Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

03 kwie 2008, 10:24

CHYBA BĘDĘ PŁAKAĆ!! WITAJCIE KOBIETKI!!!

Nie uwierzycie ale jestem w Polsce już jakieć 3 tygodnie i nie mogłam wejśc na TT bo wyskakiwał jakiś bład już myślałam że to koniec :ico_placzek: Naszczęście dziś się udało :ico_brawa_01:

Jejku ale Wasze dzieciaczki wyrosły poprostu :ico_szoking: jestem w szoku!! Tak mi Was brakowało nawet nie wiecie jak... próbowałam do Was pisać z Austrii ale niestety w tamtejszej kafejce były problemy z witryną TT no i nic z tego nie wyszło!! Mam tyle do nadrobienia że chyba przez rok się nie odczytam tego ca pisałyście no a przecież chociaz w skrócie muszę wiedzieć co u Was!!

U Nas wporządku, Marcelinka juz raczkuje i całkiem dobrze sobie radzi, potrafi już usiaść i podejmuje pierwsze próby wstawania. Ząbków jeszcze nie widać ale moze lada dzień sie pojawią. Teraz jest troszkę przeziębiona ale walczymy z katarem!! Co do zdrowia Marcelinki no to 7 maja udajemy się do nefrologa bo jednak coś jest nie tak z nereczkami ale jestem dobrej myśli!! Nadal jest na cycusiu ale już nie tak dużo jak przed wyjazdem, coprawda je w nocy i rano ale później zupki i obiadki, deserek a na dobranoc cycuś i butla mleka z kaszką owocową :)

A u mnie też wporządku, pobyt w Austri zbliżył mnie z M jeszcze bardziej chociaz nie obyło się bez straszliwej kłótki po której przez tydzień wogóle sie nie znalismy... no i to na co pewnie wszystkie czekacie...

JESTEŚMY ZARĘCZENI :)

oK TYLE TERAZ PÓŹNIEJ SIE ODEZWĘ I NAPISZE WIECEJ :]

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

03 kwie 2008, 14:55

Cześć Justyna wreszcie jesteś,brakowało tu Ciebie.
Gratuluje zaręczyn :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
No i brawa dla Marcelinki że już robi takie postępy,mój Kacper to dopiero zaczyna dupcie podnosić ja leży na brzuszku więc do raczkowania jeszcze mamy troszkę drogi.Śliczna i duża Marcelinka wyrosła.Trzymam kciuki żeby jednak z nereczkami nie było nic poważnego i nie waż sie więcej nas zostawiać na tak długo :ico_nienie:

[ Dodano: 2008-04-03, 14:59 ]
A tu dziś znowu pustki,hmmm... my zaliczyliśmy spacerek i już zjedliśmy obiadek.Kocura mam przepis dla ciebie taki jak dziś robiłam dla Kacperka a więc:ziemniaczki ugotowane z koperkiem i z masełkiem do tego 30 ml mleczka modyfikowanego i to wszystko zmiksować(wychodzi fajna papka) potem mięsko z kurczaczka ugotowane i zmiksowane z natką pietruszki.Do ziemniaczków troszkę soli dałam do smaku :-D

[ Dodano: 2008-04-03, 16:51 ]
:ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: ani jednego postu :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 kwie 2008, 17:59

Justyna_Bochnia, witaj! Wielkie gratulacje z okazji zaręczyn!

Kicia10, ale piękny Kacperek nam tu zaległ :ico_brawa_01:

Zuzia był dzielna bardzo u lekarza. Podobno na żółtaczkę szczepienie piecze, a Zuzia nawet nie zauważyła. Na pneumo pisnęła, ale już za chwilkę się cieszyła. Ogólnie jest zdrowiutka i piękna (ale to już moje zdanie, nie lekarki :-D ). A oto najnowsze wymiary panienki- mamy Zuzi już 7, 66 kg i długa na 71 cm.

