Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2009, 19:55

eeejjj, a moja Zuzia wciągnela wlasnie 200 ml mleka!!!! :ico_olaboga: :ico_olaboga:
wow! :ico_szoking:

no to niezle.. :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

07 sty 2009, 20:10

Gie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Zuzi

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2009, 22:13

Gie super, Zuzka nabrała apetytu.

a ja z Mają wylądowałam u pediatry, zmierzyłam jej gorączkę ok. 17 i było 38 stopi więc w te pędy pojechałam do prywatnego gabinetu ale małej na szczęście nic nie jest, nic w sensie płuca i oskrzela czyste, ale gardło i migdały czerwone.Dostała nurofen, tantum verde i calcium w syropie.
ale się strachu najadłam.
A co do jedzenia to Maja je różnie, ale ta pediatra powiedziała że bardzo dobrze.
No bo ja zapisuje w kalendarzu książkowym codziennie ile Maja zjada, godziny i ilości :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2009-01-07, 21:15 ]
Aha dziękuję za miłe komentarze do zdjęć zarowno z chrzcin jak i naszego wesela :ico_brawa_01: :-)

Któras z Ws pisała że braliśmy ślub miesiąc przed porodem - tak dokładnie tak było, w 8 m-cu ciąży sama organizowałam nasze wesele, nigdy więcej sie na to nie zgodzę :ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-01-07, 21:16 ]
Gie na lodowisku dałas sbie świetie radę, nikt by ci nie uwierzył że jeżdziłas na łyżwach 10 lat temu :ico_oczko:

shoo, najpiękniejszy dzień w życiu każdej kobiety jeszcze przed Tobą i szczerze powiem że liczę na to że będziemy go przezywać razem z Tobą :-)

[ Dodano: 2009-01-07, 21:19 ]
Zdjęcia zajebiaszcze(jak to mówi MARGARITA :ico_oczko: )
:ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
uśmiałam się z tego, nie wiedzialam że to tak fajnie brzmi - zajebiaszcze :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2009, 22:51

A oto moja historia poznania:
Pewnego razu wzięłam tel. mojego kuzyna i zaczęłam przeglądać książkę adresową, czytałam wpisy i czytałam aż zaciekawił mnie bardzo jeden wpis - Harley. Pytam się kto to jest, kuzyn mówi,że kolega z pracy. Ja dalej drążę temat i mówię - kolega? A ma kogoś? Kuzyn na to - nie, jest sam. Iskierki mi się w oczach zapaliły i pytam dalej - jak ma na imię, jaki jest, ile ma lat i takie tam... Po poznaniu paru odpowiedzi na interesujące mnie pytania przeszłam do następnego kroku- puściłam sygnał do Harleya (czyli mojego G.). Ale za moment pomyślałam,że przecież ten sygnał to mogłabym puścić z mojego tel. i tak też zrobiłam. I cisza.
Następnego dnia kuzyn dzwoni do mnie i mówi,że w pracy spotkał się z G., gadka szmatki i doszli do tego,że G. zapytał się czy zna może taki nr tel. (tu wymienił mój), że miał sygnał z tego nr i że był zaraz po sygnale z tel. kuzyna. Na to kuzyn - oczywiście,że znam, to nr mojej kuzynki. I tu karta się odwróciła - tym razem kuzyn zdał całą relację G. na mój temat. I nadal cisza, ja milczałam i G. też milczał. Minęło z 3 miesiące, akurat wybierałam się na pielgrzymkę do Częstochowy (kiedyś namiętnie chodziłam) i pomyślałam,że dobrze by było zdobyć adres G. i jak już byłabym w Częstochowie wysłać mu anonimowo kartkę. Więc gdzie miałabym się udać po adresik jak nie do mojego kuzyna. Powiedział,że załatwi :-D Nie minęło kilka dni ( już byłam w drodze na Jasną Górę ) dzwoni kuzyn i mówi mam adres. Pytam jak go zdobył a on tak po prostu - zapytałem G. i mi podał, nie chciał ale powiedziałem,że to dla Ciebie. Plan się nie udał bo kartka miała być anonimowa no ale cóż adresik jest. A więc kartkę wysłałam już podpisując się oczywiście. Fakt,że zanim kartka doszła to ja już byłam z powrotem ale to szczegół :-D Minął tydzień, dzwoni tel., patrzę :ico_szoking: , patrzę :ico_szoking: i nie dowierzam :ico_szoking: dzwoni G. :ico_szoking: Odbieram i tu po raz pierwszy zaczynamy ze sobą rozmawiać, na początku rozmowa się nie kleiła ale później coraz lepiej, lepiej i tak nam się już dobrze gadało jakbyśmy znali się od wieków. Później był drugi tel. i trzeci i wreszcie umówiliśmy się na spotkanie. To było 1 sierpnia 2003 roku. Od tamtej pory jesteśmy razem. Rok później ( dokładnie 1 sierpnia 2004) zaręczyliśmy się, 2 lata później ( 6 sierpnia 2005) wzięliśmy ślub, 3 lata później (10 lipca 2006 - chociaż termin miałam na 3 sierpnia)urodził się nam synek, a 2 lata po synku urodziła nam się córeczka (też sierpień). Sierpień to nasz szczęśliwy miesiąc, ( w sierpniu G.też ma urodziny). I to moja historyjka. :-)

