Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 maja 2009, 16:16

proszę bardzo i smacznego :ico_oczko:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 maja 2009, 16:17

aha - wiecie co dzisiaj taka pasqdna pogoda, a ja musiałam wyskoczyć do sklepu i do ciotki 300 metrów ode mnie.
Jak pomyślałam o targaniu wózka to mnie przekręciło więc ubrałam Majkę i wsadziłam ją w chustę, pamiętacie którą???

Miejmy nadzieję że Pati zajrzy już wkrótce, może jutro, a może Gie zapytasz ją sms-em???

[ Dodano: 2009-05-06, 16:19 ]
narobiłyście ochoty na te zapiekankę, poczekam do weekendu
najlepsze jest to że chyba żeście się zmówiły, niania Majki też dzisiaj robiła, chciała mnie poczęstować, ale za długo by mi czekać :-/ a teraz dostałam ślinotoku na nią :ico_zly:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 maja 2009, 16:20

ubrałam Majkę i wsadziłam ją w chustę, pamiętacie którą???
oczywiście,że pamiętamy
i jak Majka w chuście? spokojnie siedzi?

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 maja 2009, 16:21

MARGARITA - masz stracha przed jutrem?? Ciesze sie, ze hustawka juz przyszla, wierze , ze jest cudna... :ico_brawa_01: Poprosimy foty po jej zamontowaniu i zamontwaniu w Niej Majki :-D :-D :-D
I jak bylo w huscie?? Nie za ciezka Majka?? Podobalo Jej sie?? Chyba duzo z tej husty nie skorzystalas w koncu co??

No tak, moge zaraz napisac sms-ka do Pati i wszystko bedziemyu wiedziec :)

IWONKA - oby bylo smaczne ;)

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 maja 2009, 16:25

WONKA - oby bylo smaczne ;)
mi smakowała, tyle,że zrobiłam z mięsem mielonym, cebulą i pieczarkami

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 maja 2009, 16:25

najlepsze jest to że chyba żeście się zmówiły, niania Majki też dzisiaj robiła, chciała mnie poczęstować, ale za długo by mi czekać a teraz dostałam ślinotoku na nią
hhehheee, no jakas zmowa ewidentna... :-D

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 maja 2009, 16:26

Majce się podobało i mnie też - mała się tak cudnie wtuliła we mnie i prawie zasnęła, choć spacer trwał może z 10 minut ;-)
Myślę że znowu zacznę korzystać z tej chusty, bo zapomniałam o nie :-/
Gie wykorzystałam ją i to nieźle, przecież jak Maja była jeszcze mała to non stop ja w niej nosiłam - posłużyła mi :-)
Marta pewnie się pakuje :ico_noniewiem:
a foty na bank będą z huśtawką ;-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 maja 2009, 16:49

MARGARITA - no tak, po prostu malo razy o niej pisalas i pomyslalam, ze korzystalas z niej krotko...

PATI napisala, ze byl u nich rano facet i podlaczal linie, ale nic nie dziala, ani telefon, ani internet i ze jest strasznie zla... I ze jak tylko bedzie juz wszystko dzialac, to sie odezwie. Ide robic zapiekane...

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 maja 2009, 17:45

meldujemy sie po lekarzu...

co to za zapiekanka??? ja tez chce przepis!!!

Iwona H, pytalas o kapanie.. my tez jeszcze uzywamy malej wanienki, ale niedlugo trzeba sie bedzie przeniesc do duzej, bo juz ta mala jest za mala... z drugiej strony tez czekam na moment, az Jasper zacznie stabilnie siedziec, bo schylanie sie d duzej wanny, podobnie jak u Was, u mnie tez powoduje niezly bol plecow :/

margarita83, tez pamietam te chuste, fajnie, ze sobie o niej przypomnialas i ze sie sprawdzila :ico_brawa_01: ja czasami nosze Jasperka w nosidelku.. ale rzadko, bo chyba nie umiem dopasowac tych paskow, albo jestem za slaba.. Jasper w nim wydaje mi sie taaaki ciezki, nie wiem, jakbym miala nosic go dluzej niz 30 min :ico_noniewiem:

a wlasnie, odnosnie wagi, to moj maly klocek wazy 9.380 kg :ico_olaboga: to juz prawie 9,5 kg :ico_szoking:
wzrost 74 cm... czyli przez 2 miesiace urosl 4 cm i przybral na wadze prawie 1,4 kg... lekarz nas pochwalil, ze tak ladnie rosnie i dobrze wyglada...
Jasper dostal tez szczepionke, to juz chyba trzecia byla.. i zalegla, przeciw WZW typu B... za 2 miesiace mamy sie pojawic znowu i jeszcze jakies jedno szczepienie bedzie, ktore zakonczy szczepienia na pierwszy rok zycia :ico_sorki:

a ja jeszcze nie zaczelam sie pakowac :ico_szoking:
chcialam jeszcze wyskoczyc na miasto, jak A. wroci, zeby buty poogladac... ale nie wiem, czy zdaze, bo kolacja, skladanie prania, pakowanie :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 maja 2009, 17:56

SHOO - fajnie, ze przeglad Jasperka sie udal i wszystko z nim ok... Prawie 9,5 kg?? T chyba niezly wynik... ja chcialam dzisiaj zwazyc Su na wadze elektronicznej, ale w ogole mi sie nie wlaczyla, pewnie bateria siadla :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
Mysle jednak, ze Su nie wazy wiecej niz 8 kg, no i ma pewnie z 78 cm... My mamy szczepienie dopiero w pazdzierniku, wiec pojde niedlugo do zdrowej przychodni zwazyc i zmierzyc Su.
Moja tesciowa wyjezdza 16-ego na 2 tygodnie, wiec chyba bede musiala sobie zalatwic zwolnienie lekarskie, bo szkoda mi urlopu... i tak zostalo mi tylko 20 dni...

Jesli chodzi o przepis na zapiekanke, to robi sie tak, jak np. lasagne, tylko zamiast makaronu uklada sie pokrojone w plasterki surowe ziemniaki. I na wierzch dodaje sie sos w proszku "Pomysl na" Winiar i posypuje serem.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”