Kicia10, dzięki za przepisik! Niby takie proste, a ja to pokombinować nie umiem... bo mnie się ciągle wydaje,że ona taka malusia i że jej zaszkodzę tymi moimi dankami. A koperek to gotojusz z ziemniakami, a nie taka surowa natka? Muszę jej takie roślinki wprowadzić. Kicia, a Ty kupujesz jakieś super bio, eko te warzywka, czy takie normalne w sklepiku?

eSKa
4000 - letni staruszek

03 kwie 2008, 19:29

Witam,
Justynka jak suuuper że jesteś :ico_brawa_01: , Marcelinka jaka panienka :ico_brawa_01: No i ogrooomniaste gratulacje z okazji zaręczyn , okropnie się ciesze :ico_buziaczki_big: i pamiętaj nie wolno się kłócić :ico_nienie: :-D

Eve ta twoja siostra to chyba jakaś omotana tym facetem, zgadzam się z większością tutaj, olej ją i pokaż że dacie rade sami. A zobaczysz że kiedys ona będzie potrzebowała twojej pomocy :ico_oczko: Głowa do góry trzymam za was kciuki.
Zuzia był dzielna bardzo u lekarza. Podobno na żółtaczkę szczepienie piecze
My też dzis bylismy, zaraz po pracy spakowałam Olka i pojechalam do lekarza. Olo w przeciwieństwie do Zuzi na każdym kroku pokazywał jak potrafi płakać :-D Więc wszyskto było robione w biegu :ico_haha_02: Pani tylko go zważyła bez mierzenia i klocek ma 9800 :ico_olaboga:
Zuzia widać dba o figurkę :-D i bardzo dobrze , przynajmniej mama ma w miarę lekkie noszenie.

Kicia wózki ciekawe :-D kto wie czy któraś z nas kiedys takiego nie będzie potrzebowała :-D :-D A ten z Baby design bardzo mi się podoba, ale bliższych opinii nie znam. Fotka Kacperka w podpisie pierwszorzędna.

Kocura Zuzia też niezłą poze walnęła, taki śmieszek mały, słodka jest.

Co tam jeaszcze?? :ico_noniewiem:
AA przyszedł nam dzis fotelik z allegro , rewelka :ico_brawa_01: naprawdę porządny fotelik, i te gratisy jakie swietne, wkleje wam póżńiej fotke Olka w tym jeździdełku :ico_haha_02: Normalnie Kocham Allegro :-D

Humorek mi juz przeszedł, stwierdziłam że na razie trzeba się cieszyć, dopóki nie ma wezwania nie będe sie zamartwiać, jutro rektor ma rozpatrzec prosbe o przyjecie A na studia więc ciągle jeszcze mamy nadzieje. Na dzien dzisiejszy temat zamknięty.

Kocura co do zupek to ja wrzucam warzywka: marchewka, brokuły, ziemniaczek, pietruszka no i mięsko (przeważnie kawałek kurczaczka) i nie kupuje specjalnie ekologicznych tylko normalne w sklepie.
Dzis zapomnialam kupić warzywka wiec będzie zupka z mrozonek :ico_wstydzioch:
I tak jak Kicia robie na dwa dni.

[ Dodano: 2008-04-03, 19:32 ]
Marcelinka juz raczkuje i całkiem dobrze sobie radzi, potrafi już usiaść i podejmuje pierwsze próby wstawania
No oczy mi na wierzch wyszly jak to cyztalam, Olek też sam siedzi ale trzeba go posadzić bo sam się nie dzwignie do siedzenia, nie mówiąc o raczkowaniu :ico_szoking: No pięknie, Marcelka gna jak burza , brawo :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

03 kwie 2008, 20:07

Hej dziewczyny

Nie mam ostatnio czasu żeby odpisywać bo mam remont ale ciągle śledzę Wasze historyjki życiowe.

Eska jak nie wypali z tą szkołą to znalazłam w necie co robić żeby nie wzieli Ci mężusia:
Od wezwania do biletu długa droga, można ją przedłużać i to bardzo bardzo. Przede wszystkim niech maż nigdy nie podpisuje biletu "tzw. karty powołania". Żelazna zasada, nigdy tego nie podpisać!!!!!!!!!!! Obojętnie co by mówili, jak straszyli, nigdy tego nie podpisywać!!!!!!!
Jak maż dostał wezwanie, najlepiej niech idzie na WKU i poprosi o ponowną komisję lekarską. Uzasadni to pogorszeniem stanu zdrowia. Ja tak zrobiłem rok temu. Później niech przygotuje dobre przedstawienie na komisje lekarską, jakieś tam choroby ( moczenie nocne itd..:D ). Niech pozbiera każde świstki przebytych operacji, jeśli takowych nie było to wszystko co się da, prześwietlenia itp. Ja wziąłem tylko skierowanie na onkologie i wystarczyło, dorzuciłem moczenie nocne :D i na rok odroczenie.

