Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 gru 2008, 10:40

Tagar, śliczna Hanusia i Sto lat dla niej a jak Ty sie czujesz ? Jak mąż i rodzina zareagowali na kolejną ciąze ? opowiadaj :-)

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

30 gru 2008, 10:41

Sto lat dla Hanusi :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:

Tagar zaglądaj częściej :-D a jak Hanusia, chodzi??, raczkuje??, ładnie śpi??

[ Dodano: 2008-12-30, 09:43 ]
a jak Ty sie czujesz ? Jak mąż i rodzina zareagowali na kolejną ciąze ? opowiadaj
no właśnie opowiadaj :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

30 gru 2008, 10:55

doberek :-D
A zmieniłam na Johnson bo Kubus dostał od gwiazdki cały zestaw.
i dlatego nigdy nikomu nie kupuję kosmetyków w prezencie.

Tagar opowiadaj jak się czujesz? I co rodzinka na ten wspaniały prezencik? 100 lat i masę uśmieszków dla Hanusi z okazji 11 miesięcy :ico_prezent: :ico_buziaczki_big:

asiab, :ico_pocieszyciel: Czasem tak jest że jak na złość dziecko śpi, a mama nie może.... Spróbuj zdrzemnąć się w ciągu dnia jak Franuś uśnie.

Tosia wysypana - ma czerwone ciapki i kaszkę na całym ciele :ico_olaboga: Najprawdopodobniej alergia na mleczko Nivea. Zawsze używamy kosmetyki Bubchena, ale teraz nigdzie nie mogłam dostać mleczka 9wiadomo - koniec roku). Kiedyś na próbę miałyśmy białe Nivea to ją wysypało. Teraz wzięłam z braku laku niebieskie i mam efekt :ico_zly: Jaka ja głupia czasem jestem :ico_olaboga: No i będę musiała jej to mleczko odstawić i nie wiem czym ją smarować??? Bo jak jej po kąpieli nie posmaruję, to na drugi dzień sucha jak wiórek :ico_olaboga: Mogę ją kremem Emolium smarnąć???

Ah. No i chyba mamy trzeciego ząbka, ale nie jestem w 100% pewna. Wygląda na to, że lewa dolna dwójka przebiła...

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

30 gru 2008, 10:58

Mogę ją kremem Emolium smarnąć???
no pewnie że możesz ale już nigdy nie kupuj jej nivea. Ja wole niczym nie posmarowac niż ma ją wysypać. U nas emoilum sprawdza się świetnie

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

30 gru 2008, 11:04

Sylwia u nas też emolium sprawdza się na buźce, zwłaszcza po elocomie. Jak odstawiamy elocom to ma tarkę na buźce i wtedy wkracza właśnie emolium. Teraz to już po domku regularnie ją emolium smaruję, na spacerek nakładam jej jeszcze Bubchena i jest ok.

[ Dodano: 2008-12-30, 10:04 ]
mnsklsklsklsklsklsklm mmm mc

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

30 gru 2008, 11:21

sprawdza się na buźce, zwłaszcza po elocomie.
ponoć nie można stosowac elocomu na twarzy

[ Dodano: 2008-12-30, 10:22 ]
Ja używam tylko kremu specjalnego emoilum i na twarz i na nożki i raczki i brzuszek i plecki :))

[ Dodano: 2008-12-30, 10:38 ]
A to co jest Tośce ze ją elocomem smarujesz????

Awatar użytkownika
Tagar
Mistrz pióra
Mistrz pióra

30 gru 2008, 11:42

Hello hello!
A co wy tak z tymi kremami...? To trzeba? My nic nie uzywamy. Czasami oillatum na dwor, a tak po kapieli po prostu oliwka bambino i tyle...

No dobra, ale wracajac do pytan. Maz oszalal ze szczescie na drugie dziecko. Jemu sie w ogole 6 marzy, ale ja na tym koncze. Hanka potrzebuje bardzo towarzystwa wiec super - bo bedzie miala z kim sie bawic wkrotce a nam da spokoj :D A rodzinka nie bardzo jeszcze wie, bo chce poczekac na konkretne badania. Powiedzialam mamie i tacie. Maz to by juz wszystkim naopowiadal!

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 gru 2008, 11:53

Tagar, sto lat dla Haneczki :ico_brawa_01:

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

30 gru 2008, 11:55

Jakiś czas temu Tosi zrobiły się wypieki na policzkach. Wyglądało to tak, jakby była zgrzana. Początkowo lekarka twierdziła, ze to od temperatury - że niby za ciepło w mieszkaniu mamy (w nocy 17,5-18, w dzień 19,5-20) albo od stanów podgorączkowych. Potem się okazało, że to na tle alergicznym. Momentami miała bordowe policzki i siateczkę jakby popękanych naczynek, do tego jakieś krostki. I wtedy jej lekarka elocom zapisała. Faktycznie pomogło. Teraz jak np. Tosia ma kontakt z dymem papierosowym to ej się znowu takie coś robi i wtedy lekarka każe przez 5 dni buzię tym smarować. I jak ją pies poliże to też tak ma na policzkach, koło ust i na dłoniach.

A krem emolium profilaktycznie do nawilżenia buźki stosujemy, bo czasem ma aż skorupę :ico_olaboga: Zwłaszcza po elocomie.
Tosia nie chce pokazać zawartości paszczy. Zaciska szczękę i ucieka główką. Na siłę jej sprawdzać nie będę. Sama pokaże jak będzie chciała :-D

Tagar a teraz chcielibyście synusia czy drugą córeczkę?

Awatar użytkownika
mika85
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

30 gru 2008, 12:13

czesc
a ja mialam noc do nonono :ico_zly: Rys zasnal o 19:30 a o 20 sie obudzil i nie spal do po 22 (nic go nie bolalo bawic sie chcial) ululalam go zasna po tej 10... w nocy zaczal plakac i smok nie pomagal wiec do luzka go wzielam i po 7 pobudka :ico_zly: i juz za chiny po mleku nawet nie chcial zasnac :ico_zly: zawsze jestem nie wyspana jak z nami spi bo ciagle sie budze i patrze czy przykryty itd. dzisiaj stwierdzilam ze moje dziecko zamiast coraz lepiej spac to spi coraz ton n gorzej :ico_placzek: jeszcze 2 miechy temu to spal 12 godzin bez przerwy- bez poplakiwania, a teraz zawsze cos! a zeby to raczej ie sa :ico_noniewiem:
kurcze tak lubie jak on po19 zasnie i mam wieczor dla siebie albo dla meza a jak on taki numer robi to jestem cala zla :ico_zly: tym bardziej ze w ciagu dnia on spi 1-2 razy po 30 min... wiec nie zdaze sie obrucic i juz wstaje wiec wielu rzeczy w dzien zrobic nie moge bo on jest moim cieniem...
ach marudze... ale musialam sie wyzalic :ico_placzek:
mam kochanego synka a tak narzekam :ico_puknij:

@ nadal brak :ico_noniewiem:
A ja stawiam torta! :ico_tort: Hanka konczy dzis 11!
:ico_prezent: :ico_brawa_01:
Mogę ją kremem Emolium smarnąć???
pewnie!
asiab widzisz jak nie kijem to pałka :ico_olaboga: a przez to nasze nie wyspanie to humor kiepski i brak cierpliwosci i do dziecka i do meza! kurcze duzo zalezy od tego ile kto snu potrzebuje ja musze przespac dobre 8 godzin ciurkiem zeby byc wyspana a np moja bratowa wstaje w nocy na cyca 5 razy i w dzien normalnie funkcjonuje :ico_noniewiem:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”