Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2009, 21:25

shoo dzięki za linka, ja już dawno byłam zdecydowana na fotelik do 25 kg :-)

słuchajcie miałam was zapytać - które obniżyły już łóżeczka do najniższego poziomu???

No nic lecę bo P. siedzi obok mnie i warczy juz na mnie :-/

[ Dodano: 2009-04-17, 21:26 ]
no dobra nie warczy - ale szntazuje mnie że pójdzie po kochankę czyli laptopka :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 kwie 2009, 08:07

Gie, przykro mi z powodu ojca kolegi :ico_placzek: dobrze go znaliscie? co mu bylo?
które obniżyły już łóżeczka do najniższego poziomu???
szczerze, to u nas materac jest jeszcze na najwyzszym poziomie i dodatkowo obnizona jest jedna sciana lozeczka (po to, zeby latwiej mi sie wyjmowalo malego i podawalo mu smoka w nocy)
nie obnizalismy jeszcze poziomu, bo Jasper sie nie podciaga i nie probouje siadac... ale: jak sie przewroci na brzuszek, to wydaje mi sie o krok od zlapania sie za te szczebelki :ico_olaboga: mimo, ze nawet jeszcze nie probowal...

tak wiec, musimy to obnizyc w najblizszym czasie... tylko martwi mnie to schylanie sie po niego prawie do ziemi :( tak mielismy w tym lozeczku, jak pojechalismy do Portugalii... i moj kregoslup tego nie polubil :ico_placzek:

[ Dodano: 2009-04-18, 09:29 ]
aaa zapomnialam!! dzisiaj Jaspi konczy 8 miesiecy... z tej okazji stawiam :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: 8 tortow, zamiast 8 swieczek ;-)

[ Dodano: 2009-04-18, 10:29 ]
margarita83, powiedz mi, czy mi sie wydaje, czy Majka ma klawiature w kojcu? :-D (na zdjeciu w podpisie)

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 kwie 2009, 15:31

Witam
:ico_olaboga: co dziś takie pustki? :ico_noniewiem:

:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: dla Jasperka
słuchajcie miałam was zapytać - które obniżyły już łóżeczka do najniższego poziomu???
My już musimy obniżyć bo Paulinki nie mogę już zostawić samej w łóżeczku, już łapie się za szczebelki i próbuje wstać, jak na razie tylko na kolanka ale przejście z kolan na nóżki to moment.
margarita83, powiedz mi, czy mi sie wydaje, czy Majka ma klawiature w kojcu? :-D (na zdjeciu w podpisie)
Shoo, wczoraj też zauważyłam klawiaturę u Majki :-) :-) :-) Niedługo z nami będzie pisać jak mama będzie w pracy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 kwie 2009, 16:10

Shoo, wczoraj też zauważyłam klawiaturę u Majki :-) :-) :-) Niedługo z nami będzie pisać jak mama będzie w pracy :ico_oczko:
:ico_smiechbig: pewnie macie rację - tak Marto to klawiatura, Majki wali w nią rączkami ;-)

no cóz, my łóżeczko mamy obniżone chyba ze 2 albo nawet i 3 m-ce, sama nie pamiętam, musiałabym sprawdzić w książeczce Majki ;-)

:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: dla Jaspiego :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-04-18, 21:03 ]
ale tu pustki, a już myślałam, że nie nadążę z czytaniem :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 kwie 2009, 22:09

Witam

ale pustki, myslalam, ze bede nadrabiala, a tu tylko jedna strona.
Dziasiaj dzionek minal tak sobie, w pracy bylam, potem pojechalismy na chrzciny o znajomych, ale bylo beznadziejnie, 1,5 roku dziecko chrzcic, to ewangelicy.
Byl grill, ale mozna bylo chawta puscic, co to za mieso, normalnie surowe, bez przypraw, jak o tym pomysle to robi mi sie nie dobrze, a ja taka glodna bylam, caly dzien nie jadlam.
Oczywiscie nic nie zjadlam, bo nic tam dla mnie nie bylo.

Shoo, wszystkiego najlepszego dla Jasperka za 8 miesiac :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Buziaki Wam kochane, milego wieczoru

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 kwie 2009, 07:48

heja, melduje sie :-) cos wczoraj pustawo tu bylo... :ico_noniewiem:

Pati85, uch, zimne surowe mieso z grilla - afeee, koszmar , chyba dlugo tam nie zostaliscie, nie? nie bylo problemu z wyciagnieciem meza do domu?

