myszka105
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

03 mar 2009, 12:13

Oj u nas też koszmar z opłatami! Jak ja bym chciała pod tym względem mieszkać w bloku!!! Znowu 600 zł za gaz! 300 za prąd, do tego raty i telefony.
oj z tych pieniedzy jest zawsze mało.Dobrze że dominika dostaje od dziadka co miesiąc 100 zł.Mój tata ma rente po śmieci mamy.I systematycznie co miesiac wkłada dominice stówke do kieszonki a ja tam zawsze jej cos kupuje,najczęciej ciuchy i innne pierdołki .Ta stówka duza nam pomaga.
W tym miesiącu tez duzo opłat bo przyjdzie gaz,pzatym czekamy na pieniadze z urzedu skarbowego bedzie duzy zastrzyk gotówki,juz nawet rozplanowałam na co wydam kasę,choc jej nie mam :ico_puknij:
Pozatym jestem taka gapa ze hej dzis rano zawiozłam Dominikę do żłobka i miałam w bagażniku wózek i zapomniałam go zostawic,dopiero w pracy mi sie przypomniało.No i musiałam na chwilkę sie zwolnic i jechać go zawieśc bo małżonek ja odbiera bo ja pracuje cały tydzień do 18 masakra :ico_zly:

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

03 mar 2009, 21:18

:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: kilolek ja cię bardzo przepraszam ale przeoczyłam to że jesteś w ciąży :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: bardzo mi przykro no i wielkie gratulacje moja droga :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: bardzo się cieszę. Mam nadzieję że się dobrze czujesz ciąża nie będzie bardzo uciążliwa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: No i kolejna listopadowa mama będzie chodzić z brzuszkiem. no to która następna :-D

U nas też biednie. Dostałam macierzyński za dwa miesiące i już śladu nie ma. Moja kochana babcia przesłała mi dziś tysiączka abym się ubrała na chrzest bo robimy na święta więc w tym tygodniu wybieram się na zakupy. Bardzo się ciesze bo dawno tego nie robiłam :ico_oczko:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

03 mar 2009, 21:41

Historia dnia!
Kuba był dzisiaj 2 godziny z prababcią (raz w tygodniu z nią zostaje na 2 godziny, potem zmienia ją teściowa) No i zwalił kupsko ale takie fest. Oczywiście nie ulezy po przewijaniu i wierci się strasznie.... efekt - istne pandemonium!!!!! Calusieńki pokój, łóżeczko, szafki z wierzchu, droga do łazienki, cąła łazienka, nawet włącznik światła! Ale najlepsze - firanki w pokoju!!!!!!!!!! :ico_noniewiem: :ico_haha_02: Wszystko w kupie!!!! W dodatku część kupy w koszu na śmieci, część w koszu na brudy :ico_olaboga: dopiero skończyła sprzątać. Jeszcze mi pranie zostalo :ico_noniewiem:

Oj, ja już nie pamiętam kiedy coś sobie kupiłam :ico_szoking: ze 2 lata temu :ico_placzek: nigdy mi kasy nie starcza :ico_placzek:

[ Dodano: 2009-03-03, 20:45 ]
Evik, nic się nie stało :ico_oczko: z resztą tyle osób mi gatuluje, że nawet nie wiem jjuż kto :-D

Awatar użytkownika
mysiorka023
Jestem mózgiem tego forum!

03 mar 2009, 21:57

kilolek, no to niezła sprawa :-D :-D :-D
tysiączka abym się ubrała na chrzest bo robimy na święta więc w tym tygodniu wybieram się na zakupy.
ja w tym roku mam komunię chrześniaka i też się już zastanawiam w czym wystąpić , pewnie będę musiała coś kupić , choć nie wiem własnie jak z kasą do tego czasu będzie , pożyjemy zobaczymy

Awatar użytkownika
Agnieś81
Umiem skakać na skakance po całym forum

03 mar 2009, 22:09

kilolek, no nieźle :-D Najlepsze to te firanki :-D
U nas też nie najlepiej z pieniędzmi :ico_noniewiem: Pensje męża coraz mniejsze (do tej pory do każdej wypłaty była premia a teraz wszystko poucinali :ico_placzek: ) a raty kredytów coraz większe. Mamy to nieszczęście, że mamy jeden kredy we frankach :ico_placzek: :ico_placzek: I już płacimy o 450 złotych więcej niż we wrześniu :ico_placzek: :ico_placzek:

