Awatar użytkownika
Karolina2411
Wodzu
Wodzu

24 mar 2009, 12:49

Nie dziekuje żeby nie zapeszyc :ico_oczko: :-)
Podziękujesz, jak urodzisz :ico_sorki: Trzeba wierzyć, że będzie dobrze :ico_sorki:

Awatar użytkownika
AsiaNL
4000 - letni staruszek

24 mar 2009, 12:57

Karolina2411, Nie wiem czy to jest normalne u kobiet po poronieniu ale ja tak bardzo chce dzidziusia ze normalnie wariuje..... cale szczescie ze wizyta u psychologa juz niedlugo :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Karolina2411
Wodzu
Wodzu

24 mar 2009, 13:04

Na to Tobie z naukowego punktu widzenia na pewno psycholog odpowie... Ale jedne kobiety panicznie się boją kolejnej ciąży, inne, tak jak Ty, kolejnej nie mogą się doczekać...

Awatar użytkownika
AsiaNL
4000 - letni staruszek

24 mar 2009, 13:12

Niech mi lepiej odpowie dlaczego trzeba tak cierpiec.....Oby na usg nie wyszlo ze potrzebuje czyszczenia bo bedzie zalamka na calego ;/

Mi życie dalo niezle po d****, ale ciagle mam nadzieje ze odwroci sie to na lepsze

Karolina2411, ale ty masz juz dorosłe dzieci :ico_olaboga: szkoda ze moja Zuzia ma dopiero 2,5 roku....

Awatar użytkownika
Karolina2411
Wodzu
Wodzu

24 mar 2009, 15:53

Na to pytanie, kochana, nikt chyba nie zna odpowiedzi...
Noo, dzieciaszki moje duże już... Synuś niebawem z domku wyfrunie... :ico_placzek: :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-03-24, 14:54 ]
szkoda ze moja Zuzia ma dopiero 2,5 roku....
Ciesz się, że jeszcze taka mała... Mi życie przez palce uciekło, nie wiem kiedy dzieci tak wyrosły... W tym wypadku czas zdecydowanie za szybko leci... :ico_nienie:

Awatar użytkownika
AsiaNL
4000 - letni staruszek

24 mar 2009, 17:14

Ciesz się, że jeszcze taka mała... Mi życie przez palce uciekło, nie wiem kiedy dzieci tak wyrosły... W tym wypadku czas zdecydowanie za szybko leci
No w sumie to tak... Jeszcze niedawno chodzilam z brzusiem, potem była taka malunia :-) lezala sobie w lozeczku, a teraz to nawet kluci sie....
Synuś niebawem z domku wyfrunie...
Oj nie zawsze tak jest... no ale kto wie. Moja siostra ma 25 lat, pracuje na siebie i ze swoim chlopakiem mieszkaja u moich rodzicow :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Tweety123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 mar 2009, 10:08

AsiaNL, ja też bardzo chciałam zajść w kolejną ciążę, zamiast pół roku odczekać zaczęliśmy staranka po 4 miesiącach:)
ale i tak zaszliśmy po pół roku ;)
teraz z ciążą wydaje się być wszystko w porządku, mieliśmy robione usg genetyczne i wszystko było na swoim miejscu, za tydzień mamy połówkowe, mam nadzieję, że tym razem też będzie wszystko ok

Awatar użytkownika
AsiaNL
4000 - letni staruszek

25 mar 2009, 11:01

teraz z ciążą wydaje się być wszystko w porządku, mieliśmy robione usg genetyczne i wszystko było na swoim miejscu, za tydzień mamy połówkowe, mam nadzieję, że tym razem też będzie wszystko ok
Bedzie wszystko OK bo musi :ico_sorki: Bede trzymać mocno kciukaski, a Ty sie nie stresuj bo nie wolno :ico_nienie: :ico_oczko:

Co do staran powiedziala mi polozna ze moge po pierwszej miesiaczce zaczac staranka, no ale coz jak ja juz bym chciala... Mam nadzieje ze dotrzymam :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Paulina82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 mar 2009, 18:19

Tweety123, wszystko będzie oki mocno trzymam kciuki &&& :-D Ja nie wiem jak to jest po poronieniach ja musiałam odczekać rok po samym porodzie zaraz chciałam mieć kolejne dziecko ale z czasem zdałam sobie sprawe że nie jestem na to gotowa i wiedziałam że mój partner jest do wymiany wiec rozstanie potem długo dochodziłam do siebie psychicznie bałam się ciąży jak ognia kiedy poznałam mojego E to wszystko potoczyło się samo Oli pojawiła się już po trzech miesiącach była planowanym dzieckiem i wyczekanym ciąza byłą bardzo ciężka dla mnie leżenie i wieczny strach o dziecko wykończyły mnie potem dwa miesiące w szpitalu już do końca ciąży pod obserwacja było wyczerpujące jak Oli się urodziła już cała i zdrowa to ja zamiast się cieszyć popadłam w totalna depresje :ico_noniewiem: miałam dużo problemów kiedy Oli przyszła na świat rodzinnych i zdrowotnych po cesarskim cieciu zakażenie rany ból stres zapalenie piersi totalny koszmar :ico_olaboga: dałam rade pierwsze trzy miesiące były naprawdę straszne dla mnie ale teraz to tylko złe wspomnienia i ciesze się że podołałam ale nie wiem czy trzecią ciąże kiedyś przejdę niestety w psychice wszytsko zostaje i jakoś mnie nie ciągnie mam swojego Skarbka tutaj i tam daleko dwoje cudownych dzieciaczków i chyba wystarczy ubolewam tylko nad tym że Oli może być już sama ale naprawdę nie jestem gotowa a minęło już tyle czasu a na wspomnienie ciąży robi mi się zimno :ico_noniewiem: ......

Awatar użytkownika
Karolina2411
Wodzu
Wodzu

26 mar 2009, 09:39

Paulinko, gdyby przytrafiła sie Tobie nieoczekiwana ciąża, drżałabyś, ale to już by było faktem i zrobiłabyś tak jak z Oliwką wszystko, żeby szczęśliwie donosić ją do końca... Natomiast świadome zajście w ciążę u Ciebie tak jak mówisz, napawa Ciebie strachem, w związku z tym daj sobie jeszcze czas... Może "dojrzejesz" do tej decyzji, a może już nie... Tylko pamiętaj, nikt Ciebie za to winić nie będzie...

Wróć do „Kącik dla rodziców”