kamilka21
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

30 sty 2009, 22:12

witam wkleje wam potem filmuk jak hubcio wstaje w lozeczku :ico_szoking: oczywiscie nie raz sie nie obejdzie bez przewrotki i uderzen ale i to kazde dziecko musi przejsc dzis rano podniosl sie tak na pol a jak M wrocil to siedzielismy sobie hubcio w lozeczku bo chcialam M pokazac co on umie i nagdle hubcio sie zlapal i podniosl caly tesciowa to mowi do niego ze sie wyglupia i ma przestc a akurat on wie ze ma przestac jak sam tak robi :ico_puknij: :ico_puknij: no ide ugotowac mu mleko na noc i przyjde to wam wkleje filmik :) a potem bedziemy z M broic :) :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

gie wiem wiem ze nie raz to pisalas no i jak zobaczysz to zawalu dostaniesz :ico_szoking: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Zus za zabka 2 :)

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 sty 2009, 23:09

Doczytałam :-) ,ale nie mam siły już nic pisać,. Idę spać.

kamilka21
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

30 sty 2009, 23:21

http://pl.tinypic.com/player.php?v=ve3exc&s=5
a to wlasnie filmik wstajacego Hubcia w lozeczku

[ Dodano: 2009-01-30, 22:26 ]
Obrazek
kilka nowych fotek

[ Dodano: 2009-01-30, 22:27 ]
Obrazek

[ Dodano: 2009-01-30, 22:28 ]
Obrazek

[ Dodano: 2009-01-30, 22:30 ]
Obrazek

[ Dodano: 2009-01-30, 22:30 ]
Obrazek

[ Dodano: 2009-01-30, 22:31 ]
Obrazek

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 sty 2009, 09:42

dzin dybry :-)

kamilka21, :ico_szoking: ja chyba bede zaczynac kazde zdanie na temat Huberta ta emotka --> :ico_szoking:
po prostu jestem w szoku... i on ma 5 miesiecy?! chyba cos krecisz ;-) :ico_haha_01: :ico_brawa_01:

Gie, brawo dla Twojego Pana (i jak, powiodl sie jego misterny plan gaciowy? :-D)... to bardzo mile.. ja, jak bylam w ciazy, tez kilka razy dostalam kwiaty od A. bez okazji, ale teraz to sobie moge pomarzyc :/
ostatni raz kwiaty od niego dostalam, jak sie Jaspi urodzil... bedzie juz prawie pol roku.. no coz, chyba mu wspomne o Twoim Panu, moze go oswieci...
a moze nie (domyslanie sie, nie jest najmocniejsza strona mojego faceta)

:-D

Iwona H, witaj ponownie, jak spedzilas te kilka dni bez nas ? :-D jak Paulinka?

u nas nocka okej, ani razu nie wstawalam :ico_sorki:
w ogole, maly jeszcze kima, bo zaciagnelismy na noc rolety, wiec w sypialni jest ciemno jak w uchu u Murzyna... ale zaraz trzeba bedzie to naprawic, bo pieluchy nam sie skonczyly i trzeba bedzie sie wybrac do sklepu (a pogoda za oknem do bani, pada i wieje... takze weekend chyba w domku spedzimy)

ahaa, mialam napisac, ze Jaspi juz opanowal "siadanie" - tzn. wiecie, z pomoca, tak sie podciaga na moich rekach i siedzi.. :ico_brawa_01:
i coraz wiecej "mowi", co mnie cieszy, bo pewnie mowic jako tako, to nie bedzie szybko, ze wzgledu na 2 jezyki, ktore musi opanowac.. a im wczesniej zacznie, tym wczesniej skonczy (chyba, to takie moje rozumowanie)... w kazdym razie, jestem przygotowana, ze nawet do 3 r.z moze nie mowic plynnie w zadnym z tych dwoch (albo i trzech, wliczajac hiszpanski) jezykow.
za to jak juz mu sie "unormuje", to nie powinno byc problemow - wg ksiazki, ktora wlasnie czytam o dzieciach dwujezycznych :ico_sorki:

hehe, wg tej wlanie ksiazki, ja tez jestem dwujezyczna (zawsze myslalam, ze termin ten dotyczy ludzi, ktorzy od urodzenia mowia 2 jezykami, perfekcyjnie), a tutaj sie okazuje, ze osoba, ktora potrafi w takim samym stopniu poslugiwac sie dwoma jezykami - w zaleznosci od sytuacji, np. na codzien mowi 2 jezykami - tez jest uwazana za "dwujezyczna".. nie ma znaczenia, czy jezyk opanowalo sie bedac dzieckiem, czy nastolatkiem, czy nawet doroslym (tym ostatnim jest najtrudniej)

[ Dodano: 2009-01-31, 09:12 ]
wlasnie napomknelam A. o tych kwiatach bez okazji, to powiedzial mi: "kazdemu cos sie przytrafia caly czas, co nie znaczy, ze i nam sie musi przytrafiac" :/

i w tym momencie powiedzialam "noo, ktos np. dostaje w d... teraz" (i uderzylam go najmocniej, jak umialam) :-D

heh... prozne nadzieje...

