Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

11 maja 2009, 13:22

bigottka, to rzeczywiście niedrogo, ja kupiłam jedne za 140 zł a reszte to od znajomych dostałam. Ale i tak większość dnia chodze w dersach bo najwygodniej!!

Awatar użytkownika
wiolaw
Trzy tysiące lat minęło...

11 maja 2009, 13:42

hej kobitki

własnie juz w pracy się obrobiłam i zaraz spadam do domku , starczy tego dobrego :ico_oczko:

co do ciuszków ciążowych to najbardziej lubie chodzić w leginsach i własnie musze sobie zamówić na allegro takie ciążowe , bo moje normalne już z tyłeczka mi zjeżdzają :ico_oczko: , albo dresówki i do przodu , do tego tuniczka za tylek i ubranie gotowe :ico_haha_02:

kurcze wiecie co ostatnio ma takie obfitsze uplawy i nie wiem czy to normalne w drugim trymestrze czy nie , jak jest z wami , bez żadnego brzydkiego zapachu i zabrwienia :ico_wstydzioch:

a co do ruchów dzidzi to zaczynam się niepokoić , bo wcześniej odczuwałam bulgotki a teraz juz dłuższy czas nie i tez nie wiem czy to normalne :ico_noniewiem:
i człowiek głupi wsłuchuje się w siebie a tu cisza :ico_zly:

Awatar użytkownika
bigottka

11 maja 2009, 19:27

wiolaw, nie martw się ty chociaż czułaś jakieś bulgotki ja jak na razie nic :-/ no cóż może jeszcze nie jest ten czas. No cóż jeżeli chodzi o te upławy to u mnie lekarz mówił że zostało mi jeszcze trochę grzybka i jest to bardzo niemiłe uczucie a tak to normalnie.
magduś81, miałam jedne dresy ale za bardzo uciskają mnie w brzuszek już więc musiałam sobie coś zakupić :-P
Miłego wieczorku brzuchatki

asika82
4000 - letni staruszek

11 maja 2009, 19:58

isia to inni za Ciebie zrobią włoski, pazurki, i takie tam ? :ico_haha_01:

Wiola ja też mam duzo sluzu, nawet bardzo duzo i wszystko jest ok.

[ Dodano: 2009-05-11, 19:59 ]
Włoski zrobine , jutro odbieram sukienkę i trochę mam pietra bo brzuszek ostatnio mi bardzo podrósł.

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

11 maja 2009, 20:08

pazurki w czwartek włosy w sobote rano...
jejku głowa mi pęka.... ide chyba spac :-/

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

12 maja 2009, 08:09

Witam po długiej przerwie.
Już jestem w domu. Z szpitala w końcu wypuścili mnie wczoraj :ico_haha_02:
Na szczęscie okazało się, że te bóle byly spowodowane uciskiem, bo dzień wcześniej byłam ponad 8 godzin w pracy i prawie cały czas siedziałam. Teraz już będzie lepiej,bo dostałam L4 i mam prowadzić oszczędny tryb życia. Przez jedzonko szpialne zaczęłam tracić na wadze, ale Piotr mi przywoził jedzonko i przetrwałam :ico_brawa_01:
Jeśli chodzi o wyniki, to wszystkie są bardzo dobre. Przeraziłam się na usg, bo taki młody ginekolog powiedział, że mam dwurożną macicę, ale przyszedł trochę bardziej doświadczony i okazało się, że młody źle patrzył hi hi hi. Poleżałam 5 dni na obserwacji, dostałam 2 zastrzyki kaprogest (jeden wczoraj na do widzenia), dostawałam luteinę i papawernę i sumie leżałam na obserwacji. Już po pierwszym badaniu i usg lekarz powiedział, że jest ok, ale zadzwonił do mojego lekarza i tamten ze względu na poprzednie poronienia kazał mnie skierować do szpitala. Leżałam na sali z 4 babeczkami i wszystkie miałyśmy ciążę zagrożoną. Straszne co się teaz dzieje :ico_olaboga:
W każdym bądź razie czuję się rewelacyjnie, na usg widziałam, jak dzidziuś ssie paluszka. Niesamowity widok :ico_brawa_01: i z usg termin porodu przesunął mi się z 24 na 17 października :)

asika82
4000 - letni staruszek

12 maja 2009, 09:25

Witam z rana!

Magda witaj znowu z nami. Bardzo się cieszę,ze jest wszystko w porządku i dzidziuś nadal ładnie rosnie. Jak ja byłam w szpitalu też widziałam wtedy pierwszy raz jak Antoś ssał paluszek :ico_oczko:
Isia ja tez w czwartek pazurki a sobota oczywiscie fryzura.
A Ty masz naturalny kolor włosów, nie malujesz tak?

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

12 maja 2009, 09:57

juz mam troche malowane :) mojego naturalnego to nawet najstarsi górale nie pamietają :ico_haha_01:
byłam u fryzjera po swietach i malowac juz nie musze ani nic, i w zasadzie bardzo ich czesac nie chce... najlepiej lubie swoje wlosy conajwyzej wyprostowane prostownicą, wiec za duzo uczesac ich nie dam....
hmm głodna jestem
i znow głowa mnie boli, chyba za duzo spie :-/ jak myslicie? od tego moze bolec?

Awatar użytkownika
bigottka

12 maja 2009, 11:06

Witajcie babolki
Magda33, :ico_brawa_01: witamy z powrotem :ico_brawa_01: . Mówiłam że masz się oszczędzać w pracy kobieto a najlepiej L4 i teraz masz. Niepotrzebne były te nerwy związane ze szpitalem i w ogóle. No to termin przesunął się i to nie mało a sierotka zostaję z tyłu :-P
isiawarszawa, powiem Tobie szczerze że ja ostatnio dużo śpię ale to moim zdaniem nie jest powód bólu głowy a raczej to przez ciśnienie tak mi się wydaje. I jak tam samopoczucie przed wielkim diem??? Mało już zostało :ico_brawa_01:
Dobra kobietki idę na zakupy bo na coś mam ochotę i idę odebrać butki od szewca :-P bo trochę obcas się zniszczył.
Miłego dnia brzuchatki.

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

12 maja 2009, 11:13

samopoczucie normalnie....
a w zasadzie nie mysle o tym jakos bo mnie tak cholernie głowa boli....
nie wiem juz co robic...
a w sobote to chyba bede musiała jakies proszki wziąć bo nie dam rady (całe szczescie ze to nie całonocne wesele) tylko jakie? :-/ sama juz nie wiem

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”