[ Dodano: 2009-01-07, 21:53 ]
któras z Ws pisała że braliśmy ślub miesiąc przed porodem - tak dokładnie tak było,
Ja pytałam, ale jak na 8 miesiąc to brzuszek miałaś mały.

kamilka21
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

07 sty 2009, 23:01

Witam wieczornie!!!!!!!! ale sie naczytalam :ico_szoking:

zdjecia wszystkich was sa ladne nie bede kazdej wymieniac

margarita majeczka sliczna :) to naprwde maly brzuszek mialas ??? :ico_szoking:

ja tez wam wkleje zdjecia ze slubu mojego ale cywilnego narazie 8.03.2008 a koscielny bedzie z chrzcinami 14lutego 2009 o ile wszytsko dobrze pójdzie :) bp sa male komplikacje :/ :ico_olaboga:

specjalnie dla gie postaram sie pisac troszke wyrazniej :) i super filmik i zdjecia

[ Dodano: 2009-01-07, 22:46 ]
zdjecia wkleje wam jutro rano bo juz padam z nog najpierw ich szukalam a teraz juz spac mi sie chce buziaki i do jutra
:)

dobranoc:) :ico_spanko:

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

08 sty 2009, 08:34

Iwona H, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Dla mnie też sierpień teraz bedzie ważnym miesiącem(do tej pory był nim lipiec)W końcu 12 sier. moja córcia będzie miała urodzinki i imieninki.

Tak w ogóle to witam z rana.
Właśnie mój starszy szykuje się do szkoły.
A ja spijam kawe.

margarita83, dobrze zrobiłaś ,że poszłaś z Majką do lekarza.Lepiej dmuchac na zimne :ico_oczko:

kamilka21, czekamy na fotki :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-01-08, 07:34 ]
Aha młoda o 7 wypiła 210 ml i chyba wypiłaby jeszcze :ico_szoking:

[ Dodano: 2009-01-08, 08:26 ]
Piję juz 2 kawe...słabą,rozpuszczalną.A tu ciszaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 sty 2009, 09:42

Jagna30, hej, widze, ze Cie rano Emi z lozka wygonila :-D

mnie tez moj maly o 7 obudzil, wiec polecialam pedem robic butle, wracam... a ten kima :/ i tak jest do teraz... posprzatalam po wczorajszej kolacji, zjadlam croissanta i tez koncze pic kawe

kamilka21, no wlasnie, czekamy na zdjecia :-) a jak tak piszesz z odstepami, to rzeczywiscie, lepiej sie czyta

Iwona H, fajna historia :-) i zadziwiajace jest to, ze sposrod wszystkich numerow w telefonie kumpla, wybralas akurat ten... to musialo byc przeznaczenie, zreszta, ja wierze, ze nic przypadkiem sie nie dzieje, zawsze jest jakis cel tego, co robimy i ze tak, czy inaczej nam sie zycie uklada...

margarita83, ciesze sie, ze Majeczce nic nie jest... lepiej zawsze reagowac, chociaz niby nic sie nie dzieje i lepiej uslyszec, ze nie ma co sie martwic, niz ze "jest juz za pozno" albo cos w tym stylu.
co do ksiazki z zapisywaniem karmienia- u nas to juz sie tak unormowalo, ze nie ma potrzeby... Jasper je o stalych porach, stale ilosci... obecnie 180 ml i nie ma potrzeby dawac mu wiecej (chociaz podejrzewam, ze by wypil)

w ogole, juz coraz lepiej idzie mu jedzenie z lyczeki (nie wypycha jej jezykiem i ssie jej)... a jak sie smieje i prycha, jak go karmie - pewnie dlatego, ze glupie miny robie :-D

ok slysze, ze maly juz wstal

pora na mleczora :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 sty 2009, 10:48

to musialo byc przeznaczenie, zreszta, ja wierze, ze nic przypadkiem sie nie dzieje
Ja też tak uważam.

A my dzisiaj idziemy do logopedy z Patrykiem. 2-3 dni po Sylwestrze zauważyliśmy,że zaczął się jąkać :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: ,nie często, tak sporadycznie, doszliśmy do takiego wniosku że być może przestraszył się huku petard, o północy jeszcze nie spał i wszystko widział i słyszał i już wtedy zaczął płakać i mówić,że się boi. Z rąk nam nie schodził i z zaśnięciem też był problem. Poszliśmy z nim do pediatry, powiedziała,że być może przestraszył się. Dała nam syropki na uspokojenie i skierowanie właśnie do logopedy. Jeśli po syropkach nadal będzie się jąkał to do neurologa. Mam nadzieję,że wszystko wróci do normy.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 sty 2009, 11:02

2-3 dni po Sylwestrze zauważyliśmy,że zaczął się jąkać :ico_olaboga: :ico_olaboga:
on jest teraz w takim wieku, ze jakanie jest "normalne" (czytalam, ze pomiedzy 2-6 rokiem zycia, to sie zdarza.. i ze 80% z tego wyrasta)
moim zdaniem to efekt tego huku, ale jasne, idzcie do lekarza, nie zaszkodzi sprawdzic i sie upewnic :-)

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 sty 2009, 11:28

Witam i ja.
Nocka fatalnie, Maja od 1 nie spala tylko miączała, była rozpalona niemilosiernie, miala 38,5.
Dzisiaj znowu idę z nia do lekarza na 14,20.
A żeby tego bylo malo to i mnie rozlozyło.
lecę na zakupy bo mi pieluch braklo, a moj brat przyszedł do majeczki.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”