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 sty 2009, 11:18

Berek :)

Wczoraj Pana plan "gaciowy" się nie powiódł niestety, bo ja po 21:00 poszłam spać razem z Su, a on został przy kompie... Miałam szczere chęci, aby jego plan sie powiódł, mieliśmy obejrzeć razem poraz setny"Ace Ventura-psi detektyw", bo leciało w tv, ale dobrnęłam do połowy, wypiłam pół Redds'a jabłkowego i tak mnie senność złapała (chyba przez zmęczenie całym tygodniem w pracy), że położyłam się do łózka... Zanim Pan też przyszedł się położyć - wstawałm do Su chyba ze 2 razy (tradycyjnie-smoczek...), a potem w nocy jeszcze chyba ze 4 razy... :ico_olaboga: Nastawiłąm swój zegarek na 4:50, bo Pan na 6:00 do pracy - zawsze nastawiam swój telefon, bo mam bardzo cichy budzik (i tak przy pierwszym dźwięku się budzę), a Pana budzik w tel. obudziłby chyba umarłego, więc go nie nastawiamy... No i tym sposobem, nawet jak ja mam wolne, to budzę się jak Pan powienien wstać, budzę Jego (czyt. szturcham w półśnie), wyłaczam budzik, no i On wstaje... Dzisiaj rano było tak, jak zawsze, zadzwonił budzik, ja Pana "z łokcia" i mówię: "Maaaciuuu...", a Pan: "Wieem, wiem..." No to, jak "wiem", to ja dalej zasnęłam - a on jak nigdy - też... :ico_szoking: Przebudziłam się 40 min później, Pan spał smacznie obok, więc go zerwałam na równe nogi... On miał dzisiaj jechać z kimś samochodem (nie brał naszego), wieć zadzwonił, że dopiero się obudził i żeby po niego przyjechali i zaczekali 5 min. No i w 10 min przygotował sie do pracy i nawet zrobił sobie jedzenie... Ale Su też się obudziła, więc o 5:40 już była przeze mnie przewinięta i nakarmiona-zjadła 170 ml... Potem wsadziłam ją do bujaczka, dałam smoka i jej maskotkę-łosia, który ma poroże-gryzaki, łapki jakieś tam brzęczące, etc. No i chwilę się nim pobawiła i przysnęła, więc i ja spałam od 6:00 do 7:00 jeszcze i może udałoby mi się jeszcze, jak chwilę po 7:00 zadzwonił ktoś do drzwi... Myślę, kurczę, kto to tak wcześnie, umawiałam się z mamą, że przywiezie mi rani zakupy z ryneczku, ale nie o tej porze... :ico_olaboga: Zarzuciłam szlafrok, a tam jakaś baba w zielonej kamizelce (taka, co sprząta osiedle, sypie piach na chodniki) i rozdaje jakieś kartki z PGM-u - patrzę - a tam ch**e znowu nam czynsz podnieśli - już 540 zł :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: fajna pobudka z rana, nie ma co... :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

No więc wstałam już, posprzątałam mieszkanie, wstawiła naczynia "do prania", no i tym sposobem - mam już prawie wszystko zrobione... Muszę jeszcze tylko żarcie psu ugotować... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

SHOO (Ty nasza dwujęzyczna koleżanko... :-D ) - fajnie Ci Pan odpowiedział na ten tekst o kwiatku... :ico_puknij: :ico_puknij: Dobrze, że Mu kopa sprzedałaś :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

KAMILKA - to ja, tak jak SHOO - :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

IWONA H - witaj... gdzie byłaś, jak Cię nie było - bo chyba czegoś nie doczytałam... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

gdzie JAGNA i MARGARITA??

