Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 sty 2009, 15:50

Hej dziewczynki ale my chorzy cala noc nie spalam maly ze mna w wyrku bo katar ma straszny i czuwalam nad nim by sie nie krtusil nie ma goraczki i tylko troche kaszle wczoraj dostalam to wde morska do noska ale ona ma taki psik ze boje sie ze mu do gardelka poleci :ico_noniewiem: , ja za to mam goraczke i cala jaks opuchnieta jestem pogoda paskudna jest jak cholera. jutro do lekarza sie umowie lepiej chuchac na zimne :ico_sorki:
te krople kupisz bez problemu w Bootsie-nazywaja się fess little noses-saline drops for babies, w opakowaniu jest też aspirator do noska, bardzo dobry, bo mięciutka końcówka. Duzo zdrówka życzymy!!!!
dzieki za info. aspiratorek mam z polski i jestem bardzo z niego zadowolona bo ta grucha jaka mialam na poczatku to masakra :ico_nienie:
wiola85, ja juz karmie tylko butla i daje malemu herbatki i czasem sama mu wyciskam soczek z jabluszka rozcienczam woda wtedy zawsze mi kupke ladna zrobi lub zalewam sliwki suszone wrzatkiem i daje mu do picia, ja tak mysle ze dopier od 5 miesiaca wprowadze cos innego jak kaszka czy deserek albo ziemniaczek z marchewka zobaczymy :ico_noniewiem:
to mleko tez juz przerabialam...i nic-ona chyba ma awersje do butelki i tyle woli cyca-i trudno sie jej dziwic-narazie karmie i sie nie denerwuje
marta ja daje malemu aptamil jest pyszniutki malemu smakuje bardzo
Poza tym-nienawidzę tego kraju....chcę wrócić do Polski, skonczyc studia
ja podobnie lae nie nienawidze, nie lubie otaczajacej mnie tu glupoty i bezmyslnosci normalnie czasem mi rece opadaja jak patrze na Irolow, tez bym chciala do PL wrocic ale nic tam na mnie nie czeka a tu jak narazie mozemy normalnie zyc :ico_sorki:

Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!

11 sty 2009, 19:34

wiola, widzę że Filip i mój Alex z tej samej gliny-w 12 tygodniu ważył 6800g :ico_oczko: widocznie jesteście wysocy, to Synek nie ma wyjścia-u nas-Mężulec 195cm, ja-175cm. Mysle że Aluś tez bedzie miał przynajmniej 190 cm...

u nas makabryczna pogoda-wybrałam sie do centrum z Kropkiem w chuście, ;lunęło totalnie, ale parasola rozłozyc nie mogłam, bo wiatr złamałby go w ciagu kilku sekund.... :ico_olaboga: jakoś cudem dotarlismy do domu, idę sie wygrzać....

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

11 sty 2009, 19:44

zirca, no dokladnie zgadłas :-D jestesmy wysocy, ja mam 172cm a moj maz 187cm. :-D wiec malutki jak zacznie rosnac, to pewnie jeszcze i nas przerosnie :-)
A zapomniałam dodac, ze nasza kruszynka jest chora :ico_placzek: ma poczatkowe zapalenie oskrzeli, straszny katarek i troche kaszle, lekarka przepiała zastrzyki i juz od czwartku kłujemy mu pupke. Oj biedactwo, mnie to bardziej boli niz jego, jak mu wkłuwaja te igiełki :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2009, 21:13

Wiola :ico_sorki: duzo zdrowka dla malenstwa :ico_sorki:
Adia dla Was tez zdrowka :ico_sorki:
Marcin dzisisj zlowil lososia wiec jutro dobry obiad bedzie-wielki jest jak nie wiem :-D

Awatar użytkownika
zirca

11 sty 2009, 22:55

wiola85, zdrówka zyczymy!!!! widzę że wszystkie Bejbiki przechodzą jakieś choróbska....mój własnie wychodzi z zapalenia oskrzeli

