Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!

17 mar 2009, 11:53

dana, hihi mała zdolniacha zniej :-D a ja to zawsze twierdze, ze dziecku łątwiej jest powiedziec TATA niz MAMA :-D
I ja do mojego Filipa mowie, "tylko nie mow najpierw tata bo wołasz o brata"
,:-D a ja chcie miec drugie dziecko dziewczynke :-D :-D

miszka, super, ze malutka juz tak fajnie spi, oby ciagle nocki były przespane :-)

mmarta81, fajny kroliczek kochany z Igusi :-D JEju nie zazdrosze tego wstawania co chwile. JA na butli i dzis cała nocka przespana, ale zdaza sie rozniez ze ciagle sie budzi, wiec tak ja dziewczyny pisza, nie ma na to reguły ze po kaszce, czy butli spi dłuzej :ico_noniewiem:

Pati85, Super rosnie maluch :-D jest pobił mojego Filipka :-D tyko ze jest prawie dwa miesiace roznicy mniedzy nimi :-D az strach pomyslec co bedzie jak mały urosnie do wieku twojego :ico_olaboga:

Jestem ciekawa jak tam Zirca, dawno jej nie było, ciekawe ile Alek wazy :-D

[ Dodano: 2009-03-17, 11:05 ]
hej chyba ktoras z was mieszka w Irlandii bo włąsnie słucham w radio, ze macie jakies swieto sw. Patryka :-D

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 mar 2009, 12:09

Pati85, Super rosnie maluch :-D jest pobił mojego Filipka :-D tyko ze jest prawie dwa miesiace roznicy mniedzy nimi :-D az strach pomyslec co bedzie jak mały urosnie do wieku twojego :ico_olaboga:
dziekuje, ale uwierz te kg juz daje sie odczuc, troche ponosic i krzyz boli a rekach nie wspomne

Nic nie wiem o zirce, wiem, ze mialam do Polski jechac, ale to chyba jeszcze nie teraz, mam nadzieje, ze u niej wszystko ok.

Moj Erys jakis tydzien temu pwoiedzial mama, az mi uszy deba stanely, a moz sie smial z wrazenie, siedzielismy wkuchni, jedlismy obiad, a maly siedzial kolo nas w bujaczku, sie patrzyl i ni stad ni zowąd powiedzial- MAMA, jak to fajnei brzmialo :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
dana
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

17 mar 2009, 12:12

WITAM !
My dzis wyspane od 22 do 6 spala dzis nawet sobie darowala pobutke o 4
Znow zepsol mi sie kolejny laktator to juz przegiecie musze go reklamowac ale od kad znow sie tylko cycujemy Werobisia znow zaczela przybierac z dnoa na dzien i wazy 8200kg Chyba ja rzeczywiscie troszke stresuje to jedzenie butla bo jak dajemy butle to niunka staje z waga w miejscu :ico_olaboga:
Wczoraj zjadla marcheweczke z ryzem oczywiscie na poczatku protestowala ale jak jej tatus mowil ze taaaka duza urosnie i pokazywal jaka to sie tak cieszyla ze buziala pieknie otwierala i takim to sposobem caly sloiczek obalila :ico_oczko: :-D
U nas pogoda koszmarna zimno wieje i snieg z deszczem poada :ico_olaboga: koszmar a mialam nadzieje ze z niuna ostatnie dni wsoplnego urlopiku spedzimy na dlugich spacerach
A co do ubierania dzieci, to u nas w Niemczech jest to samo, jak zobaczylam niemowlaka, nie wiem ile on mial, moze ze 2 tygodnie bez rekawiczek,
no słyszalam ze dzieci czy to w Angli czy niemczech itp krajom dzieci czpeczki to zakladaja gdy naprawde jest okrutnie zimno i do tego cieniutkie ale ja ostatnio tez niunke zaczelam cieniej ubierac i odziwo jak ja wyciagam z wozka to jest cieplutka i rekawiczek tez nie ubieralam Moja tesciowa robila :ico_szoking: wielki oczy i pytala to co ty jej nie ubierasz cieplej? a jak juz rekawiczek nie ubralam to jak by mogla to chyba by sama jej je na raczki wcisla a ja jej ze nie bo nie ma takiej potrzebyi caly czas mnie meczyla ze mam za cieniutki kocyk w wozku no bo inni maja te grube i omatulaja je dzicmi aj je powiedzialam ze nam taki wystarczy i tak jest dobrze bo jak jest ubrana w cieplutki kombinezonik to nie trzeba jej tak omatulac bo jej naprawede cieplo no to juz stwierdzila ze ok bo jak ja wyjmowala i widziala ze tej cieplutko to przestala smecic
mowi mi ze teraz to sie dziwnie te dzieci chowa i ze ona w koncu nie wie jak ubierac mala bedzie bo jej jest zawsze zimno wiec soba sie nie moze sugerowac to jej powiedzialam zeby spokojna byla ja bede wszystko malej szykowac :ico_oczko:
ak ja sie właśnie wkurw$&^$^%#% ta durna landrotka mowi ze nie odda nam kaucji bo za wcześnie się wyprowadzamy
no to ci sie niedziwie ale tak czasem bywa ztymi kalcjami my tez jak kiedys wynajmowalismy mieszkanie i wplacilismy kalcje ktora mieli nam oddac jak sie bedziemy wyprowadzac to niestety jej nie zobaczylismy jak sie wyprowadzilismy :ico_olaboga:
Weronisia lezy mi tu na kolankch i probuje dostac do klawiatury chyba sama wam chce cos opowiedziec :ico_haha_01: "\\\\\\\\\\\\\xx1111111111111wwwwwwwwwwddfffffffffffffffffffffffeee8m5[[[[[[[[ g 7gfut6uuijiij e fm hiiiuuqytr1w;[
jak coś ktoś z tego zrozumie to super ale myśle ze duzo chiala przez to powiedziec :-D
no to zyczymy milego dnia hehe a teraz zadowolona tu piszczy z radosci i gaworzy ze mogla cos napisac a moze mi dykyuje co mam napisac? :-D
No to zyczymy milego dzionka :ico_oczko:

