kamilka21
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

12 lut 2009, 16:45

Witam

gie no tak bo bylby problem , ja dlatego dawalam szybciej Hubertowi tylko pogniecione i jest oki , gryzie wszytsko chociaz nie ma zabkow wszytskich :) , a znam taka babke , ktora dawala swojemu synkowi do 7 roku zycia , wszytsko papkowate , i dziecko majace 7 lat nie umialo gryzc , po mimo , ze mali zabki :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

My jak bylismy przedwczoraj na szczepieniu to , doktrorka kazala dawac mu , juz twarog z zoltkiem i gotowane jajko :)

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lut 2009, 16:54

a znam taka babke , ktora dawala swojemu synkowi do 7 roku zycia , wszytsko papkowate , i dziecko majace 7 lat nie umialo gryzc , po mimo , ze mali zabki :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
7 lat czy 7 miesiecy??? bo jak 7 lat, nie nie wierze... bez przesady :ico_szoking:

ja juz gotowalam Jasperkowi zupki z warzywami przetartymi przez sitko.. wiadomo, nie da sie tego tak zrobic, zeby bylo jak ze sloiczka, zawsze znajda sie grudki... ale jakos mu te zupki nie podchodzily (chociaz zjadl)... za to, jak tre jabluszko/marchewke, to tez nie na papke, a zjada az mu sie uszy trzesa... wniosek: nie lubi moich zupek :/
no coz, nie ma wyboru.. mamy sie nie wybiera, tego, co mama serwuje, tez nie :-D
musi je polubic i tyle :P

ja wlasnie ogarnelam mieszkanie... leje sie ze mnie jak z dzikiego dzika :(
Jasper jeszcze spi :ico_szoking: zaraz bede go budzic na karmienie, bo nie wiem, kiedy sie sam obudzi...

[ Dodano: 2009-02-12, 15:56 ]
aaa Gie, fajnie, ze byc moze, nie bedziecie musieli kupowac nowego kojca.. oby Ci przypadl do gustu ;-)

a co do Twojego Pana, to teraz mi go szkoda, po tym, co napisalas i jak sie na niego wydarlas... jezeli to dla niego stresujace (a tak twierdzi), to powinnas go zrozumiec, a nie drzec pape, ze nie zapamietal czegos, co i tak jest zapisane w ksiazeczce ;-)
tutaj akurat wydaje mi sie, ze powinnas przeprosic, jezeli on czuje sie urazony, albo potraktowany z buta...

kamilka21
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

12 lut 2009, 17:03

shoo 7lat naprawde przeciez , bym nie zmyslala ogladalam reportaz o tym w TVP2 jakies 2 lata temu :ico_puknij: a w dodatku to dziecko dostawalo cycka jeszcze w tym wieku , a ta matka sie wypowiadala , ze nie moze odzwyczaic bo kiedy chcialo to dostawalo i wymknelo , jej sie to z podkontroli, wiec ja bylam w szoku , a ta dziewczynka sie wypowiadala tez , i powiedziala , ze ona nie chce nic innego tylko mamy cyca :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lut 2009, 17:43

Jestem,
doczytałam Was :ico_brawa_01:
Na początek :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: dla Emi oraz wszystkiego najlepszego Pati, dużo zdrówka i spełnienia marzeń.

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lut 2009, 17:44

shoo 7lat naprawde
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
a co do Twojego Pana, to teraz mi go szkoda, po tym, co napisalas i jak sie na niego wydarlas... jezeli to dla niego stresujace (a tak twierdzi), to powinnas go zrozumiec, a nie drzec pape, ze nie zapamietal czegos, co i tak jest zapisane w ksiazeczce ;-)
tutaj akurat wydaje mi sie, ze powinnas przeprosic, jezeli on czuje sie urazony, albo potraktowany z buta...
no tak, mnie też się zrobiło szkoda Twojego Pana, jak zresztą mojego też, po wczorajszym telefonie do południowym. Wieczorkiem go przeprosiłam :ico_wstydzioch:
Wszystko jest juz ok. Naprawi wózek, zrobi półkę itp. - no i nadal mnie KOCHA :-D :-D :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lut 2009, 18:31

no tak, mnie też się zrobiło szkoda Twojego Pana, jak zresztą mojego też, po wczorajszym telefonie do południowym. Wieczorkiem go przeprosiłam :ico_wstydzioch:
Wszystko jest juz ok. Naprawi wózek, zrobi półkę itp. - no i nadal mnie KOCHA :-D :-D :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
no widzisz, jaki dobry i kochajacy maz :-) brawo dla P.! :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lut 2009, 18:50

GIE, trochę dziwi mnie wypowiedź Twojej pediatry odnośnie glutenu bo przecież zboża nie zawierające naturalnie glutenu to właśnie kukurydza, ryż, gryka, proso. A poza tym producenci nie pisaliby na opakowaniu PRODUKT BEZGLUTENOWY skoro miałby w składzie gluten :ico_noniewiem:

kamilka21
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

12 lut 2009, 19:07

Iwonka mnie dziwi to, ze sa chrupki bezglutenowe bo ja niegdzie u nas , takich nie widzialam :( chociaz , i tak daje malemu glutenowe , ale tak z ciekawosci szukalam i nie ma :(

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lut 2009, 19:09

a co do Twojego Pana, to teraz mi go szkoda, po tym, co napisalas i jak sie na niego wydarlas... jezeli to dla niego stresujace (a tak twierdzi), to powinnas go zrozumiec, a nie drzec pape, ze nie zapamietal czegos, co i tak jest zapisane w ksiazeczce

ja nie pisalam, ze na niego krzyczalam (tzn. jak to okreslilas - "darlam pape... :ico_noniewiem: "), tylko, ze zadalam mu pytanie, a on sie zaczal pilowac na mnie.
Tez mi sie go potem zrobilo szkoda, ale mogl mi od razu powiedziec przez telefon, to, co powiedzial pozniej (ze to taki stres dla niego, ze az zapomnial jak sie nazywa jego dziecko), a nie wrzeszczal na mnie.

[ Dodano: 2009-02-12, 18:13 ]
GIE, trochę dziwi mnie wypowiedź Twojej pediatry odnośnie glutenu bo przecież zboża nie zawierające naturalnie glutenu to właśnie kukurydza, ryż, gryka, proso. A poza tym producenci nie pisaliby na opakowaniu PRODUKT BEZGLUTENOWY skoro miałby w składzie gluten
ja tam sie na tym nie znam, ale tez mowilam Panu, ze skoro niby wszystkie kukurydziane zawieraja gluten, to po co mieliby wypisywac na opakowaniach, ze chrupki sa bezglutenowe?? Pan twierdzi, ze to pewnie tylko chwyt marketingowy... ale ja nie jestem pewna, czy to byloby zgodne z prawem konsumenckim - pewnie nie... chociaz z drugiej strony - te prawa sa nagminnie lamane, wiec...

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lut 2009, 19:39

no ja mam te bezglutenowe :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-02-12, 18:43 ]
Obrazek

Obrazek

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”