Dostalismy przedwczoraj ten fotelik samochodowy, o którym Wam pisałam - łooooo matkooo, jaki to jest kolos :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: no, na pewno nie da rady go nosić do samochodu i z powrotem - trzeba go zainstalować w furze na stałe... Jeszcze Su jest chyba do niego za mała, nie wiem, bo nie mam do niego ani instrukcji, ani nic, wiec nie wiem w jakim przedziale kilogramowym, czy wiekowym jest...

zaraz cyjnę Wam fotę i wstawię...

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 sty 2009, 11:23

shoo, ja dostałam kwiaty wczoraj od P ale to tylko dlatego że miałam urodziny i jak dzwonił to mu powiedziałam że bez kwiatów ma nie wracać :ico_oczko:
ostatni raz tez dostałam jak Maja sie urodziła.

Kamilka :ico_brawa_01: dla Hubcia, tez jestem w :ico_szoking:

nic lecę, zaraz do kosmetyczki i fryzjera, itp....

aaaaaaaaa wczoraj pryszlo kreselko dla Majki, zrobiłam kilka fotek, powklejam może w niedzielę

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 sty 2009, 11:39

MARGARITA - to czekamy na foty krzesełka, no i Twoje przed wyjściem na wesele - życzę udanej zabawy... a co z Majką?? Teściówka zostaje??

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 sty 2009, 11:57

Gie, no to mialas niezla pobudke.. nie ma to jak sobotni poranek i dobre wiesci ;-) dobrze, ze przynajmniej juz dzisiaj bediesz miec spokoj ze sprzataniem itp..

margarita83, udanego dnia, fajnie, ze idziesz zrobic cos dla siebie (fryzjer, kosmetyczka)... mnie tez by sie przydalo :ico_noniewiem:

Gie, wklejaj fote :-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 sty 2009, 12:00

oto zdjęcie nowego fotelika, a raczej FOTELA :ico_olaboga: dla porównania - obok - obecny fotelik...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i zdjęcie Su - usiłuję jakoś tego ząbka Wam pokazać, ale on malutko wystaje z opuchniętego dziąsełka i móh kiepski aparat nie chce tego złapać... :ico_placzek: musicie więc jeszcze poczekać...

Obrazek

a tu już chyba nie chciała świecić dziąsłami i pokazała mi złośliwie język... :-D

Obrazek

no i tradycujnie - uśmiech od ucha do ucha

Obrazek

kamilka21
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

31 sty 2009, 12:01

gie super z tymi kwiatami ja nie pamietam kiedy ostatni raz dostalam kwiaty :( sama jestem w szoku jak wczoraj zobaczylam mojego synka : :ico_szoking:

shoo no 4 lutego bedzie mial 6 miesiecy :) takze jestem w szoku :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Jaspiego za opanowanie siadania :) tez jest sliny skoro zlapie sie twojej reki i sie podciagnie :) powiem ci ze ja sie wczoraj wkurzylam na mojego M bo wrocil z delegacji i mowie mu ze w nocy on wtsaje do malego a on na to : tak ja 12h zapie........lam i mam jeszce wstawac w nocy ja w pracy nie leze :( wiec mu powiedzialam ze kobieta cale 24h na dobe jest dyspozycyjna przy dziecku a on ma tylko wstac jak ma wolne i juz wielki krzyk , mowie mu ze kobieta 24h na dobe jest dyspozycyjna wliczajac przyjemnosci ktore chce maz zrobienie jemu kolacji sniadania do pracy uprania mu rzeczy itp mowie wam tak sie wkurzylam ze :ico_szoking: myslalam ze wyjde z siebie i tsane obok : :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

margarita milej zabawy i tez jestem w szoku :) co moj synek wyprawia :)a Majeczka z kim ???/

u nas nocka byla okropna chyba z kilkanascie razy wstawalam do Hubcia nie wiem czy to te zeby czy brzuszek go bolal bo o 5 rano walnol kupke i poszedl spac nawet go nie przebieralam bo zasnal wiec chyba bolal go brzuszek :( bo co jakis czas sie budzil :( potem zrobil kupke i bylo dobrze no i do 7 spal :)potem M do niego wstal a ja odsypialam nocke zajrze pozniej jak nigdzie nie pojedziemy :)

gie wstaw fotki fotelika a taki wiekszy masz od 9m lub od 9kg jezeli dziecko osiaga wage 9kg mozesz spokojnie ja wlazyc on i tak bedzie za duzy no bo sa jeszce za male dzieciaczki nasze ale wagowo mozna wiec nie przejmuje sie tym ze dziwnie w nim wyglada :) wklje fotki z Zu w srodku a tak jego niestety trzeba na stale do auta bo za ciezki jest aby go nosic :)

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”