margarita83, noo to Maja ma nowoczesne zabawki ;-) moj tez uwielbia walic raczkami w klawiature :ico_olaboga: no i ten pociag do kabli i sprzetow... juz go nie interesuja miski :( dorasta chlopak hehe

my wczoraj na wlasne zyczenie dostalismy taki koncert od Jasperka, ze glowa mala :ico_olaboga:
wszystko przez to, ze pojechalismy pozno na zakupy (w porze jego ostatniej drzemki) i sila rzeczy nie mogl sie zdrzemnac... bo przenoszenie z wozka do auta, z auta do wozka, lazenie po halasliwym sklepie, pozniej znowu z wozka do auta, chwila jazdy i od nowa... :ico_noniewiem:
no i jak przyjechalismy o tej 18, to tak do 19 Jasper plakal, krzyczal, darl sie :ico_olaboga: nic nie pomagalo... az w koncu zmeczony placzem usnal, a ja go glaskalam po glowce.
widocznie byla mu ta drzemka potrzebna, bo wstal o tej 20 i calkiem inne dziecko, smial sie, gaworzyl, zaczepial - czyli jak zwykle.... szalal tak do 22 i znowu poszedl kimac :-) w nocy ani razu sie nie obudzil, ale juz slysze, ze gada do siebie,czyli trzeba szykowac butle :-)

a jak u Was minela nocka?

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 kwie 2009, 07:58

Berek...

przepraszam, ze sie nie odzywalam, ale jakos nie bylo czasu...

po piatkowej posiadwce (znajomi poszli ok.22:00) zrobil sie straszny syf w mieszkankiu, wiec pol soboty sprzatalam, Pana praktycznie nie bylo, bo najpierw z rana pojechal na modelarnie, a potem na zakupy), Zuzia byla marudna, nic jej nie pasowalo, wiec tak sprzatalam i pralam na raty co chwila latajac do Niej.. A potem zadzwnila kolezanka, ze "pozbyli sie" z Jej panem swojej 5-letniej Zuzi na wieczor i mgliby do nas wpasc. Wiec wpadli razem z 4-ka znajomych, ktorzy byli u nas w piatek (i byl ten nasz przyjaciel, ktremu zmarl teraz tata - chyba potrzebowal sie wyrwac z domu, trche sie napic i odreagowac). Przyniesli oczywiscie wódexę... ja nie pilam, mialam Redds'a. Specjalnie ich zaprosilam na 17:00, zeby nie siedzieli do pozna, bo Pan dzisiaj na 6:00 do pracy, a skonczylo sie na tym, ze wyszli o 24:00, bo jeszcze chodzili do sklepu po dodatkowa butelke... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: Juz bylam taka zmeczona, bo Zuzia poprzedniej nocy obudzila sie juz o 4:10 :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: . Mialam ochote ich wszystkich wygonic do domu, chlopaki sie popili (tzn. nie moj pan) i co chwila musialam ich uciszac, bo darli sie wnieboglosy, a Zuzia spala w sypialni. Czasami oni sa tacy niedomyslni (albo udaja, ze nie sa...) :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: Nocka srednia, wstawalam do malej, karmilam przed 2:00, a potem o 5:00, no i wstalysmy o 5:50 chyba, wiec znowu dzisiaj jestem nieprzytomna... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Ogarnelam juz troche mieszkanie po tej libacji, teraz pieke "mudzina", bo mja sistra ma jutro imieniny, a dzisiaj robi imprezke w domu, wiec ide na 16:00. Mama ma przyjsc do mnie i pomoc mi w zabraniu Zuzi, ciasta i wszystkich maneli... Pan w pracy do 18:00.

A wiecie, wczoraj jak przewijalam Zuzie, do moja kolezanka zauwazyla, ze Zuzia ma chyba zabek na gorze... i rzeczywiscie, widac gorna lewa jedynke, stukalam lyzeczka :) Ciekawe ile czasu temu wyszla, moze przedwczoraj, bo Zuzia wlasnie byla taka marudna... Musze zaraz zmienic rysuneczek z zebalkami...

SHOO - spoznione, ale :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: dla Jasperka :)

[ Dodano: 2009-04-19, 08:09 ]
ojeeeejjjj, ale łopata z tego górnego ząbka... :ico_olaboga: :ico_olaboga:

acha, coś mi literka "o" szwankuje na kompie, dlatego duzo razy jej nie ma w poprzednim poscie... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 kwie 2009, 08:44

Gie,hej ho...

no to Ci chlopaki narozrabialy... ja bym chyba mimo wszystko wyprosila takie towarzystwo... ok, znajomi, ok, pijani, ale to nie znaczy, ze moga nie szanowac tego, o co ich prosze :/

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Zuzi za kolejna "lopate" :-D rzeczywiscie, cos duzy jest ten zab na zebolkowym suwaczku :-D
u nas na razie nie widac kolejnych zabkow, ale chyba wlasnie bedzie tak, jak ostatnio, ze jednego dnia nie ma, a drugiego juz jest :-)

udanej imprezki dzisiaj!
Twoja siostra to Czeslawa, czy Agnieszka? bo sprawdzilam w kalendarzu, kto jutro swietuje :-D