Awatar użytkownika
dana
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

12 sty 2009, 00:07

witajcie kochane dziewczynki!
zdróweczka dla Was słonka co sie tak chorobska daliscie :ico_olaboga:
mmarta81, kochaniutka nie przejmuj sie powoli powoli i jakos damy rade ja narazie nie proboje dac Weronisi sztucznego mleczka bo by go nie tknela najpierw musi sie bardziej zaprzyjaznic z butla w ogule a potem bede kombinowac .Bo wiesz to sa nasze kochane cycusiowe panienki i nie dadza tak szybko odebrac sobie cycunia :-D prze swietna foteczka Igolka :-D
widzę że Filip i mój Alex z tej samej gliny-w 12 tygodniu ważył 6800g
Sliczne babelki z tych kawalerow dziewczynki
Weronsia tez juz duza dziewuszka wazy 6300i rosnie w sile ale po tatuniu bo on duzy chlopczyk :ico_oczko: zirca, U mnie podobnie bylo z tym kompem myslalam ze zwarjuje nic tylko przed nim siedzial i mowilam mu ze to leczyc trzeba ale na szczescie w koncu dotarlo to do niego ze zostanie sobie sam z tym kompem a nas juz nie bedzie :ico_oczko: i jest lepiej ale prawde mowiac wiem ze to moze zrujnowac malzenstwo ja juz bylam na skraju wytrzymania .Trzymam za ciebie oby ci sie poukladalo tak jak sobie zyczysz kochana :ico_oczko:
wiola85, kochana wspolczuje wam biedactwo z niego taka pupeczke biedna kluja :ico_placzek: :ico_pocieszyciel:
mmarta81, mniam mniam ale pysznosci uwielbiam tez ta rybke az mi sie zachcialo
Martus wiem ze daleko ale i tak zapraszam na wloski moze kiedys :ico_oczko: wiesz w gruncie rzeczy to swiat jest maly :-D
Wiecie co nie wiem czy dobrze zrobie ale zaryzykuje i malej jak skonczy trzy miesiace sprubuje dac juz jakies danie ze sloiczka tak z lyzeczke dla smaczku ostatnio moja cora dala jej czekoladki polizac cmokala bardzo i widze ze jej sie spodobal ten sak i nic jej nie bylo wiec co tam zaeksperymentuje .Ze starsza tez tak eksperymnetowalismy i tez bylo ok :ico_oczko: Albo moze poczekac? no bo juz sa od 4 miesiaca dania dla dzidziolkow a mowia ze jak na piersi to od 6 :ico_noniewiem: A wy jak probuje cie cos wczesniej czy nie ?

[ Dodano: 2009-01-11, 23:10 ]
ach ale ze mnie poaskuda nie przywitalam naszej nowej kolezanki wybacz kochana :ico_sorki: Witam cie serdecznie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
slonko2008
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

12 sty 2009, 10:43

Co to nikogo jeszcze nie ma wiec stawiam :ico_kawa: .Ja zaraz jade po wyniki krwi a potem na szczepienie z Antkiem . wpadne potem to napisze ile małt przybrał :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sty 2009, 12:05

Witamy :-D u nas leje i wieje :ico_olaboga:
Dana ja czytalam wlasnie Tak jak Ty ze jak sie karmi cycem to do 6 miesiaca lepeij nic nie dawac :ico_noniewiem: i ja chyba tak zrobie :ico_sorki: poczekam niech jej tam w brzuszku wszystko dojrzeje do tego,,doroslego jedzonka,,
poza tym czytalam tez zeby zaczac cos podawac lyzeczka jak dziecku ustapi odruch wypychania wszystkiego z buzi jezykiem-a Iga ciagle ma ten odruch :ico_haha_01:
ok lece bo wyje wpadne pozniej

Awatar użytkownika
catherinepd
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sty 2009, 12:22

I ja mówię Wam dzień dobry! :)
Dana ja czytalam wlasnie Tak jak Ty ze jak sie karmi cycem to do 6 miesiaca lepeij nic nie dawac i ja chyba tak zrobie poczekam niech jej tam w brzuszku wszystko dojrzeje do tego,,doroslego jedzonka,,
Widzę, żei u Was pojawił się temat wprowadzania kaszek itp. Ja też czytałam, że dzieć karmiony piersią do 6 m-ca nie powinien być dokarmiany (chyba że za mało przybiera na wadze) i podobnie jak mmarta chciałabym się tego tzrymać.
ach ale ze mnie poaskuda nie przywitalam naszej nowej kolezanki wybacz kochana Witam cie serdecznie
nic się nie stało. Witaj!

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sty 2009, 12:45

hej my mielismy dzis do lekarza jechac ale nie ma wolnych terminow :ico_zly: wiec dopiero jutro, w nocy tak mnie goraczka trzepala ze szok cala posciel mokra, maly trzyma sie dzielnie wczoraj dalam mu czopka na goraczke i bylo ok. choc budzil sie czesto na jedzonko i picie dobrze ze ma apetyt jeszcze by sie odwodnil :ico_noniewiem:

Wróć do „Przedszkolaczki”