Na razie tylko tyle bo muszę odpocząć. Oj dzieje się u Was dużo.
Trzymajcie się dziewczyny :-)

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

03 kwie 2008, 20:16

Kicia10, nareszcie piekna nowa fotka Kacperka w podpisie :ico_brawa_01: :-D
ciekawe te twoje kombinacje zupkowe, ja jakos jak do tej pory nie rowinelam swojej fantazji kulinarnej w zupkach dla Szymcia i codziennie je standardowo ziemniak, marchewka i brokuły na kurczaku lub cielęcinie :ico_wstydzioch:
a wiecie ze ja od poczatku wszystko razem gotowalam tzn, miesko z warzywami i dopiero dzisiaj doczytalam ze to powinno sie osobno gotowac :ico_szoking: \
ale teraz to juz Szymcio na tyle duzy ze moze juz jesc takie z wywarem, co nie??
zreszta on takie je od poczatku :-D

a wozek fajniutki, i pewnie lekki, tylko nie doczytalam czy rozklada sie do pozycji lezacej??

Justyna_Bochnia, no wreszcie jestes :ico_sorki:
udalo sie zalogowac z tego linka co ci przeslalam???\
ale Marcela wyrosła :ico_szoking: widze ze i jej apetycik dopisuje :-D

Kocura Bura, brawo dla dzielnej Zuzinki :ico_brawa_01:
Eve ta twoja siostra to chyba jakaś omotana tym facetem
noo dokladnie to samo mysle
a dzisiaj jeszcze zobaczylam na naszej-klasie ze on jest od niej mlodszy o 5lat :ico_szoking: a mowila mi ze w jej wieku :ico_puknij:

eSKa, no nieźle Olo leci z tą wagą :-D prawdziwy paker bedzie z niego, tylko tak mysle po kim bo mama i tata to tacy szczuplutcy :ico_oczko:
aaa i prosimy o nowa fotke do podpisu :ico_nienie:

u nas dzis dzionek tez spacerkowy mimo ze pogoda beznadziejna, tzn niby cieplo ale bez sloneczka :ico_placzek:
bylam w sklepiku odebrac cielecinke i juz poporcjowana sie mrozi :ico_haha_01:
aaa i moj syn dzisiaj na noc wypil 210ml mleka :ico_szoking:
a ja zawsze dawalam mu 120ml i jak to wypil to byl ryk, wiec dzis go chcialam sprawdzic czy jak wypije max to mu bedzie malo, no powiedzmy ze mu bylo akurat.. bo ja mleko sie skonczylo to probowal jeszcze cos wyssac z tej butelki ale juz tak lajcikowo bez nerwow to robil :-D
i teraz mam dylemat czy mam mu wiecej tego mleka dawac??? hmmmm :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 kwie 2008, 20:17

A teraz fotki będą.
Zuzia w podróży
Obrazek
Z tatulkiem
Obrazek
Prawie sama siedzę
Obrazek
Wreszcie dużo miejsca do spania
Obrazek
Moje cukiereczki
Obrazek

Awatar użytkownika
eve81

03 kwie 2008, 20:18

AAAA
BYM ZAPOMNIALA :ico_olaboga:

STAWIAMY DZISIAJ :ico_tort: :ico_kawa:

SZYMON KONCZY DZIS 7 MIESIECY :ico_brawa_01:

jutro mam z Szymonem wizyte kontrolna u neurologa, jade z moim tata bo M ma dniowke i bierze moj samochod\trzymajcie kciuki zeby bylo wszystko oki
a i przy okazji musze sie jeszcze dopytac o siurka małego :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 kwie 2008, 20:23

Najlepsze życzonka dla Szymulka :ico_buziaczki_big:

Napewno jutro będzie dobrze na wizycie!
a wiecie ze ja od poczatku wszystko razem gotowalam tzn, miesko z warzywami i dopiero dzisiaj doczytalam ze to powinno sie osobno gotowac
Czasem to sobie myślę, że dobrze żyć w takiej błogiej nieświadomości. Ja jak byłam takim małym bąblem to apewno nikt się mną aż tak nie przejmował, teraz to trochę za dużo tego wydziwiania czasem. Gotowałaś normalnie i Szymusiowi nic się nie dzieje. Gdybyś przeczytała to wcześniej to pewno byś gotowała osobno- jak ja- a tu widać nie ma znaczenia.

[ Dodano: 2008-04-03, 20:24 ]
Właśnie zauważyłam,że tik- tak dalej na starym czasie się wyświetla...

Awatar użytkownika
eve81

03 kwie 2008, 20:24

Kocura Bura, super fotki :ico_brawa_01: a te zębolki Zuzi sa po prostu cudne :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”