Awatar użytkownika
wiolaw
Trzy tysiące lat minęło...

20 mar 2009, 12:52

ejustysia, :ico_brawa_01: dla synka za przybaranie odpowiedniej pozycji

a jesli chodzi o wage , to ja narazie utrzymuje sie na stałym poziomie i ani grama do góry nie ide , ale i nie chudne jak to było z pierwszą ciążą :ico_oczko:

Awatar użytkownika
edulita

20 mar 2009, 14:47

Witam
Cały czas podczytuje co piszecie ale brakowało mi czasu i weny aby coś napisac :ico_wstydzioch:
Sabcia - ty nic a nic nie przejuj się waga dzidziunia jest najwazniejsza a po ciązy tto napewno wrócisz do formy :-) reztą jak przestaniesz brac te tabletki to też będzie lepiej
Isia - bierz zwolnienie i mów w pracy że jesteś w ciąży ja kiedyś nie powiedziałam że spodziewam sie że jestem w ciąży dźwignełam i było po wszystkim :ico_placzek: musisz sama dbać o dzidzie i siebie bo nikt inny tego nie zrobi zwłaszcza jeżeli nie ma pojcia że jesteś w błogosławionym stanie :ico_ciezarowka:
ejustysia - synuś już się powoli szykuje na spotkanie z mamą :ico_brawa_01:

Ja ostatnio mam spokój z mdłościami ale i tak jakoś apetyt mi nie dopisuje mam nadzieje że to sie zmieni, np. dzis ugotowałam pomidorową z ryżem bo miałam ochote ale jakoś jak ją jadłam to rosła mi w buzi :ico_oczko:
Co do pogody to u nas ładne słonko i mocny wiatr ale śniegów nie ma i mam nadzieje że nie będzie :ico_noniewiem:
Nsza rodzinka się powiekszyła od dwóch dni mamy szczeniaczka w domku i jest naprawde wesoło a córcia cieszy się niesamowicie :-)

[ Dodano: 2009-03-20, 13:51 ]
Sabcia - tym co ludzie mysla to ty się wogóle nie przejmuj moja tesciowa przy pierwszej ciąży jak widziała mój brzuch to twierdziła że j chyba nie wiem kiedy zaszłam w ciąże i że to juz musi byc czwart miesiąc - ale ona to mądrzejsza hce być od wszystkich nawet lekarzy :ico_zly:

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

20 mar 2009, 15:28

Ja jestem wagowo 1kg na plusie, ciekawe jak szybko przytyje :-D już po sobie widze że mam tu i tam więcej ale wogóle się tym nie przejmuje. W końcu nie będe sobie odmawiać jak głodna jestem.
A dzisiaj znowu mnie głowa boli :ico_placzek: nie moge zasnąć leże i sie męcze! SPacerek zaliczony ale to i tak nie pomogło. Ja ogólnie mam często migrny (po wypadku samochodowym się przyplątały) ale dopiero teraz czuje co to ból głowy :ico_sorki: wcześniej tabletka i spać po niej i było ok, a teraz :ico_placzek: Może są i znacie jakieś sposoby na bóle głowy????
Id mężusiowi zrobić rybke, bo ja nie moge nic jesć bo mnie mdli!!
ALe mam dzisiaj koszmarny dzień :ico_placzek:

ejustysia super że synuś już może niedługo zawitać na świecie!! Gotowi jesteście??

Awatar użytkownika
wiolaw

20 mar 2009, 15:37

magduś81, oj dzis to taki cięzki dzien jest , wszyscy narzekaja na ól głowy i senność , ja własnie byłam na zapleczu i drzemke próbowałam strzelic , ale nie bardzo się dało i siedze taka zamulona :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
edulita

20 mar 2009, 17:21

wiolaw, - biedulko w pracy to nie bardzo pospac można ale pociesze Cię że ja w domu i tez nie moge się kimnąć bo córcia nie chce spac a jak ja usne a ona nie to niewiadomo co jej za pomysł wpadnie i też chodze jak cień
Magduś - migreny to koszmarne dolegliwości i mało co na nie pomaga ale znalazłam w necie kilka sposobów może spróbuj :
• Wyraźną ulgę przynosi zamoczona w wodzie chustka przyłożona na czoło i oczy. Należy przy tym położyć się w ciemnym pokoju i unikać hałasów. unikać ciężkostrawnego jedzenia.

