witam
dołączam do mam walczących z AZS u dzieci
U Piotrusia w wieku 6 m-cy pojawiły się na nózkach 2 suche plamy,czerwone. Jakos to zignorowałam,ale przy okazji szczepienia spytałam pediatrę,co to jest...
Powiedział,ze wygląda to na nietolerancję mleka.
Kazał dawać NAN HA, wyeliminować z posiłków te,które zawierają mleko inne niż HA i kazal kąpać synka w Oilatum. Na tym koniec
Nie powiedział wtedy,ze ja muszę wyeliminować z diety nabiał,sama na to wpadłam
Niestety,nic nie pomogło, plamy zaczęły robić się na całym ciałku Piotrusia,wyglądał,jakby miał poparzoną skórę,takie rany mu sie tworzyły,które on rozdrapywał do krwi.
Koleżanka poleciła mi Diprobase maść, zaczęłam stosować. trochę pomogło,ale na krótko
Wybrałam sie kolejny raz do pediatry, tym razem nie zbagatelizował juz sprawy, bo wyglądało to nieciekawie. Piotrek dostał Nutramigen,zamiast NAN, przez 10 dni miałam go smarować maścią Elocom i drastyczna dieta u mnie...
Przeszło,już się cieszyłam. Przez 10 dni smarowałam ta maścią,skóra Piotrusia zrobiła się cudna
Tak sie cieszyłam.
Niestety,w kilka dni po zaprzestaniu smarowania problem powrócił
Najpierw zrobiły się 2-3 szorstkie plamy na nózkach,potem wróciliśmy do punktu wyjścia
Kolejna wizyta- znowu lekarz kazał kolejne 7-10 dni smarować Piotrka Elocomem, dodatkowo przepisał Zyrtec, a po tych 10 dniach kazał 2 razy dziennie smarować skórę Balneum Intensiv Krem. Na razie smaruję Piotrka Elocomem 8-smy dzień,plamy prawie zniknęły,ale jaka jest gwarancja,że znowu sie nie pojawią
Jestem juz tym wszystkim załamana,nie wiem,co robić