Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2009, 00:20

Glizdunia no to późno na sen nie? oj, dorastają nam dzieci widocznie :ico_haha_01:
a u mnie idealnie to samo! Hania tak się kręci wciąż, że też potem ją rzuca po ścinach :-D nawet ją dziś nagrywałam, ale jak na złość przy aparacie te wariacje zmalały...ale szarpie ją ostro!!! a potem chce żeby lalką do niej gadać...i śpiewać...i mówi do nas dobjanoc, kładzie się spać niby na podłodze, a za chwilę wstaje i mówi "obubała" :-D agentka...

mama zrobiona...idę do łóżka...szkoda że już tak późno jest....

dobranoc!

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 sty 2009, 00:47

zborra, co Karol je, no wiesz my mleczko to mamy jeszcze z cycusiów więc tragedi nie ma, a ja mu nie żałują, dwa, trzy razy dziennie cyca się do woli, a do tego jada chlebek zmargarynką, mięsko gotowane lub pieczone, jek nie ma to wędlinkę, parówkę, jada chrupki mlekołaki, tylko nie czekoladowe, a te cynamonowe gwiazdki i kółeczka, popija to kawą inką oczywiście bez mleka lub soczkami, jada kaszkę bezmleczną taką gęstą aż łyżka staje wtedy jest smaczna, robię mu też te płatki owsiane zalane wrzątkiem i ścieram w to jabłuszko, jada warzywka, bardzo lubi gotowane fasolkę, brokóły, kalafior, no na obiadek to oczywiście zupki, różniste oczywiście nie zabielane, najlepiej lubi mój krupnik z kaszy gryczanej, i zwykły krupniczek i ogórkową, no zupy to wiesz, oczywiście do każdej drobię mu mięsko, czasami zupkę potrafi zjeść dwa razy dziennie, jak mu smakuje wtedy kolację mamy też z glowy. No i owoce i owocowe słoiczki. A no i drugie dania typu gulasz, czy jakiś sos, czy mięsko duszone z warzywkami, rybkę, spageti, ziemniaki no to też je. W brew pozorom taka dieta bezmleczna nie jest taka bardzo uboga. No ciekawa jestem tylko czy Hania na mleko uczulona. Tylko nawet jak odstawisz mleko, to ślady na skórze mogą nie zniknąć, trzeba je wygoić jakąś maścią chyba że sam kremik sobie z tym poradzi. Wiesz może zapisuj sobie co ona jadła w ciągu dnia, będziesz bardziej zorientowana od czego na przykład nocny płacz, czy możliwy jest od jakiegoś pokarmu.

Juli, podziwiam, ja też nie dałabym rady, mój Sikor miesiąc był w Norwegii i oboje mieliśmy dość. No ale czas szybko leci, ani się obejrzysz i będziesz miała Dużego w nowym mieszkanku!!!

GLIZDUNIA, to ci się facet sierota trafił. A Maya, no cóż chyba się w niej zakocham, tak jak i w Tobie :ico_oczko: jest śliczna i mądra, ale wiadomo po kim :-D

:ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: a ja mam jutro egzamin, kobieta dziś nam powiedziała, że będziemy musiały zaśpiewać piosenkę, zagrać na flecie, no i dziś jeszcze drugi rysunek rysowałam, a tytuł rysunku miał być "Zapach ogrodu" :ico_olaboga:
Ale najgorsza ta piosenka, miałam wybór z czterech, które się uczyłyśmy, wybrałam, śpiewałam dziś całe popołudnie, domownicy chyba już mieli dość, tylko się boję,że mnie trema zje, głos zacznie drżeć i zafałszuję i klops, nie będzie 5 tym razem, a wiecie, że do tej pory nie mam jeszcze innej oceny, tylko same piątki, kujon ze mnie, nie :ico_oczko: Ale teraz wiem, że jak robię coś z pasją i chęcią to musi być na pięć!!!
Lecę już do łóżeczka, trzeba się wyspać, przed tym egzaminem :-D

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2009, 11:05

hello
a my wczoraj gosci mielismy i fajnie bylo, wesoło, ale troche sie zasiedzieli :ico_wstydzioch: A sie oczywiscie niczym nie przejmuje bo co on popił to poszedl spac i chrapał a ja przez to reszte nocy nie spalam :ico_zly: kimłam sie chyba ok 6 do 8 (tzn w tych godz normalnie spokojnie spalam :ico_noniewiem: )

a to na mily poczatek dnia, mi sie od razu humor poprawił :-D
http://mydziewczyny.tenbit.pl/5,babskie_zabawy.html

a Milka wczoraj poraz pierwszy sama zupe jadła, mielismy bogracz wiec nie było tak tragicznie bo to taka dosc gesta zupa, ale mała cwaniara ode mnie nie chciała, sciamniała cały czas ze jest dla niej "si" (ze niby za goraca)a jak jej dałam łyzke i miske na stoliczek to zjadła prawie cała miseczke :-D

glizdunia Mila tez lubi sie tak krecic a potem wywalac..a ost bardzo lubi tanczyc, jak tylko slyszy jakis kawałek od razu przybiera pozycje wojownika i krecic dupskiem :ico_haha_01:
a z tym gosciem w pracy to miałas problem i jeszcze mowisz zadnej wdziecznosci :ico_szoking: co za baran!! :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

