basia24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 sty 2009, 14:21

no wlasnie, 2 lata to jest ok ja bym chiala miec 2 dziecko jak zuza bedzie sie nadawac do przedszkola bardzo mym chiala, zreszta ja jestem takiego zdania ze jak jedno sie wykarmi i wychowa to 2 tez.

[ Dodano: 2009-01-23, 13:22 ]
mika85, takiego Rysia jeszcze nie widzialam duzo sie nie zmienil, :-D slodki.

Awatar użytkownika
mika85
Beze mnie to forum nie istnieje!

23 sty 2009, 14:22

no wlasnie, 2 lata to jest ok ja bym chiala miec 2 dziecko jak zuza bedzie sie nadawac do przedszkola bardzo mym chiala, zreszta ja jestem takiego zdania ze jak jedno sie wykarmi i wychowa to 2 tez.
w sumie racja... ale tez wiecej wyzeczen...ale diecko warte wszystkiego! ale kto namowi mojego meza :ico_noniewiem:

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

23 sty 2009, 14:23

ciesze sie ogromnie ze Tosienka zdrowieje :ico_brawa_01: dobrze kciuki trzymalam :-D
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Ja kiedyś chciałam mieć jedno za drugim, ale mi się odwidziało przez jedną ciążę. P. zawsze się śmiał, że odczekamy 6 tygodni (u nas to było 6 dni :ico_wstydzioch: ) i zrobimy następne. No ale jak widać życie rewiduje plany i marzenia.
U nas jest tak, że brat jest ode mnie starszy o rok - mieliśmy mieć tę samą datę urodzin, ale ja się pospieszyłam trochę. A siostra jest młodsza ode mnie o 9 lat. Za dużo - niby już mogłam się nią zajmować i pomagać, ale jak chciałam do koleżanek, to musiałam ją zabierać, jak już się za chłopakami oglądałam to ona szpiegowała. Ogólnie wesoło miałam w tej kwestii :-D :-D

Ja wysprzątałam pokoje na wysoki połysk, tylko okien nie umyłam. Nawet Tosia mi pomagała - ściereczką polerowała drzwi od szafy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Teraz uchyliłam okno i wietrzę zapach pasty do podłogi. Lubię ten zapach, bo kojarzy mi się z dzieciństwem i świętami, Ale muszę uważać żeby się Tosia za dużo nie nawdychała.

a na obiad chyba zrobię naleśniki.

[ Dodano: 2009-01-23, 13:24 ]
ale kto namowi mojego meza :ico_noniewiem:
a po co namawiać? Zapomnij kilka razy pigułki i postaw go przed faktem dokonanym :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
mika85

23 sty 2009, 14:26

a na obiad chyba zrobię naleśniki.
mniam za mna tez chodza ostatnio!

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sty 2009, 14:35

a po co namawiać? Zapomnij kilka razy pigułki i postaw go przed faktem dokonanym :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:
:ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: tak nie wolno ;-) dziecko musi być decyzją obojga rodziców, żeby potem chłop nie wypomnial, że on sie on się o dziecko nie prosił :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-01-23, 13:36 ]
Ja się chyba nie zdecyduję na drugie dziecko. :ico_noniewiem:

Gdzie ejst nasza Emilka???????

Awatar użytkownika
mika85

23 sty 2009, 14:55

:ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: tak nie wolno ;-) dziecko musi być decyzją obojga rodziców, żeby potem chłop nie wypomnial, że on sie on się o dziecko nie prosił :ico_oczko:
nawet bym tak nie pomyslala, nie robie takich numerow! pozatym sama jeszcze nie wiem na 100% ze chce :ico_noniewiem: mam czas jeszcze :-) pozatym to sie ciesze ze z mojego meza taki "materialista" zawsze jak cos glupio chcialam zrobic to on zawsze nie dawal sie poniesc emocjom czy tak na odwal cos zdecydowac i na spokojnie wszystko tym sposobem sobie poukladalismy :-) dzieki temu mamy mieszkanie i jakos nam sie zyje...pewnie gdyby zawsze bylo tak jak ja chce to bysmy teraz gorzej mieli... bo ja to taki raptus jestem co pomysle to zaraz chce zrobic :-D ale napisalam...pewnie nie zkumacie o co mi chodzi :ico_oczko:
Anuszka a ty czemu nie zdecydowalabys sie na dziecko?

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sty 2009, 14:58

Dopiero mam chwilke :ico_olaboga:

Franek nie dał sie uspać od 8 rano, strasznie sie dzis zachowuje , piszczy krzyczy płacze wszystko na raz , byliśmy na szybkim spacerku i jak zawsze po spacerze zupka je zawsze z taka checia a dziśjedną łyżke i wielki płacz. Usypiałam go 30 min w histerii ale co zobaczyłam że wczorajsze dwójki co mu wyszły maja dziąsełka we krwi :ico_olaboga: :ico_placzek: czyli bardzo go bolą jeszcze tak nie było u niego z ząbkami , nic dziwnego że dziecie nie chce jesc i jest markotne.

Mika śliczniutki malutki Rysiu :-)

Ja na drugie sie zdecyduje jak troszkę popracuje przynajmniej rok by sie finansowo odbic chciałabym drugie jak Franek bedzie miał 3-4 latka.

Awatar użytkownika
mika85

23 sty 2009, 15:06

zobaczyłam że wczorajsze dwójki co mu wyszły maja dziąsełka we krwi :ico_olaboga: :ico_placzek: czyli bardzo go bolą jeszcze tak nie było u niego z ząbkami , nic dziwnego że dziecie nie chce jesc i jest markotne.
u nas tez kolaj na dolne dwojki... maly sie 3 tyg temu mega slinil goraczke mial i do tej pory nic :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-01-23, 14:07 ]
a biednemu Franusiowi to bym buzke rumiankiem popedzlowala. stan zapalny zlagodzi.

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sty 2009, 15:07

Zapomnij kilka razy pigułki i postaw go przed faktem dokonanym
a my to nie zabezpieczamy :-D co prawda mąż wyskakuje wczesniej ale co bedzie to bedzie narazie nam sie tak udawało przed Frankiem 3 lata :-)

[ Dodano: 2009-01-23, 14:09 ]
a biednemu Franusiowi to bym buzke rumiankiem popedzlowala. stan zapalny zlagodzi.
o nie wiedzialam jak wstanie to mu jeśli mi pozwli posmaruje :-) :ico_sorki:

Awatar użytkownika
mika85

23 sty 2009, 15:16

a my to nie zabezpieczamy :-D co prawda mąż wyskakuje wczesniej ale co bedzie to bedzie narazie nam sie tak udawało przed Frankiem 3 lata :-)
my na razie tak samo robimy :ico_wstydzioch: ale to ostatni miesiac jak dostane okres to zaczynam znow pigulki(mialam przerwe ze 3 miechy bo...sama nie wiem :ico_noniewiem: w sumie to zapomialam pujsc po recepte i tak sie to 3 mc przeciagnelo :ico_wstydzioch: )
tez tak przed ciaza nie raz tak robilismy i dzieci z tego nie bylo

[ Dodano: 2009-01-23, 14:18 ]
o nie wiedzialam jak wstanie to mu jeśli mi pozwli posmaruje :-) :ico_sorki:
albo zamocz pieluche tetre i daj mu posusac i pogryzc na jedno wyjdzie :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”