kati84
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 kwie 2009, 23:02

Az mi sie krew zagotowala jak przeczytalam ze panstwowe przedszkola to Sodoma i gommora :ico_szoking:

Gabi dobre pytanie,ciekawe na jakiej podstawie Annabelle tak sadzi?

Kiedys nie bylo wcale prywatnych placowek i jakos wszystkie dzieci chodzily do panstwowych przedszkoli i jakos zyja.Tak naprawade prywatne przedszkola to jest kolejny sposob na zarobienie kasy.

Powiem wam jedno,moja kolezanka poslala swego synka do prywatnej szkoly jezykowej,na poczatku bylo ok,ale po czasie synek zaczal sie wywyzszac,ze jest lepszy od dzieci ktore chodza do "zwyklej"szkoly,ze niby ma lepiej bo jego rodzice sa bogaci i stac ich na taka szkole,odbilo troche dzieciakowi.Moja kolezanka widzac to co sie dzieje wypisala go z tej szkoly i chlopak poszedl do normalnej,panstwowej.
Wiec nie sadze aby prywatne placowki za gruba kase byly lepsze,bo niby w czym?
Roznica jest tylko taka, ze tam sie placi duzo,duzo wiecej a nauka ta sama.

Wiec Annabelle prosze cie zastanow sie zanim cos napiszesz!!

lilo

12 kwie 2009, 09:01

Mnie to w ogóle nie ruszyło - po mojemu prowokacja albo próba reklamy przez jakąś właścicielkę prywatnego przedszkola :ico_oczko:
Uśmiałam się setnie :ico_oczko:

NICOLA_1985

12 kwie 2009, 22:00

każdy może mieć swoje zdanie, ja pośle moją córke do państwowego przedszkola bo nawet i tak nie mam wyboru - nie stać mnie najzwyczajniej w świecie na prywatne, oczwiście jeśli byłoby mnie stać ale to jest tylko takie założenie hipotetyczne - posłałabym córke do prywatnego przedszkola ale nie dla tego że uwazam ze przedszkole panstwowe jest "be" tylko dlatego, że wiem iż przedszkole prywatne jest lepiej wyposażone w fajne zabawki, mają duże nowe place zabaw i wszystko jest na wysokim poziomie dostosowane do potrzeb dzieci, a wiadomo że przedszkola pańswowe są dużo bardziej ubogie i na dodatek bardzo cięzko jest z przyjęciami dzieci - ale to jest tylko moje skromne zdanie.

boniver
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

13 kwie 2009, 21:57

Jak najbardziej prywatne, mysle, ze panstwowe to jedna wielka sodoma i gommora... Pytanie tylko czy uda mi sie znalezc prywatne przedszkole w przystepnej cenie, bo z tego co slyszalam ceny siegaja nawet 1500 zl a na to jednak mnie nie stac ;/
Nieźle poleciałaś z tą sodomą i gomorą:D

Co do tych cen prywatnych przedszkoli- oczywiście, że są tańsze.

lilo

14 kwie 2009, 08:02

mają duże nowe place zabaw i wszystko jest na wysokim poziomie dostosowane do potrzeb dzieci, a wiadomo że przedszkola pańswowe są dużo bardziej ubogie
Moim zdaniem nie zabawki i place zabaw są najważniejsze. Mną nie to kierowało przy wyborze przedszkola. Przede wszystkim obsługa - miła i pomysłowa Pani da dziecku dużo więcej niż zabawki.

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2009, 11:45

. Mną nie to kierowało przy wyborze przedszkola. Przede wszystkim obsługa - miła i pomysłowa Pani da dziecku dużo więcej niż zabawki.
Zgadzam się z tobą.
U nas jest przedszkole prywatne językowe, początkowo drzwiami i oknami się do niego ludzie pchali... teraz nie ma najlepszej opinii. Okazuje się że to tego przedszkola mogą chodzić tylko takie dzieci które nie sprawiają kłopotu, nie płaczą za rodzicami. W przeciwnym razie możesz liczyć na telefon w ciągu dnia, że proszę odebrać dziecko z przedszkola i co w tedy. Co powiesz w pracy???

Naprawdę wybór przedszkola to trudna sprawa....