11 sty 2009, 14:26

hallo z rana...z popoludnia moze :ico_haha_01:
praca zaliczona,rolady na 2 dni sie dusza...ziemniaki na kluski juz ugotowane...za niedlugo jemy bo konam z glodu :ico_haha_01:

Zborra,ja mysle ze zycie bez nabialu nie jest zle...popatrz..Maya Karol i Kinia nie pija mleka i jego przetworow i jest ok...dojdziesz do wprawy... :ico_oczko:

Sikorko,Ty to potrafisz mi doslodzic :-D

Lady,no niby jakies dzieki ciche bylo,albo mi sie przeslyszalo :ico_noniewiem: i fajnie ze Milka je sama :ico_brawa_01: to duzy krok...ja to jestem naprawde dumna z Mayci ze juz od tak dawna sama sie karmi....

ide pilnowac obiad.... :ico_haha_01:

[ Dodano: 2009-01-11, 13:27 ]
Lady,aa ta zabawa w komplementy fajna...ale do konca nie dotrwalam...niemoglam strawic takiej ilosci milych slow i wylaczylam :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 sty 2009, 17:16

Witam
JA mam wielki łeb. Wszystkiego trzeba dopilnowac, o wszystko wyklocic. Zmeczona jestem.. bardzo .
Z pracy wrocilam o 5 zmeczona jak wół. Spalam do 11:30, a pozniej mama musiala jechac do siebie, wiec przejelam sterynad Misiem. A Pan Mis dzis nie w sosie.. Ciagle sie wkurza i stęka.
Do tego "majster" od wykanczania mojego mieszkania milczyi nie odbiera ani telefonow, ani nie odpisuje. Nosz nonono.. Co za ludzie :/ Mam 18 dni na urzadzenie mieszkania i wprowadzenie sie.
Łeb mi peka od nadmiaru spraw, obowiazkow i tego, co musze jeszczezrobic.. I jaka podjac decyzje. Masakra.
Od tychnerwow i przemeczenia calyczas mnie kuje w klatce piersiowej.
Jutro do ginekologa..Obym sie w koncu wylizała z chorobsk i nie musiala brac zadnej chemii :(
Oj dziewuchy. Dzis bede wam smecic..Ale naprawde serce mi pęka, glowa pelna niepokoju..echh

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

11 sty 2009, 17:38

Juli,no niezbyt fajnie masz...za duzo na glowie niestety.,...i do tego brak Duzego....jakby byl to wszystko rozdzililo by sie na dwoch... :ico_noniewiem: ...walcz Juli walcz...3mam kciuki za Ciebie na jutro!!!ja licze ze moze jakis zabieg Ci zrobia-oby i zeby bez lekow sie obylo...a jak trzeba sie bedzie leczyc to tez dasz rade nie?tylko mozesz byc oslabiona dodatkowo wiec jakas pomoc domowa moze byla by wskazana w postaci Duzego najlepiej :-) z robotnikami tak juz jest...jeszcze nie jeden nawali...przede wszystkim szukaj kogos z dobra opinia i niepijacego :ico_noniewiem: ...najlepiej kogos komu zalezy na kasie i czasie :ico_noniewiem: ......

a my sie tak objedlismy pysznym obiadkiem ze szok,teraz lenistwo..robilam porzadki w bizuterii tej z PL jeszcze...i tyle znalazlam cudeniek ze nie wiedzialam co na siebie zalozyc :ico_haha_01: bo to takie zapomniane rzeczy....a ile wspomnien :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-01-11, 16:59 ]
hallo,widze spokojna niedziela....wracac laski na ploty bo sie zanudze :ico_haha_01:

wogole od kilku tygodni Maya robi sobie z wszystkiego trabki jak Upsy :ico_haha_01: byla juz traba z maty anty. z papieru a teraz trabi do kubka :-D :ico_puknij: chcialabym czasem wiedziec o czym ona mysli :-D

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2009, 19:05

a my wrocilismy przed chwila ze spaceru (bylismy u tesciow na kawie, zeby nie mowili ze ich od samych siebie nie odwiedzimy)..a zaraz sie zbieramy i jedziemy do kina ze znajomymi co wczoraj u nas byli..ja chciałam jechac na "jestem na tak" ale przegłosowano i w koncu idziemy na "zmierzch"..moja mama zas miała przeciwskazania zeby zostac z Mila i w sumie jednoznacznie sie nie okresliła, ale jedziemy... :-D

glizdunia a Majcia ma swietna minke w podpisie, urocza!!

