zoola no to wspólczuje, wracaj nam szybko do zdrowia bo Nataszka musi miec zdrowa radosną mamusie. Ja jestem tez strasznie zmeczona po swietach i ide zaraz odypiac. Maly strasznie sie kreci i duzi kopie. Puszczm mu muzyczke 45 min dziennie - bardzo lubi jesień vivaldiego :) No i przeczytalam w gazecie, że dzidzie dobrze jest nauczyc odkopywać - wtedy kiedy on kopnie my naciskamy na brzuszek w to miejsce i on ma nam odkopac - trzeba byc cierpliwym bo on zalapie dopiero po ok 2 tyg o co chodzi :) ale pisze, że dzieci , którym poswieca sie uwage w ciazy są inteligentniejsze - aa nauka odkopywania wyksztalca szybciej neurony :) no wiec ja cierpliwie odkopuje i czasem odkopuje w tym samym miejscu , ale niestety narazie tylko przypadkowo :) pisze jeszcze, żeby dużo do malego mówić, ale chodzi tylko o glos mamy, dziecko wie kiedy mówimy do niego a kiedy rozmawwiamy z kims innym, kazą tez duzo go dotykac i glaskac jesli oczywiscie nie ma sie lożyska przodującego :) a no i jeszcze żeby kolysac brzuszkiem bo to uspokaja maluszka :)
ufff , ale sie napisalam, teraz trzeba to tylko zastosowac :)
[ Dodano: 2008-12-27, 14:55 ]
okienko mi przeskoczylo na 6 miesiąć , postawilabym Wam ciacho, ale podejrzewam, że Wam już jedzenie bokiem wychodzi po tych świętach