laupina, przede wszystkim gratuluje ciazy
w naszym domu zamieszkal od sierpnia piesek yoreczek... synek bardzo chcial pieska, ja z reszta nie mialam nic przeciwko
... w sierpniu tez zaszlam (swiadomie
) w ciaze... piesek od malego jest uczony ze na lozko mu wchodzic nie wolno, nie wolno mu tez spac w dzieciecym pokoju... mimo iz yorki to z natury "pieski kanapowe" to ja jednak trzymam swojego krotko aby nie miec z nim problemow gdy na swiat przyjdzie drugie dziecko... synek uczy sie odpowiedzialnosci, pomaga kapac pieska, daje mu jesc...kolejny plus yorka to fakt ze nie uczula... gdyby dzidzia byla alergikiem to nie musze sie psiaka pozbywac...
ale na dzien dzisiejszy odradzam ci zakup pieska... z tego co widze jestes w 24 tygodniu ciazy... pieska niestety na poczatku trzeba uczyc czystosci... ja czasem nawet o 3 w nocy wychodzilam ze swoim...to dosc uciazliwe...
kroliczka czy chomika osobiscie tez odradzam... po pierwsze te zwierzaczki moga uczulac (gdy twoj synek sie do nich przywiaze,to ciezko bedzie sie ich "pozbyc" oddajac w dobre rece) a po drugie niestety trzeba systematycznie sie nimi zajmowac, tj sprzatac klatke (gdy dzidzia sie urodzi to czasu moze brakowac
)
osobiscie polecam zolwia lub rybki (sama mam w akwarium- kuli jedna rybke... a wlasciwie jest to rybka synka
)
proponuje ci poczytac temat o akwarystyce zamieszczony na watku "zwierzyniec"... rybki nie tylko ladnie prezentuja sie w akwarium...maja bardzo pozytywny wplyw na ukojenie nerwow
mam nadzieje ze choc troche pomoglam