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

11 sty 2009, 19:11

Lady,pozazdroscic :ico_wstydzioch: matko ale ja bym sie do kina wybrala...moze jeszcze kiedys pojdziemy....ostatni raz bylam 3 lata temu dokladnie :ico_noniewiem: i juz nawet nie pamietam na czym :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2009, 20:27

Jestem. Dziś jakoś leci...bylismy na spacerze, Hania dreptała w kaloszak i właziła w kałuże...a na koniec padła na kolana! :ico_haha_01: grejt :-D Potem jadła spagetti, potem spała z kupą, a ptoem bawiła się, aż przyjechał mój wujek z kuzynką nastoletnią i już była wniebowzięta i Ejizia, Ejizia...hehhe. Po kalacji już, biega teraz z tatusiem.

Sikorka no no no, nagraj się i dawaj na youtube :-D trzymam kciuki!!! dzięki za poradę....no a kaszkę to kupujesz te ryżowe? i robisz tylko na wodzie? a nóżkę smarujemy tribiotikiem i na razie jest lepiej, ale jak podrapie to i tak czerwone...zobaczymy co z tego wyjdzie...
Lady no to miłego wieczoru!!!!!!! he, a mama niezdecydowała, to Wy zdecydowaliście za nią dobre! :ico_brawa_01: i :ico_brawa_01: dla Milenki za jedzenie samodzielnie, zuch dziewczynka!!! a ten natłok komplementów jakoś nie poprawia mi humoru...to raczej mnie zestresowało, takie paplanie na wyścigi...chyba za dużo jak na raz :-D
Juli czyli musisz się za niedługo wynieść z tego mieszkania na nowe? ojojoj...wiesz co, no generalnie to będzie na rpawdę rekord, jeśli Ci się uda z robotnikami! oczywiście trzymam kciuki, ale znając nasze realia, to lepiej poproś rodziców o jakiś kąt dla Was na trochę...współczuję! jeszcze sama....cholera, nie zazdroszczę........
Glizdunia ale Maycia pomysłowa! a obiadek smakował widzę! Ty a pokaż biżuterię...teraz możesz się stroić jak Maycia :-D

a ja debilka przegapiłam aukcję, fajny ciepły sweter za 9zł...wrrrrrrr.........
kupiłam sobie bio-błonnik, że niby ma hamować łaknienie, bo wypełnia żołądek przed posiłkiem...wczoraj wzięłam 2tabletki przed obiadem i słado podziałało...dziś wzięłam 3 i nie wiem...czy za późno, czy za mało to popijam? bo jakoś nie czuję wypełnionego żołądka...musze kupić sobie chrom jeszcze....bo marnie skończę. :-D
a moi rodzice jutro wyjeżdżają...ja do pracy, a J sam z młodą do 18!!! aż mi źle z tego powodu.........cały tydzien będziemy sami, a jeszcze w czwartek mamy kolędę, a ja po południu pracuję! :ico_zly: chyba będę musiała zamknąć, bo przecież go samoego nie zostawię.... :ico_noniewiem:

idę do mojej rodzinki....zajrzę później

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 sty 2009, 20:41

Ufff.
Dzieki Bogu ten dzien juz prawie za mna.
Koszmar!
Czekam az ten koles sie odezwie.. Podobnozgubił telefon. zobaczymy.. Sprawa na ostrzu noza.. Najwyzej bede blagac wlascicielke mieszkania ojeszcze dwa tygodnie..Zeby tu pobyc.. Nie mieszkac ani u kogos, ani na betonie :/
Rodzice sie u mnie pozarli.. Ze szly wyziwska izale..Mis zatykal uszy.. Wkurzylam sie, ze dzieciaka mistresuja, wiec ojciec trzasnal drzwiami i wyszedl.
Od przyzlego miesiaca ide na prawko i to bedzie ostateczny krok w dziedzinie samodzielnosci.
Poza tym, wczoraj rozmawialam z Duzym i doszlismy downiosku, ze jeszcze dwa- max trzy miesiace irezygnuj z tej pracy. Bardzoczesto lecimitam krew z nosa, 2 x zemdlalam.. Jednak nocki, praca po 12-15 godzin robia swoje. Do tego stres i natłok obowiazkow.. Nic dziwnego, ze podupadam na zdrowiu.
Zrobie prawko, rozejrze sie za swietlica osiedlowa/ przedszkolem..a od pazdziernika pojde do szkoły.
Echh..Jeszcze Gnom sie uaktywnil i jeczy w lozeczku. A takladnie spokojnie zasypial po mleczku... :ico_noniewiem:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”