musialo wygladac makarbrycznie... nikt Cię nie potępia, rozne rzeczy się zdarzaja, a Ty nie mozesz się skupic tylko na Emi, bo masz w domu jeszcze dwóch chlopaczkow... teraz będziesz uwazac i my na pewno tez :)

MARGARITA - ja tez bylam w aptece po zel na zabkowanie i kupilam Bobodent (mialam tylko 15 zl przy sobie), ale farmaceutka powiedziala, ze tego nikt nie bierze, bo podobno srednio dziala... mowila, ze ten pierwszy, ktory wymienila IWONA H jest podobno dobry... jak Bobodent nie podziala, to pewnie kupie ten Dento cos tam... kosztuje ponad 2 razy wiecej...

Mojej malej Tfu, tfu - cos wrocil apetyt, bardzo lubi sloiczki, ale mam pytanko - po jakim czasie moze wyjsc uczulenie...? Moja mala jadla sloiczek (dynia z ziemniakami) przez 3 dni, i nic sie nie dzialo... potem byl jeden dzien tylko na mleku i dzisiaj dostala pierwszy raz zupke jarzynowa ok. 14:00 i jak ja teraz kapalam, to zauwazylam na pleckach (na wysokosci krzyza) taka czerowana plame z krostek - jak wysypka... czy to juz by tak szybko wyskoczylo po tej zupce, czy moze dopiero teraz jest to reakcja na dynie i ziemniaki?? ja juz zglupialam...

dzisiaj popakowalam wiekszosc prezentow - jak ja to kocham... musze jeszcze dokupic prezenty dla dwóch dziewczynek z rodziny i juz finito... uff!!!

dobra, koncze, postaram sie zajrzec jutro wieczorkiem...

zyczen swiatecznych jeszcze nie skladam, ale dziekuje Wam za zyczonka na N-K i mile komentarze :)

dobrej nocki, buziaki :)

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 gru 2008, 11:56

no ale cisza :ico_placzek:
mam nadzieję że po świętach wrócimy pełna parą :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-12-20, 11:29 ]
Zapomniałam dla Gie :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: z okazji urodzin.
wszystkiego najlepszego kochana :564: :ico_prezent: :564:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 gru 2008, 12:56

Gie w dniu Twych urodzin życzę Ci aby wszystko się spełniło, o czym marzysz, o czym śnisz.
Dużo szczęścia i radości, sto lat życia mało złości. Dni spokoju, dużo słońca, wielu przygód oraz zadowolenia z córci.
Obrazek Obrazek

[ Dodano: 2008-12-20, 12:07 ]
Mojej malej Tfu, tfu - cos wrocil apetyt, bardzo lubi sloiczki, ale mam pytanko - po jakim czasie moze wyjsc uczulenie...? Moja mala jadla sloiczek (dynia z ziemniakami) przez 3 dni, i nic sie nie dzialo... potem byl jeden dzien tylko na mleku i dzisiaj dostala pierwszy raz zupke jarzynowa ok. 14:00 i jak ja teraz kapalam, to zauwazylam na pleckach (na wysokosci krzyza) taka czerowana plame z krostek - jak wysypka... czy to juz by tak szybko wyskoczylo po tej zupce, czy moze dopiero teraz jest to reakcja na dynie i ziemniaki?? ja juz zglupialam...
Być może to wina tej zupki jarzynowej, a sprawdź na etykiecie czy w składzie jest seler,słyszałam,że bardzo uczula. Ja bym zrobiła tak - odstawiłabym tą zupkę i obserwowała czy objawy się nasilają, poczekała aż do ich ustąpienia i ponownie podała tę samą zupkę. Jeśli wysypka pojawi się ponownie,to będziesz wiedziała już od czego.

W nicie znalazłam takie coś
www.polki.pl/rodzina_niemowle_artykul,10008425.html

lub

Ważną zasadą powinno być kontrolowane wprowadzanie nowych składników diety.

Dobrze jest wprowadzać każdy nowy produkt - pojedynczo i początkowo - w małych ilościach. Najlepiej, co 7-10 dni i uważnie przyglądać się reakcji organizmu dziecka. Jeśli po podaniu porcji soczku pojawi się luźny, wodnisty stolec, lub nawet niewielka pokrzywka nie należy z tego powodu wpadać w panikę. To może być normalna reakcja organizmu na nowe składniki pokarmowe. Dopiero dłuższe utrzymywanie się objawów i ich nawroty przy kolejnych próbach podania "podejrzanego" produktu może oznaczać uczulenie na ten nowy składnik diety. Wtedy taki produkt należy z diety odstawić na dłużej. Taki schemat postępowania należy powtarzać każdorazowo, przy wprowadzaniu kolejnego nowego produktu.Warto notować w zeszycie daty i ilości wprowadzanych nowych produktów - może to ułatwić lekarzowi rozpoznanie alergii u niemowlęcia.

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2008, 19:06

Kochane, baaaardzo Wam dziękuję za życzonka urodzinowe... :ico_buziaczki_big:

stawiam na razie szybki :ico_tort: (migdałowy-teściowa mi zrobila) i postram sie zajrzec pozniej, bo zaraz kolezanka przychodzi :)

jeszcze raz dzieki, jestescie kochaniutkie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 gru 2008, 21:10

stawiam na razie szybki :ico_tort: (migdałowy-teściowa mi zrobila)
migdałowy - mniam mniam

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”