Awatar użytkownika
wiola85

17 mar 2009, 12:13

dziekuje, ale uwierz te kg juz daje sie odczuc, troche ponosic i krzyz boli a rekach nie wspomne
oj tez cos o tym wiem, a jeszcze teraz mały nie chce sam lezec tylko by sie chcial nosic bo tak wiecej widzi :ico_olaboga: a ja potem wygladam jak patyk, bo przy noszeniu tego klocka spadaja mi kilogramy jak diabli.
Az dziwne ze narzekam, ale waze juz mniej niz przed ciaza i wcale mi sie to nie podoba :ico_zly:
Moj Erys jakis tydzien temu pwoiedzial mama, az mi uszy deba stanely, a moz sie smial z wrazenie, siedzielismy wkuchni, jedlismy obiad, a maly siedzial kolo nas w bujaczku, sie patrzyl i ni stad ni zowąd powiedzial- MAMA, jak to fajnei brzmialo :ico_brawa_01:
no super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: oby czesciej teraz tak mowił :-D

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 mar 2009, 12:16

no słyszalam ze dzieci czy to w Angli czy niemczech itp krajom dzieci czpeczki to zakladaja gdy naprawde jest okrutnie zimno i do tego cieniutkie ale ja ostatnio tez niunke zaczelam cieniej ubierac i odziwo jak ja wyciagam z wozka to jest cieplutka i rekawiczek tez nie ubieralam Moja tesciowa robila :ico_szoking: wielki oczy i pytala to co ty jej nie ubierasz cieplej? a jak juz rekawiczek nie ubralam to jak by mogla to chyba by sama jej je na raczki wcisla a ja jej ze nie bo nie ma takiej potrzebyi caly czas mnie meczyla ze mam za cieniutki kocyk w wozku no bo inni maja te grube i omatulaja je dzicmi aj je powiedzialam ze nam taki wystarczy i tak jest dobrze bo jak jest ubrana w cieplutki kombinezonik to nie trzeba jej tak omatulac bo jej naprawede cieplo no to juz stwierdzila ze ok bo jak ja wyjmowala i widziala ze tej cieplutko to przestala smecic
mowi mi ze teraz to sie dziwnie te dzieci chowa i ze ona w koncu nie wie jak ubierac mala bedzie bo jej jest zawsze zimno wiec soba sie nie moze sugerowac to jej powiedzialam zeby spokojna byla ja bede wszystko malej szykowac :ico_oczko:
ja tez Erykowi nie ubiram rekawiczek, bo zawsze ma cieple raczki, ale jak byl taki malutki, chodzi mi o noworodka to by cielej ubierany i w ogole, a tutaj to na to nie patrza, ja staram sie ubierac malego mniej wiecej jak siebie, nie przegrzewam go, on strasznie sie poci wiec nie moge go ubirac grubo, na noc ma wylaczone ogrzewanie, jest juz zachatrowany :-D

[ Dodano: 2009-03-17, 11:31 ]
no super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: oby czesciej teraz tak mowił :-D
no wlasnie dupus maly nie chce, jak mowie do nie mama- to sie smieje :-D