[ Dodano: 2009-03-03, 21:13 ]
czekamy na pieniadze z urzedu skarbowego bedzie duzy zastrzyk
my dostaliśmy w piątek i właśnie zrobiłam przelew, żeby spłacić część drugiego kredytu

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

03 mar 2009, 22:31

ja właśnie popłaciłam rachunki i kredyt 2000 poszło :ico_placzek: a razem zarabiamy 3000 więc zbyt fajnie nie jest :ico_noniewiem:

myszka105
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

04 mar 2009, 00:39

Historia dnia!
Kuba był dzisiaj 2 godziny z prababcią (raz w tygodniu z nią zostaje na 2 godziny, potem zmienia ją teściowa) No i zwalił kupsko ale takie fest. Oczywiście nie ulezy po przewijaniu i wierci się strasznie.... efekt - istne pandemonium!!!!! Calusieńki pokój, łóżeczko, szafki z wierzchu, droga do łazienki, cąła łazienka, nawet włącznik światła! Ale najlepsze - firanki w pokoju!!!!!!!!!! Wszystko w kupie!!!! W dodatku część kupy w koszu na śmieci, część w koszu na brudy dopiero skończyła sprzątać. Jeszcze mi pranie zostalo
:ico_smiechbig: :ico_smiechbig:

[ Dodano: 2009-03-03, 23:44 ]
jestem dzis :ico_zly:
cały dzień do nonono od samego rana.w złobku ktos zabrał Dominiki buty.Ktos ma takie same kozaczki jak dominika.jak wrociłam z pracy do domu patrze na buty i mowie ze to nie sa Domniki bo ona tak ich nie miała zniszczone.I sa gdzieś o 2 numery wiekszę.Jutro rano pójde wyjasnic sprawe i odzyskac buty,tylko mnie dziwi jak ktos mógł załozyc o 2 numery mniejsze buty :ico_puknij:

Awatar użytkownika
Agnieś81

04 mar 2009, 18:16

O rety :ico_olaboga: babcia coraz bardziej martwi się, że Adaś prawie w ogóle nie mówi :ico_olaboga: Rozumie prawie wszystko, bo wykonuje polecenia, ale np, nie pokazuje gdzie jest mama, tata, gdzie piesek czy krówka. Jak oglądamy książeczki to szybko przewraca karteczki i zaraz się nudzi. Tak samo kiedy bawimy się w pokazywanie: gdzie ucho nosek oko... I w ogóle jest na etapie ma ma ma ma, ba ba ba... itp. czy ja powinnam się martwić? Trochę czytałam w necie, niby wszystko jest ok, ma jeszcze troszkę czasu...

barbara123
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

04 mar 2009, 21:23

u nas juz rachuneczek za wode dziś zapłaciłam- to tylko 75 zł nie libie własnie tych rachunków co sa tak wlasnie raz na 3 miesiace.
Kilolek my mieszkamy w domu za prad i gaz stosukowo nieduze rachunki płacimy, tylko my palimy węglem wiec wydatek zazwyczaj jest duży jednorazowy w tym roku tona węgla kosztowała ok 500 zł
u nas tez te nieszczesne kredyty zjadaja pieniadze na szczęście nie mieliśmy nic w obcej walucie
Z urzedu skarbowego niestety to my mamy grosze bo niskie zarobki męża bo to głupia firma inaczej sa ubezpieczeni a premie dostają tak jakby pracowali na czarno

fajna przygoda z ta kupką, a moja tesciowa wogóle by Olenkę w tej kupie zostawiła a prababcia jak mogła to sobie radziła :-) :-) :-) :-)

Awatar użytkownika
mysiorka023

04 mar 2009, 22:20

ja mieszkam w bloku ale szczerze mówiąc te rachunki też nie są wcale takie niskie , co chwila coś drożeje , sam czynsz płacimy ponad 400 zł , a zresztą jak wszędzie są tego plusy i minusy

Wróć do „Przedszkolaczki”