kamilka21
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

08 sty 2009, 16:20

Jagna masz racje bo tak zazwyczaj jest jak nasze dzieci zostaja z babciami :)

Ja tez jak narazie nie zaszkodzialm mojemu synkowi dajac mu to co dostaje z reszta gdyby pani doktor nie pozwolila to nie wiem czy jak by mi mama powiedziala to czy bym mu dala :) bo ja tak slucham mamy i tesciowej ale zawsze wole sie skonsultowac z lekarzem :) a ze mam dosyc zyciowa doktorke i starsza wiec ona mowi tak jak kiedys sie robilo:) :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

08 sty 2009, 16:22

No niestety są i będa ludzie ,których nie stać na Bebiko... :ico_placzek: :ico_placzek: czasem nie stać na nic....i co wtedy....wtedy trzeba sobie jakoś radzić.
Zreszta u mnie w domu nigdy sie nie przelewało....i takie czasy...i nieodpowiedzialny ojciec :ico_zly:
A my tu piszemy,ze mleko krowie jest beee......................

kamilka21
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

08 sty 2009, 16:23

shoo- ja tez hubertowi gotuje nieraz nie dosteaje samych sloiczkow ja mam elektryczny mikser wiec miele w nim i jest taka gladka konsystencja jak ze sloiczka ja to robie w mikserze w ktorym robi sie koktajle :)i konsystencja jest idealna :)

[ Dodano: 2009-01-08, 15:25 ]
Jagna - masz racje sa tacy ludzie no ja nie uwazam ze mleko krowie jest beeee....

pozatym ludzie ktorzy nie maja kasy to dla nich jest wygodniejsze bo to mleko jest duzo tansze niz modyfikowane :/

[ Dodano: 2009-01-08, 15:26 ]
jak nakarmie hubcia to wkleje jeszcze pare fotek ze slubu i ja w ciazy i moja kruszynke w 12 tyg :)znaczy sie huberta jak byl w brzuszku :)

Awatar użytkownika
Jagna30

08 sty 2009, 16:27

shoo ja używałam do tego widelca,z tego względu że to były śladowe ilości jedzonka...i właściwie nie chciało mi sie sprzętu wyciągać.Ale wyszła dość gładka papka z mieciutkiej marchewki i mięska z kurczaczka.Mała aż się trzęsła... :ico_brawa_01:

kamilka21, ja też podaję małej Danonki...dziewczyny były zbulwersowane tym faktem :ico_oczko:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 sty 2009, 16:31

No niestety są i będa ludzie ,których nie stać na Bebiko... :ico_placzek:

A my tu piszemy,ze mleko krowie jest beee......................
rozumiem, ze nie wszyscy mogli sobie pozwolic na bebiko, bo pewnie to troche wiecej kosztowalo... mleko krowie nie jest beee, ale wydaje mi sie, ze modyfikowane jest lepsze dla niemowlat (w koncu po cos je produkuja i dbaja o te wszystkie atesty, badania itp.)

wiadomo, ze po mleku krowim sie nie umrze :ico_noniewiem:

teraz to wiekszosc ludzi moze sobie pozwolic na mleko modyf.(na recepte jest b.tanie)
nie wydaje mi sie, zeby to byl jakis niepotrzebny wymysl, przeciez sklad takiego mleka znaczaco rozni sie od zwyklego krowiego...

zreszta, jezeli dziecko nie chce/nie moze pic, to nie ma wyjscia

co do miksera-shakera (kamilka), to chyba sobie taki kupie, bo ten co mam, to bardziej nadaje sie do szatkowania warzyw, ubijania piany... wiecie, taki reczny mikser :ico_noniewiem:

kamilka21
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

08 sty 2009, 16:33

Jagna :ico_brawa_01: czyli nie jestem sama :-)

[ Dodano: 2009-01-08, 15:35 ]
shoo tak wiem jaki mikser tak to racyej nie jest do miksowania yupek na papke ten do koktajli jest bardyo dobry :-)

[ Dodano: 2009-01-08, 15:36 ]
ide nakarmic hubcia :-)

Awatar użytkownika
Jagna30

08 sty 2009, 16:37

kamilka21, i ja też nie..heheheh... :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-01-08, 15:38 ]
kamilka21, CHYBA CI SIE LITERKI POPRZESTAWIAŁY:p

[ Dodano: 2009-01-08, 15:41 ]
No nic uciekam........trzeba zająć się dziecięciem....bo juz marudzi.
Wpadnę póżniej.

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sty 2009, 16:45

Witam i ja :)

zagladam dopiero teraz, bo wyszlismy rano z Zu na spacer do lasu :)

tu kilka fotek (Pan przy okazji wyczesywał naszego bydlaka :-D )

Obrazek
Obrazek
Obrazek

wczoraj wieczorem byli u nas znajomi i graliśmy w nasze ulubione Planowanie (w karty), koleżanka wzięła po kąpieli Zuz na kolana i garły razem... Mała była tak zapatrzona w karty, że aż się wszyscy nie mogli nadziwicic... mała hazardzistka chyba mi rośnie :ico_oczko:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

a tu Zuzia wczoraj w samochodzie w drodze do tesciowej, kiedy zawozilismy ja jadac na lodowisko

Obrazek

co do żywienia naszych maluszków - mam poki co podejscie podobne do SHOO - parówki, krowie mleko i Danonki jeszcze nie dla mojej Zuzi...

i uważam, że akurat w słoiczkach jest na pewno wszystko, co zdrowe, bo z najlepszych produktów (warzyw, owoców i mięsa), dokładnie przebadanych.

Tak naprawdę nie mamy pewności czy taka marchewka, którą kupujemy np. na "ryneczku" nie rosła gdzieś przy trasie szybkiego ruchu, nie byla nawożona jakimś świństwem, żeby szybciej rosła i czym była karmiona kura, którą gotujemy dziecku...
ale to moje zdanie...

[ Dodano: 2009-01-08, 15:51 ]
SHOO - czy Ty piszac o ręcznym mikserze, masz na mysli blender?? on się nie sprawdza?? Bo ja chciałam wlasnie kupic, zeby kiedys przygotowywac rozne rzeczy do jedzonka dla Zuzi, a teraz zbilas mnie z tropu... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Jagna30

08 sty 2009, 16:51

Gie, niby masz rację,ale czasem w mleku modyfikowanym znajdują jakieś chemikalie i umieraja dzieci....no ale to taki drastyczny przykład z Chin....

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 sty 2009, 16:51

Gie, ale u Was sniegu!! a pies jak wysoko skacze!! hehe, ladnie ladnie..

a Zuzi pewnie podobaly sie te kolorowe obrazki na kartach.. moj uwielbia wszystkiego rodzaju wzorki, paski, kratki itp.

z tymi sloiczkami, to ja nie jestem pewna - Jasperkowi bardziej odpowiadaja sloiczki poki co (mojego nie chcial jesc, ale podejrzewam, ze to przez te konsystencje)
kupie sobie chyba jutro ten shaker, bo kusi mnie robienie papek wlasnorecznie :-)

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”