Awatar użytkownika
dana
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

17 mar 2009, 12:37

Moj Erys jakis tydzien temu pwoiedzial mama, az mi uszy deba stanely, a moz sie smial z wrazenie, siedzielismy wkuchni, jedlismy obiad, a maly siedzial kolo nas w bujaczku, sie patrzyl i ni stad ni zowąd powiedzial- MAMA, jak to fajnei brzmialo
no te slowka sa boskie dla uszu brawa dla niuniuska :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: mama to juz wyzsza szkola :ico_oczko:
I ja do mojego Filipa mowie, "tylko nie mow najpierw tata bo wołasz o brata"
,:-D a ja chcie miec drugie dziecko dziewczynke :-D :-D
he he he no to kochana musisz wierzyc ze wywola siostre wolajac tata :ico_sorki:
ja tez Erykowi nie ubiram rekawiczek, bo zawsze ma cieple raczki, ale jak byl taki malutki, chodzi mi o noworodka to by cielej ubierany i w ogole, a tutaj to na to nie patrza, ja staram sie ubierac malego mniej wiecej jak siebie, nie przegrzewam go, on strasznie sie poci wiec nie moge go ubirac grubo, na noc ma wylaczone ogrzewanie, jest juz zachatrowany :-D no i super kochana matki zwykle wiedza najlepiej jak ubrac swojego szkraba bo juz natyle znaja swoje babelki :ico_oczko:
oj tez cos o tym wiem, a jeszcze teraz mały nie chce sam lezec tylko by sie chcial nosic bo tak wiecej widzi :ico_olaboga: a ja potem wygladam jak patyk, bo przy noszeniu tego klocka spadaja mi kilogramy jak diabli.
Az dziwne ze narzekam, ale waze juz mniej niz przed ciaza i wcale mi sie to nie podoba
ooooooooooj jak ja bym chciala zeby moja ze mnie tak scignela te zbedne kilogramy :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: a tu ni hu hu trza chyba jakas diete zastosowac i pocwiczyc chociaz z tym bedzie ciezko bo cierpie na ogomniastego leniwca :-D a ty rzeczywiscie juz chudzinka jestes jak patrzec na twoje fotki ale chudzinka bylas :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 mar 2009, 12:43

chyba jakas diete zastosowac i pocwiczyc chociaz z tym bedzie ciezko bo cierpie na ogomniastego leniwca :-D a ty rzeczywiscie juz chudzinka jestes jak patrzec na twoje fotki ale chudzinka bylas :ico_oczko:
4

tez juz o tym mysle, o jakis ciwczeniach, mam w domu stepper, stoi w sypilani, ale jakos na niego wejsc nie moge, a mialam tez brzuszki ciwczyc ale jakos omijam to szerokim lukiem, chcialabym pojsc ze znajomymi na basen, ale sie wstydze swojego ciala, a w koncu trzeba cos zrobic, tylko jak, jak ten len jest silniejszy ode mnie :ico_placzek:

Awatar użytkownika
dana
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

17 mar 2009, 12:45

mmarta81 sproboj jakies pol godziny przed scignieciem bardzo ciepla woda piersi polac wtedy jeszcze szybciej sie odciaga ja 180 lm z jednej piersi odciaga wiec z dwoch to mam 360 czasem mniej ale wiesz moze Igol poprostu je w mniejszych dawkach a czesciej a dlugo pije? b weronika to 5 minut doi gora czasem do 15 ale zadko kiedy i dlatego mnie chyba tak szybo duzo naplywa nie wiem od czego to zalezy :ico_noniewiem: Najwazniejsze ze Igol zdrowy rosnie i jak maszmozliwosc tylko cycem to dobrze ja tez bym wolala tylko cycowac i nie odciagac :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-03-17, 11:48 ]
a w koncu trzeba cos zrobic, tylko jak, jak ten len jest silniejszy ode mnie
no to jest sraszne :ico_placzek: ale to silniejsze odemnie tez jest czuje sie fatalnie jak sie na siebie patrze :ico_placzek: rjek jeszcze ujdzie w tloku ale cala reszta :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Agusia1982
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

17 mar 2009, 13:05

b weronika to 5 minut doi gora czasem do 15
no własnie mój mały je po tyle,15 minut to już sukces,i ja juz nie wiem co robić,wydaje mi sie ze mi pokarm zanika,nie wiem już co robić ,zaczęłam pic znowu bawarke może pomoże :ico_sorki: :ico_olaboga:
ja 180 lm z jednej piersi odciaga wiec z dwoch to mam 360
szok :ico_szoking: oj dała bym dużo żeby tyle odciągnąć,raz próbowałam to wyszło chyba ze 30,kurcze co robić,ratujcie dziewczyny :ico_noniewiem:
chciałabym jeszcze przetrwać chociaż te dwa tygodnie,bo wyjeżdzamy do PL,i nie wyobrażam sobie żeby w drodze robić mleko,dlatego chciałabym jeszcze ten okres chociaż a potem to zobaczymy,jak mały będzie mi tak marudził to chyba przeżuce na butle :ico_sorki: :ico_olaboga: wolałabym oczywiście karmić caly czas ale chyba to nie możliwe :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 mar 2009, 18:19

Igol je tez 5 minut ale ja nie odciagalam prawie wogole i pewnie mleko naplywa mi bardziej jak ja dostawie do cyca dopiero-Iga je 3 razy w ciagu dnia :ico_noniewiem: a wasze ile??? bo juz sama nie wiem ile powinna jesc

Wróć do „Przedszkolaczki”