Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 sty 2009, 11:30

shoo, cieszę się że wypad sie udal, a Majce zastrzyki kończą się jutro rano

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 sty 2009, 11:39

Cześć,
Gie już pewni po rozmowie, mam nadzieję,że poszło po jej myśli.
Jagna super,że po wizycie u gin wszystko ok :ico_brawa_01: i że tatuś dał sobie radę z Emi :ico_brawa_01:
Shoo, fajnie,że wróciłaś, opowiadaj jak było :-)
Margarita, super masz tatę :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:, zresztą ja na swojego też nie mogę narzekać, córką mojej siostry zajmował się od 10 m-ca bo musiała wrócić do pracy, nie wierzyliśmy,że da sobie radę a jednak. Podziwialiśmy go bardzo z tego względu,że nami w sensie swoimi dziećmi tak się nie zajmował. Ale podobno tak jest,że facet dorasta do roli ojca w wieku kiedy zostaje dziadkiem :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :-)

[ Dodano: 2009-01-20, 10:41 ]
Majce zastrzyki kończą się jutro rano
Fajnie, nie będzie już musiała znosić tego bólu.

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 sty 2009, 11:47

Margarita, super masz tatę :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , zresztą ja na swojego też nie mogę narzekać, córką mojej siostry zajmował się od 10 m-ca bo musiała wrócić do pracy, nie wierzyliśmy,że da sobie radę a jednak. Podziwialiśmy go bardzo z tego względu,że nami w sensie swoimi dziećmi tak się nie zajmował. Ale podobno tak jest,że facet dorasta do roli ojca w wieku kiedy zostaje dziadkiem :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :-)
mój tata też zajmował sie synkiem mojego brata ale chłopczyk miał około roczku, nie pamietam dokładnie.
Fajnie, nie będzie już musiała znosić tego bólu.
mam nadzieję że na tych zastrzykach sie skończy bo chyba już tego nie wytrzymam.

A ja nadal na antybiotyku (druga już seria) a zlapał mnie kaszel i mam chrype, a gardło to mnie tak boli że hej.
przecież my nigdy nie wyzdrowiejemy :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
Lecę dzisiaj znowu do lekarza sama ze sobą, żeby Majce tylko nie zaszkodzić, chyba bym już tego sobie nie wydarowała :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 sty 2009, 11:49

Leć ,lepiej zapobiegać niż leczyć. Trzymaj się kochana, dasz radę.

[ Dodano: 2009-01-20, 10:51 ]
Zmykam, później zajrzę, idę kopytka robić.
A jak tam laurki? Ja wczoraj rączkę odcisnęłam małej podczas kąpieli, a co wyrabiała z tą rączką :ico_szoking: :-D

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 sty 2009, 12:16

A jak tam laurki? Ja wczoraj rączkę odcisnęłam małej podczas kąpieli, a co wyrabiała z tą rączką :ico_szoking: :-D
ja dzisiaj zrobię, odcisnę rączkę i stópkę :-D :-D :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 sty 2009, 13:33

czesc dziewczyny, dzieki za trzymanie kciukow - rozmowa byla dosyc krotka, zostawilam cv, mam sie kontaktowac pod koniec lutego/na poczatku marca, bo jeszcze nie zostal utworzony wydzial, w ktorym bylabym potrzebna - czekaja na pieniadze z Unii... no, ale juz sie pokazalam, dostalam namiary na jakas kobitke, z ktora mam sie kontaktowac i teraz czekamy... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

SHOO - fajnie, ze wrocilas, czekamy na te relacje i zdjecia z Katowic... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

MARGARITA - przykro mi, ze jestes chora... kuruj sie szybko, bo wtedy i Maja szybciej dojdzie do siebie...
daj potem znac jak wyszla lasagne :)

dziewczyny, powiedzcie mi - jak bedziecie odbijac te raczki maluszkow?? tzn. chodzi mi o strone techniczna - macie do tego jakies specjalne farbki dla dzieci, czy jak?? Tez bym z Was sciagnela, bo pomysl super i niedrogi, a ja nie wiem jak sie do tego zabrac... help, please... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-01-20, 12:59 ]
IWONA H - zerknelam na linki, które przesłałaś i już wszystko wiem... chyba nie będę kupowala farbek, tylko kupię kartki na Dzień Babci i Dziadka i pomaluję Małej rączkę szminką :)

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 sty 2009, 14:11

Ze szminką też fajny pomysł, ja wczoraj odcisnęłam rączkę w zwykłej farbce plakatowej, zrobiłam to jak mała była w wanience żeby później dobrze umyć jej tą rączkę. Ciężko było bo zabierała i zamykała rączkę, a byłam sama, ale dałam radę :-D

[ Dodano: 2009-01-20, 13:19 ]
Zrobiłam to na zwykłej białej kartce później wycięłam ( w kwadracie) i przykleję dopiero na sztywną już kolorową. Ale najpierw brzegi serduszka przeszyję muliną. Żeby nie robić tylu laurek (za Patryka i Paulinkę) po prawej będzie rączka Paulinki a po lewej Patryka.

