Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 lut 2009, 19:24

teraz kupilam tej chrzesnicy Pana pizamke na 92 cm, a ma 2 latka
na 92? Mój ma 2,5 roku i na 104 - 110 kupuję.

[ Dodano: 2009-02-07, 18:30 ]
A jeśli chodzi o kojec, to ten pierwszy jest fajny i myślę,że jeśli nie chcesz sobie zastawiać zbytnio pokoju to będzie w sam raz. A poza tym dziecko i tak cały czas w kojcu nie będzie przebywać. :ico_noniewiem:
Ja jakbym miała kupić to też zdecydowałabym się na taki 90X90 ale niestety my nie mamy miejsca.
A co do drugiego linku to u mnie nie działa.

[ Dodano: 2009-02-07, 18:33 ]
Super masz teściową :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 lut 2009, 19:45

Gie, jezeli chodzi o kojec, to ja wybralabym ten wiekszy... glownie dlatego, ze nie jest to wielka roznica w rozmiarze, ten wiekszy jest tylko troche wiekszy, ale nie gigantyczny, poza tym, jak nasze maluchy sie rozbrykaja, to lepiej, zeby mialy wiecej miejsca na przewrotki i inne kombinacje... tak mi chodzi po glowie filmik, ktory widzialam na innym watku.. zaraz poszukam linka...

oo ten: http://www.joemonster.org/filmy/13628/J ... odszy_brat

hehe, szczerze, to troche mnie to przerazilo... trzeba bedzie wszystkie gniazdka pozaklejac.. dobrze, ze nie mamy duzo mebli, przynajmniej mniej klopotu.. nigdzie raczek nie wsadzi i niczego nie sciagnie :ico_sorki:

my dzisiaj skoczylismy na krotki spacer i wpadlam do marketu, zeby sie jeszcze raz upewnic, jakie sloiczki maja po stronie hiszpanskiej... tak wiec, troche ich nie docenilam i nie spojrzalam wczesniej dokladnie... napisalam, ze maja tylko kurczaka i rybe, co nie jest prawda..
maja wiekszy wybor, kurcze, indyk, cielecina i ryba... ale co mnie najbardziej zdziwilo, to, ze wszystkie miesa sa od 6-go miesiaca, a ryba od 8-go :ico_szoking:
ta sama ryba w Gibraltarze i wiekszosc mies jest od 4-go miesiaca... dziwne...
chyba w Hiszpanii sa inne normy.. w koncu co kraj, to obyczaj.

kupilam tez malemu smoczek od 4 miesiaca (chyba trojprzeplywowy sie nazywa, ma taki krzyzyk w srodku i z tego, co jest napisane na opakowaniu, to jest on do kaszek i kleikow - przynajmniej ja to tak zrozumialam z moim kulejacym hiszpanskim :ico_noniewiem: )

zaraz podam malemu pierwsza rybke.. te z Gibraltaru, gdzie napisane jest "od 4 miesiaca"... bede miec spokojniejsze sumienie ;-)

margarita83, ciesze sie, ze z P. lepiej... u nas tez lepiej :-)

no i milej imprezki zycze.. wracaj szybko, sformatowana dziewczyno :-D

[ Dodano: 2009-02-07, 18:48 ]
aha, ten filmik ma opis: Cztery godziny w dwie minuty - zobacz w przyspieszonym tempie co przez ten czas zrobi 9 miesięczny maluch

w razie, gdybyscie nie doczytaly... :-)

ktos mial fajny pomysl... ten dzieciak jest lepszy niz odkurzacz i miotla w jednym :-D podloge ladnie wypucowal :-D

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 lut 2009, 20:01

Shoo, jeśli chodzi o filmik to wydaje mi się,że to lekka przesada. :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-02-07, 19:03 ]
Nieźle to wygląda ale wydaje mi się,że dziecko nie jest w stanie wytrzymać tylu godzin na samej zabawie. Najczęściej w między czasie jest jedzenie, zmiana pampersa itp.

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lut 2009, 20:03

na 92? Mój ma 2,5 roku i na 104 - 110 kupuję.
noo, jednak to pol roku roznicy... kazde dziecko rosnie w innym tempie, ale zmierzalam do tego, ze jeszcze sie zejdzie zanim moja Su osiagnie 90 cm wzrostu...
Ja jakbym miała kupić to też zdecydowałabym się na taki 90X90
Gie, jezeli chodzi o kojec, to ja wybralabym ten wiekszy...

no wiecie co... nie mozecie miec takiego samego zdania...?? :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:

no ja juz zglupialam... :ico_placzek: :ico_placzek: i mam dylemat...
nie jest to wielka roznica w rozmiarze, ten wiekszy jest tylko troche wiekszy
no wlasnie moim zdaniem 20 cm, to calkiem spora roznica... 110 cm, to tylko 10 cm mniej, niz ma dlugosc lozeczka, w ktorym spi Su, a ono jest strasznie wielkie...

w sumie, to oboje z Panem jestesmy za tym mniejszym kojcem, ale nie chcialabym popelnic bledu... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
oo ten: http://www.joemonster.org...oj_mlodszy_brat

o bosheeeee :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

I'm shocked!!!!!!!!!!!!!!!!! :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 lut 2009, 20:26