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

14 kwie 2009, 19:45

zeby sie przekonac, ze to, co tak pieknie brzmi i wyglada na stronie internetowej albo katalogu, w rzeczywistosci wygląda zazwyczaj zupełnie inaczej, a najwazniejsza jest kasa.
tu nie do konca sie zgodze bo chodzilam do prywatnej podstawowki i gimnazjum i jezeli tylko bedzie mnie na to stac i znajde dobra szkole to posle Lenke do prywatnej. Powiem prosto-chodziłam do prywatnej podstawowki zeby isc do dobrego panstwowego liceum i na panstwowa uczelnie. Moze w naszej szkole nie bylo "niewiadomo czego", ale poziom byl wysoki, no i klasy mniejsze co moim zdaniem jest dosc istotne na poczatku edukacji.
Jezeli chodzi o przedszkola to sama jestem doswiadczona :ico_oczko: chodzilam na poczatku do panstwowego, potem poszlam do prywatnego, ale wtedy wygladalo to zupelnie inaczej, byl 91 rok :ico_oczko: przedszkole bylo super i z tego co mowila moja mama w podobnej cenie, wszyscy mielismy angielski, nie trzeba bylo zostawac dluzej. Niestety przedszkole nie przetrwalo i znowu poszlam do panstwowego. Pamietam ze w tym prywatnym byla bardziej rodzinna atmosfera, dwie grupy.
Teraz wyglada to nieco inaczej, wymyslaja przedszkola Montesorianskie, językowe i inne cuda, Lenke chce poslac do panstwowego.
A w naszym prywatnym zlobku jest super. Szkoda tylko ze kosztuje 850zł i zwyczajnie nie dajemy rady. Do czerwca jakos dociagniemy, a potem wyczekany (przez 14 m-cy) zlobek samorzadowy.
Tak po prawdzie wszystko zalezy. W jednym masz jedzenie "jedynka" i dziadostwo, w innym jest na prawde super. Trzeba przyjsc, zobaczyc, pogadac z rodzicami.
Pamietam jak odbieralam kiedys Lenke i przyszly dwie babki obejzec nasz zlobek, pod drzwiami uslyszaly przerazliwe krzyki i byly przerazone, w koncu sie nie zdecydowaly. A krzyki byly w wykonaniu patryczka-2,5 latka ktory po prostu sie buntowal bo czegos tam nie dostal :-D I prosze jaka roznica - ja ciesze sie ze panie nie ulegaja histeria, a inny rodzic jest przerazony bo dziecko placze.

Awatar użytkownika
Blanka26
Trzy tysiące lat minęło...

20 kwie 2009, 16:02

Anabelle pewnie chodziło o to, że w prywatnych przedszkolach są mniejsze grupy dzieci. Dlatego i niby opieka ma być lepsza :ico_noniewiem: Może ma złe doświadczenia z przedszkolami. Nie wiem. Wg mnie najważniejsi w przedszkolu są nauczyciele z odpowiednim podejściem do dzieci i wykształceniem. A prywatne wcale mi tego nie gwarantuje.
Moja siostra pracuje w państwowym przedszkolu ma pod opieką trzydzieścioro dzieci i żadna matka nie powiedziała na nią złego słowa a dzieci ją kochają. I nigdy nie ma na zajęciach sodomy i gomory.

Ja mam złe doświadczenia z przedszkolem, pamiętam z własnego dzieciństwa jak na przymus mama prowadziła mnie do przedszkola, ale to była tylko wina Pań prowadzących zajęcia, które po liceum nazywały się pożal się Boże nauczycielkami. I które na dodatek podnosiły na mnie rękę.
Okazuje się że to tego przedszkola mogą chodzić tylko takie dzieci które nie sprawiają kłopotu, nie płaczą za rodzicami. W przeciwnym razie możesz liczyć na telefon w ciągu dnia, że proszę odebrać dziecko z przedszkola
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: no to super kryterium :ico_puknij:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 kwie 2009, 07:32

ja niedaleko pracy mam przedszkole prywatne i widze jak "panie" wychidza z dziecmi na plac zabaw. 2 opiekunki na 30 dzieci. one siedza na laweczce i plotkuja a dzieci robia co chca. jak juz jakas mocna awantura to ktoras sie wydrze. a jak jakies dziecko placze to za kare ma na lawce siedziec...po prostu porazka... i to wszystko za prawie tysiac złotych miesiecznie...

JoAnkaa
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

22 gru 2010, 16:54

Oj to rzeczywiście nie najlepsza opieka da dzieci. Ja na razie słyszałam same dobre opinie o prywatnych przedszkolach a córeczka przyjaciółki jest zachwycona. Fakt że kosztuje nieco więcej ale to nie są jakieś wielkie pieniądze. Jakby któraś z was szukała to wklejam linka do bazy przedszkoli prywatnych w całej Polsce. link usunięty przez obsługę forum a właśnie jestem na etapie szukania
Ostatnio zmieniony 22 gru 2010, 18:53 przez JoAnkaa, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kącik dla rodziców”