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 sty 2009, 14:24

no domyslam sie, ze bedzie ciezko... kiedys probowalam raz odrysowac, to... :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

no my zaraz pojdziemy z mala po kartki i bedziemy probowac...

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

20 sty 2009, 14:36

Witam i ja.
Wkoncu dzis mam czas i zagladam i czytam na spokojnie.
Margarita dzielna Majeczka jeszcze tylko jedno klucie i bedzie juz dobrze,
Shoo fajnie ze wyjazd sie udal.
Fajny pomysl z laurkami :ico_brawa_01: My tylko zadzwonimy bo do dziadkow mamy daleko.

Dzisiaj bylysmy sie szczepic na Pneumokoki.Jula tylko troszke za kwilila a potem bylo juz dobrze.Wazy 6 kg i ma 65cm.Nastepne szczepienie dopiero w marcu tak wiec narazie mamy spokuj z lekarzami :-)
Dzisiaj zapodalam jej ziemniaczki z cukina miala dziwna mine ale potem zjadla ze 4 lyzeczki :-) No jutro moze lyknie wiecej.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 sty 2009, 14:39

hej, fajny pomysl z tym odbijaniem raczek i stopek, tez o tym myslalam (chcialam cos takiego dac A. w prezencie urodzinowym) i tez myslalam o szmince... ale jakos czasu braklo ;-)

napisze troche o naszym wypadzie..
tak wiec, wyruszylismy w piatek przed poludniem, a na miejscu (w Granadzie) bylismy ok 16, zgubilismy sie kilka razy, zanim odnalezlismy nasz hotel... ale to sie pominie :-D

hotel - full wypas, 4*, czysto, nowoczesnie, nie mozna narzekac...
obsluga mila, ale nie do konca mowiaca po angielsku.. zalezalo nam na czajniku w pokoju - zeby gotowac wode na mleko dla malego.. no to ide do recepcji, pytam, czy mozna dostac "kettle" (czajnik) do pokoju, a ona mi mowi, ze kettle juz jest w pokoju..

mysle sobie "dobra, slepa jestem, ide szukac jeszcze raz"
no i wracam do pokoju i szukam doslownie w kazdej szafie.. i szukam i szukam (nawet w kiblu) i NIC !

okej, schodze znowu do tej recepcji i mowie tej kobiecie, zeby poszla ze mna do pokoju i pokazala mi gdzie ten czajnik jest.. ona patrzy na mnie jak na idiotke, no ale spoko, idziemy... docieramy do pokoju, wchodzimy... a ona mi palcem pokazuje lozeczko turystyczne (ktore tam specjalnie dla nas wstawili) i mowi KETTLE :ico_noniewiem:

hehe :-D tak mi sie zachcialo smiac, ze ucieklam do kibla, a A. jej wytlumaczyl, o co nam chodzilo (jezykiem migowym)

ogolnie, to cala niedziele jezdzilismy po gorach Sierra Nevada.. co dziwne, na wysokosci 2500 m n.p.m (bo do takiej wysokosci dojechalismy) - jest snieg, ktory nie topnieje, a temperatura to ok +4 stopnie :ico_szoking: - czyli temperatura dodatnia, a nic nie topnieje... jak to :ico_noniewiem:

ludzi nie bylo zbyt duzo, tzn. troche narciarzy i rodzin z dziecmi (z sankami), ale ogolnie, to drogi byly puste i naprawde swietnie sie jezdzilo.. cisza i spokoj i zielen i biel dookola (i cieplo!), super wypoczynek.
w ogole, bylismy w kilku fajnych knajpkach (restauracjach, zajazdach itp), najadlam sie zup i ryb - pysznosci :ico_brawa_01:
jakos tak to jest, ze standard restauracji jest wyzszy, im dalej na polnoc Hiszpanii sie pojedzie (czyt. u nas na poludniu, jedzenie w knajpach jest przewaznie do d...)

wczoraj czyli w pon., w drodze powrotnej, pojechalismy do centrum Granady i poszlismy na krotki spacer... krotki, bo zaczelo lac i zwinelismy sie do domu..

ogolnie wyjazd swietny, oby wiecej podobnych, bo naprawde milo spedzilismy czas..

ok kolej na foty:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

specjalnie dla Was dziewczyny :-D o malo palec mi nie odpadl z zimna, od tego pisania w sniegu :-D

Obrazek

i jeszcze ja i Jasperek w hotelu :-)

Obrazek

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”