witam wszystkich!jestem tu nowa,moze zaczne od poczatku.mieszkam w uk,mam syna ktory ma 1roczek 4 mies.od jakiegos czasu mamy problemy skorne.najpierw wyskoczyla mala wysypka podobna do liszaja w okolicy pachwiny,smarowalismy ja roznymi masciami ale nic nie pomoglo.ok 2 tyg temu pojawila sie wysypka,najpierw mala ,potem coraz wieksza .byly to krosteczki na brzuszku ,pleckach.poszlismy do lekarza,ktory stwierdzil ze to jakis wirus i sam przejdzie,niestety pogorszylo sie i to znacznie.wysypka przerodzila sie w wiekie ognisko ..maly jest caly obsypany,jego skora jest szorstka ,raz bardziej zaognina raz mniej.wyladowalismy dzis w szpitalu pani doktor stwierdzila ze to egzema.poradzcie nam co robic.wszystkie macie doswiadczenia na ten temat
[ Dodano: 2009-01-26, 00:36 ]
dostailmy na razie oliatum,ma przejsc do 48 godz (potem sterydy jak nie pomoze)niestety oliatum stosuje od paru dni i nic wrecz gorzej.maly drapie sie,porobily sie wielkie szorstkie placki(czerwone)ratujcie!!!odstawilismy prawie produkty mleczne .maly byl na cycu rok i 2 mies.kupilam z powrotem proszek dla dzieci,nie daje na razie sokow(maly wipija dziennie butla kubusia cala 0.7 l,alergenow moze byc duzo ,nie wiem na co patrzec...tu nic nie mowia o dziecie dziecka o nic nie pytaja.czytam wasze posty ,wiec probuje sama cos kombinowac
help
[ Dodano: 2009-01-26, 23:36 ]
bylismy na pogotowiu poniewaz stan dziecka sie pogorszyl,lekarz przepisal nam na razie e45 oraz oliatum do kapieli jak nie poprawi sie to mamy isc do swojej przychodni po sterydy stwierdzili u malego silna egzeme