Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

01 mar 2009, 21:31

hihi to ten walentynkowy czar :ico_oczko:

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 mar 2009, 00:50

ooooooooo super kilolek111111111111111111

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 mar 2009, 17:56

To dopiero miłosny prezent :-D

lidziasc
Wodzu
Wodzu

02 mar 2009, 23:44

jak wszystko dobrze pójdzie to będę miała drugiego listopadowego dzieciaczka

ja za miesiac moze zaczne starankazalezy czy pozbede sie tej glupiej bakteri w gardle :ico_noniewiem:

jakas wymeczona dzis jestem a spac nie moge :ico_puknij:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 mar 2009, 13:08

Hej!
Haha, a ja to się wogóle urlopuję!!!
Mam pytanko do Was, pewno do mamuś z większymi dziećmi- jak Wasze dzieci nauczyły się korzystać z nocniczka albo z kibelka?
Zuzia kuma do czego służy. Siada, ale w ubraniu. Na nocniku strasznie stęka,że można się uśmiać. A jak ją pytam, gdzie mam arobi si to leci do ubikacji.
Teorię ma opanowaną, tylko praktyka została :ico_haha_01:
Ja wiem,że ona malutka jest i wcale jej nie każę siadać na nocnik, tylko się zastanawiam, od czego zacząć,żeby jej pomóc w tej nowej umiejętności jak przyjdzie czas.
Aaa i kiedy Wasze dzieci zaczęły korzystać z nocnika?

lidziasc
Wodzu
Wodzu

03 mar 2009, 13:31

Kocura Bura wiesz dominika wczesniej siadala i nieraz jej sie udalo zrobic do nocnika.jak ogladala bajeczke to tez ja adzalam i bardzo sie cieszyla jak kibelek gral.
a potem przyszedl taki czas ze za chiny nie chciala siadac na nocnik...
przyszla wiosna wiec zalelam ja puszczac po domu bez pampika oczywiscie ciagle zdarzaly sie niespodzianki ale potem zalapala o co chodzi.
pomaga takie stękanie i koniecznie brawa i rozne coda jak sie uda zrobic do nocniczka :ico_brawa_01:
jesli nie chce siadac to poczekaj do wiosny i wtedy poprostu prubuj w domu bez pieluchy albo z tetra jak masz dywany i ci szkoda.
Dominika zaczela wolac w lipcu a w sierpniu miala 2 urodzinki.ale niespodzianki zdarzaly nam sie jeszcze jakis czas.
niezapomne jak juz spadl wczesny snieg ja bylam z nia nad wisla a dominika wola siku... wysadzilam ja na tym zimnie bo mialam do wyboru albo ja wysikac albo wracac z posikana a bylam kawalek od domu i 15 min bym musiala z nia isc.na szczescie nawet nie miala pozniej kataru a balam sie czy sie nie przeziebi :-)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 mar 2009, 14:09

Dzięki lidziasc, !
Mnie tam jakoś nie zależy,żeby się już nauczyła. Ona sobie sama siada i tak stęka, albo misia sadza i stęka :-D . No i oczywiście my się zachwycamy i brawo bijemy :-D Jestem dobrej myśli. I faktycznie za parę miesiećy będzie ciepło to ją puszczę na golaska :-)

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 mar 2009, 21:14

Kocura Bura u nas to szybko poszło, Martynka miała jakieś 14-15 miesięcy (jest ze stycznia) jak już sama wołała nam że chce kupę, z siku było trochę dłużej bo raz zawołała a raz nie. Czekałam więc do wakacji i wtedy bez pieluchy zaczęła chodzić. :ico_haha_01: i od tego momentu przez dzień chodziła bez, chyba że gdzieś dalej jechaliśmy. Na noc jej zakładałam aż do momentu jak skończyła dwa latka, bo do tego momentu piła z butelki i przed snem potrafiła wypić z 3 butelki i w nocy sikała. A jak skończyła 2 latka butelka "poleciała na księżyc" :-D i jednocześnie skończyło się sikanie w nocy. Teraz nad ranem woła że chce siku więc idziemy a później śpi dalej :)

Prawda jest jednak taka że każde dziecko jest inne, musisz sama wyczuć odpowiedni moment. My zaczynałyśmy przez zabawę i poskutkowało :)

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

03 mar 2009, 21:38

Kuba w połowie stycznia zaczął siadać na nocnik. Sam z siebie przed kąpielą usiadł i zrobił siku i kupkę, Bardzi sę ucieszyliśmy, wysciskalismy go i bilismy brawo, ogólnie wielka feta!! Bardzo mu się spodobało i potem robił tylko dla tego brawo. Co pół godziny pytałam czy chce sisi i jak miał chęć to leciał do łazienki gdzie stał nocniczek. Bardzo rzadko się zdarzało, zeby sam zawołał - tzn. sam z siebie pobiegł do łazienki. Wszystko to jakoś tak samo, ja go nie zachęcałam. Chciałam czekać do wakacji.
Niestety od jakiegoś tygodnia nie chce sie nawet do nocnika zbliżyć. Podejrzewam, że któraś babcia musiała go na siłe na tym nocniku trzymać żeby zrobił. Ale nie poganiam. Poczekam do lata i spróbuję z goła nonono puszczać.
A jak jestesmy przy kupkowych opowieśćiach.... Kuba był dzisiaj 2 godziny z prababcią (raz w tygodniu z nią zostaje na 2 godziny, potem zmienia ją teściowa) No i zwalił kupsko ale takie fest. Oczywiście nie ulezy po przewijaniu i wierci się strasznie.... efekt - istne pandemonium!!!!! Calusieńki pokój, łóżeczko, szafki z wierzchu, droga do łazienki, cąła łazienka, nawet włącznik światła! Ale najlepsze - firanki w pokoju!!!!!!!!!! :ico_noniewiem: :ico_haha_02: Wszystko w kupie!!!! W dodatku część kupy w koszu na śmieci, część w koszu na brudy :ico_olaboga: dopiero skończyła sprzątać. Jeszcze mi pranie zostalo :ico_noniewiem:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 mar 2009, 12:31

Kilolek :-D może następnym razem jak będzie aż taka duża wpadka to może babcia niech Kubusia wstawi do wanny w ubranku i tam niech się bierze do roboty :-) zawsze to tylko łazienka do sprzątania.

Kilka po zakupowych fotek naszego Potwora :P

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wróć do „Kącik dla rodziców”