Proszę bardzo
Rafaello
Składniki:
2,5 paczki krakersów
20-25 dag wiórków kokosowych
2,5 szklanki mleka
3/4 masła roślinnego lub margaryny
2 zółtka
1 szklanka cukru
3,5 łyżki mąki pszennej
3,5 łyżki mąki ziemniaczanej
2 żółtka
1 cukier waniliowy
Wykonanie:
1 szkl mleka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, żółtka i cukier waniliowy zmiksować lub dobrze utrzeć.
1,5 szklanki mleka zagotować ze szklanką cukru. Wlać na to uprzednio dobrze rozmieszane składniki i zagotować budyń ( energicznie mieszać, bo będzie bardzo gęsty i może się przypalić).
Jak budyń wystygnie dodajemy 3/4 masła roslinnego i ok.20 dag wiórków kokosowych.
Na blaszce kładziemy kolejno warstwę ciastek i kremu. Powinny być 3 warstwy ciastek. Ostatnia warstwę stanowi krem. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Wcianamy
Zuzia śpi a ja lecę zmywać, bo jeszcze w zlewie stoi