[ Dodano: 2009-04-19, 08:47 ]
hehe zle! w kalendarzu bylo "Czeslawa" to od Czeslaw, nie od Czeslawy... Boze, jaka ciemna masa ze mnie..

znalazlam inny kalendarz, wiec ponawiam pytanie (tym razem rozszerzone) :-D

Twoja siostra to: Agnieszka, Amalia, Berenika, czy Jagna? bo te kobitki jutro swietuja wg Wikipedii :-D

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 kwie 2009, 09:03

no to Ci chlopaki narozrabialy...
wiesz, Oni nie wyprawiali tu nie wiadom czego, po prostu jak sie zapedzili, to smiali sie glosno i podnosili glos, a ja sie balam, ze Su sie obudzi... (chociaz spala mocno)
ok, znajomi, ok, pijani, ale to nie znaczy, ze moga nie szanowac tego, o co ich prosze
ale ja ich nie wypraszalam w trakcie imprezki, i nie bylo tak, ze powiedzialam Im wczesniej, ze zapraszam ich wczesnie, bo maja tez wczesnie sie zawinac...
Patrzylam na Pana, tez byl troche zmeczony, ale potem jak kolega wszedl na temat samolotow, smigiel i innych takich pierdol, to moj Pan natychmiast sie ozywil i pewnie moglby siedziec ciagnac ten temat jeszcze ze 3 godz. A kolega zaczal filozofowac (on Strzelec, tak jak i ja, wiec to nasza natura) i staral sie zglebic temat samolotow, latania, akrobacji modeli i w ogole wszystkiego, wiec po prostu myslalam, ze zejde z tego swiata... a Pan w siodmym niebie, czywiscie...

potem w gole rozmowy zaczely wkraczac na jakies dziwne pola - polityka, wiara, i jak jedna kolezanka powiedziala, ze nienawidzi Zydow, to po prostu rece mi opadly! To normalna, inteligentna dziewczyna po studiach pedagogicznych, generalnie tolerancyjna i nagle wypala taki tekst... a za chwile mowi, ze nie jest rasistka - co w jednym zdaniu z "nienawidze Zydow" nie jest chyba normalne... :ico_puknij: No i ja sie unioslam z inna kolezanka i powiedzialam wprost, ze dla mnie rasisci, to ludzie po prostu ograniczeni, no i cala dyskusja na ten temat, jakies tlumaczenia, przyklady, piardy... :ico_olaboga: Ja tam nie uogolniam, nie moge powiedziec, ze np. nienawidze Niemcow przez Hitlera, albo, ze nienawidze Murzynów... Ludzie, jak ludzie, jaki kt jest, nie zalezy chyba od wyznania, czy koloru skory... W koncu skonczylismy temat, b chyba by sobvie wszyscy oczy wydrapali... ale bylam "zszokowana" tym haslem o Zydach... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Gdybym ich poprosila, zeby sobie poszli - na pewno by to zrobili bez problemu, ale jakos nie mialam serca. Szczegolnie, ze ten kolega-strzelec - przylecial po dluuugim czasie z Anglii i nie widzielismy sie chyba z rok...

a gdybym ich wyprosila, a Oni nie chcieliby wyjsc (co nie jest prawdopodbne), to Gie wyrzucilaby ich na kopach :-D :-D :-D

moja siostra - Agnieszka :-D :-D Ty detektywie... :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 kwie 2009, 09:19

A kolega zaczal filozofowac (on Strzelec, tak jak i ja, wiec to nasza natura) i staral sie zglebic temat samolotow, latania, akrobacji modeli i w ogole wszystkiego, wiec po prostu myslalam, ze zejde z tego swiata... a Pan w siodmym niebie, czywiscie...
domyslam sie, przez co musialas przechodzic.... moj A. moze do kazdego, o kazdej porze i wszedzie gadac o gieldzie i akcjach... a ze praktycznie ma tylko mnie, to musze sluchac czegos, czego w ogole nie kapuje i co mnie nie interesuje :/
wiec rozumiem, ze gadanie o samolotach tez do najciekawszych tematow nie nalezy ;-)
jedna kolezanka powiedziala, ze nienawidzi Zydow
:ico_szoking: dla mnie to rasizm, podobnie jak dla Ciebie...
i szczerze, nie rozumiem, jak mozna mowic "nienawidze Zydow, Niemcow, czy Czarnych".. tak, jakby sie calej rasy/calego narodu nienawidzilo... mozna nienawidzic pojedyncze jednostki, nie caly narod.. (jezeli nie jest sie rasista)
moja siostra - Agnieszka :-D :-D Ty detektywie... :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:
:gitara:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”