Nieźle to wygląda ale wydaje mi się,że dziecko nie jest w stanie wytrzymać tylu godzin na samej zabawie. Najczęściej w między czasie jest jedzenie, zmiana pampersa itp.
ja sie tam dopatrzylam jakichs rak (recy :-D), czyli ktos go wyjmowal i pewnie karmil i przewijal... tylko, ze to jest tak zmontowane, zeby uchwycic tylko czas zabawy..
no wiecie co... nie mozecie miec takiego samego zdania...??
co czlowiek, to opinia ;-)

aha i wez pod uwage, ze naladujesz tam miskow, zabawek itp...
mnie sie ten wiekszy po prostu poreczniejszy wydaje, a ze wiecej miejsca zajmuje...
sama nie wiem, na jaki sie zdecydujemy, ani gdzie go postawimy.. pewnie trzeba sofa zrobi "out" z salonu, kosztem kojca..

z innej beczki, podalam malemu te rybe (napisane od 6 miesiaca.. nie od 4, jak mi sie wydawalo)... zjadl... co prawda niechetnie, ale wciagnal pol sloiczka.. pod koniec mial juz odruch wymiotny i krzywil sie niemilosiernie :/ pozniej popil to 180 ml mleka i wydaje sie, ze jest ok...
a co do zapachu tej ryby, to :513:
tak, jak juz Jagna zauwazyla... fest smierdzi ryba :/ tzn. mnie bardziej zalatywalo paprykarzem szczecinskim, albo taka sardynka w pomidorach z puszki... jakbym miala to zjesc, a pozniej popic mlekiem, to bym chyba belta strzelila... chyba na pewno.

tak sobie mysle, ze w sumie fajnie, ze A. sie stracil na kilka dni... ;-)
dzisiaj obejrze sobie jakis babski film (sciagnelam sobie "Slubne wojny") i ugotuje sobie moj ulubiony krem z brokulow na 2 dni (czyli jutro nie musze gotowac!! :-D)

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

07 lut 2009, 21:10

Witam wieczorkiem.Ja jak zwykle tylko na sekunde jak po ogien.
Ladna tu imprezka wczoraj byla :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Ciacho wyglodalo smakowicie, ale moje tiramizu tez niczego sobie :-)

Gie tesciowa rowna babka :ico_brawa_01: Ciekawe jak to bedzie jak z moja zamieszkam? W najgorszym wypadku tesciowka wyprowadzi sie do swojego mieszkania bo dom jest nasz :ico_haha_01:

Co do kojca ja u Wiki obylam sie bez tego wynalazku wiekszosc czasu spedzala na podlodze a potem poznawala swiat raczkujac.Dla Juli tez nie bede kupowac.Tutaj mam male mieszkanie.A w Polsce mam taki wynalazek http://www.sarenia.superzakupy.biz/inde ... pg/500/333 jak narazie sprawdzil sie super jako zastawka do kominka a potem przyda sie w ogrodku zeby Jula za daleko nieodpelzla :-)

Co do sloiczkow teutaj tez nie zaduzy wybor jest.Rybki np nie ma. Ale ja przywoze zawsze spory zapas z Polandii.

Jula coraz rzadziej w dzien cyca chce.No w nocy czasem to nadrabia :-) Ale za to wcina jeden sloiczek owocowy 125g i na obiadek jakies warzywka tez 125g. No i jeszcze wpadla na smak chrupek i sucharow :-)

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 lut 2009, 21:19

Jula coraz rzadziej w dzien cyca chce.No w nocy czasem to nadrabia :-) Ale za to wcina jeden sloiczek owocowy 125g i na obiadek jakies warzywka tez 125g. No i jeszcze wpadla na smak chrupek i sucharow :-)
ja tez juz podaje po calym sloiczku sprawdzonych potraw, a nowosci na razie po pol sloiczka, tak jak dzisiaj z ta ryba...

kurcze, teraz maly mi caly czas marudzi... widze, ze jest zmeczony, ale jakos nie moze zasnac... dobrze jest, jak stoje nad jego lozeczkiem, ale jak tylko znikne, to jest placz.. podobnie z pozytywka, jak mu nakrece i gra - to jest ok, jak tylko melodia sie skonczy - placz :/
mam nadzieje, ze to nie przez te rybe :ico_zly:
chociaz nie boli go brzuszek, wiec pewnie ryba niczym nie zawinila...

moja zupka konczy sie gotowac i najchetniej obejrzalabym sobie teraz moj film, no, ale nie zaczne, poki maly nie skonczy i nie pojdzie spac :/

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

07 lut 2009, 21:23

kurcze, teraz maly mi caly czas marudzi... widze, ze jest zmeczony, ale jakos nie moze zasnac
A to jego stala pora snu? Czy mu przeleciala ? Bo jak jest bardzo zmeczony to bedzie mial tez problemy z zasnieciem.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 lut 2009, 21:33

A to jego stala pora snu? Czy mu przeleciala ? Bo jak jest bardzo zmeczony to bedzie mial tez problemy z zasnieciem.
zwykle wlasnie o tej porze (ok. 20) chodzi spac...
darl sie w lozeczku, wiec przenioslam go do salonu i siedzi w bujaczku, razem ogladamy tv i jest spokoj, nie placze... ale widze, ze raczkami oczka przeciera... zobaczymy, co z tego bedzie..

akurat, kiedy A. wyjechal, maly odstawia takie cyrki... ech, typowe ;-)

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

07 lut 2009, 21:39

Pewno czuje ze tata pojechal i to moze dlatego.Pewno tata zawsze byl przy zasypianiu i mu tego teraz brakuje.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”