• Zebrać samodzielnie lub kupić w sklepie zielarskim ziele macierzanki piaskowej, rozdzielić na dwie części i włożyć do płóciennych woreczków. Te poduszeczki rozgrzewamy nad parą i kładziemy je na obu skroniach, głowę przewiązujemy chustką i kładziemy się do łóżka. Ból w niedługim czasie ustępuje.

• Olejek lub maść majerankową wmasować w skronie i czoło. Na ogół pomaga bardzo szybko

Ja dzis szorowałam kafelki w toalecie na scianie a mamy położone do samego sufitu :ico_noniewiem: ale boje się środków chemicznych od ostatniego zdarzenia z wanichem :ico_olaboga: ale ktoś to musi zrobić
U mnie wierca z każdej strony od kilku dni sąsiedzi za ścianą i po przekątnej sąsiedzi też a w dodatku ocieplaja blok i tez wiercą i hałasują a w dodatku wszdzie kruszy się styropian i nawet okna nie mozna uchylic bo wszystko do domu wpada to jakiś koszmar zmówili się czy co :ico_zly:

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 mar 2009, 17:46

magduś ja z każdym dniem jestem coraz mniej gotowa a najlepsze jest to, że jeszcze nie dochodzi do mnie, że moż za tydzień zostane mamą . Myśle o porodzie jako o czymś bardzo odległym, o czyms co mnie w najbliższym czasie mnie spotka.

Dziś złożyłam wózek, mało nie wyszłam z siebie, wsadziłam tam kołderke itp, może jak na niego będe patrzeć to jakoś do mnie dojdzie.

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

20 mar 2009, 18:26

edulita, dziękuje bardzo :ico_sorki: mam nadzieje że jak przylezie następnym razem taki ból to zastosuje takie matody i się nie będe męczyć. Ból mi troszke przeszedł ale dalej mnie boli. Leże i mało się ruszam to pomaga!!
ejustysia, fajnie jest tak składać wózeczek :-D

Awatar użytkownika
Sabcia

20 mar 2009, 18:27

ejustysia, brawo za synusia i za jego fiki - miki i niech juz lepiej tak zostanie niech sie juz nie przekreca :)
co do kaski to wiecie cale szczescie ze dostaje tygodniowki w anglii zwykle tak bywa takze za dzisiejsza place synkowi tenisa za 11 tygodni i perfum dla mezusia w niedziele ma urodzinki :ico_brawa_01:
magduś81, 1 kg to nie duzo fajnie sie masz, co do glowy to ja mam amol i mi pomaga w razie czego
Co do wagi i brzusia macie racje mam to w d...e gleboko ..... hihihihi
ale powiem wam ze dzisiaj czulam sie jakas mniejsza brzusio jakis inny mi sie wydaje i znowu przez to stracha mam ............. ale to juz wiadomo tak musi byc zawsze bede sie martwic - musze w poniedzialek isc do angielskiego lekarza powiadomic go o ciazy zeby moje papiery wyslal do szpital no i bede czekac do 12 tyg na badanie pierwsze no ale coz tak tu jest
Jestem juz po pracy po obiadku i ciesze sie ze jutro juz wolne ahhhhhh w koncu odpoczne na calego tylko sprzatanko jutro mnie czeka i rower z synkiem ....

Awatar użytkownika
edulita

20 mar 2009, 19:09

ejustysia, - zdąży do ciebie dotrzeć napewno jesteś gotowa tyylko to tak już jest że człowiek boi się zawsze nowego i ma obawy czy podoła czzy da rade :-) a nim się obejrzysz będziesz mamusią :-) ślicznego dzidziusia :ico_dziecko:
Magduś - mam nadzieje że głowa przestanie bolc i już nie bedzie bolała
Sabcia, - i tak trzymaj bo tylko bobo jest wazne a waga do zrzucenia po porodzie :-)
Ja mam 4 kg do przodu i brzucho widoczny i wiem że najprawdopodobniej bede sie toczyć za niedługo jak kulka tak jak przy ostatniej ciąży :064: no ale takie uroki ciężarówek :-D :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 mar 2009, 20:08

ejustysia, fajnie jest tak składać wózeczek

:ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: dzięki Bogu, że mam to już za sobą, co ja biedna przezyłam, instrukcja obslugi uboga a ja myślaąłm, że go zaraz połamie - dawno sie tak nie denerwowałam, psy, aż z pokoju uciekły, nie chce myśleć co będzie jak bede łóżeczko składać i jeszcze ten baldachim uuuuuuhhhh wogóle dzis to sie czuje, boli mnie brzuch tak kuje da dole, niech ten smerf jeszcze tydzien chociaż poczeka to bedzie donoszony :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”