Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 maja 2009, 07:50

zoola27 halo, halo ...chyba juz jesteś w szpitalu, co ..rodzisz...no to czekamy na wiadomości
nie jestem w szpitalu!! :ico_placzek: kurka wszystko ustało ......meczyłam sie do 3.30 , maz w pogotowiu juz ubrany ...ja wymyta ,przyszykowana ,iiiiii przeszło :ico_szoking: połozyłam sie i usnełam !!
teraz kłuje mnie podbrzusze ale tak dlelikatnie !!! w nocy to był armagedon!!! dlaczego sie nie rozkręciło???.......jestem załamana !!!

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 maja 2009, 07:53

zoola27 Nie załamuj się kochana, to skurcze przepowiadające. Ja tez miałam takie na kilka dni przed porodem, choć ogólnie to ja skurcze zawsze miałam.

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 maja 2009, 08:15

zoola27 Nie załamuj się kochana, to skurcze przepowiadające. Ja tez miałam takie na kilka dni przed porodem, choć ogólnie to ja skurcze zawsze miałam.
ja w zasadzie to od 2 tygodni mam skurcze ale lekkie nie codziennie i nie regularnie ale w nocy pierwszy raz bolało tak bardzo :ico_szoking: ja naprawde myslałam ze sie zaczeło

[ Dodano: 2009-05-21, 08:16 ]
suwaczek mi znikł

fortunata_fofa
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 maja 2009, 08:24

zoola współczuje,że ustało.Miałam nadzieję,że już dzisiaj bedziesz tuliła córeczkę.

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 maja 2009, 08:29

Miałam nadzieję,że już dzisiaj bedziesz tuliła córeczkę.
ja tez :ico_placzek:

ale nie odpuszcze !!! jesli cos zaczeło sie dziac .....biore sie znowu za porzaki a pozniej ide do ciotki na piechote ......musze sie zmeczyc tak jak wczoraj .......moze sie rozkreci ???? mam wrazenie ze twardnieje mi brzuch i przy chodzeniu boli czyli cos sie dzieje !!! a w nocy to sie wystraszyłam na maksa :ico_szoking: i zaczełam panikowac ale moj mezulek stanął na wysokosci zadania :ico_sorki:

fortunata_fofa
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 maja 2009, 08:34

Mi tez strasznie mąż pomagał i nie wyobrazam sobie jakby mogło go zabraknąć przy porodzie.Zoola mi lekarz kazał sie zmeczyc jak nie zaczne rodzic dzien przerwy i znowu sie meczyc.Mam nadzieje,że rozkreci sie u ciebie bo bardzo chciałabym juz zobaczyćtwoją córeczkę.Bilans na dzisiaj -14 kg :ico_brawa_01: ale i tak jeszcze sporo mi zostało.Dzisiaj biorę sie za lekkie ćwiczenia bo brzuszek w kiepskiej formie tzn miesnie bo ze skóra ciąża obeszła sie delikatnie.

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 maja 2009, 09:38

Bilans na dzisiaj -14 kg :ico_brawa_01:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
ja tez tak chce !!!
a mi sie komp zawiesza :ico_zly:

w domku juz sprzatnieta zaraz ide pod zimny prysznic !!!

macie pozdrowienia od moniki !!! jak dobrze pójdzie to jutro juz beda w domku :ico_sorki: mała jest troszke podżółcona

Awatar użytkownika
DUSIA555
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 maja 2009, 09:48

Witam

Zoola skoro miałaś już takie silne skurcze w nocy to tylko kwestia czasu aż pojawią sie te regularne no chyba że wcześniej odejdą Ci wody płodowe. Zobaczysz już wkrótce ujrzysz swoją córeczkę. :ico_brawa_01: Słońce tylko mi się nie załamuj :ico_nienie: Przekonasz się, że jeszcze tylko troszeczkę i będziecie tulić maleństwo :ico_haha_02: Nie ma to jak wsparcie męża :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-05-21, 09:49 ]
Dziękujemy za pozdrowienia :ico_sorki:

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 maja 2009, 09:55

skoro miałaś już takie silne skurcze w nocy to tylko kwestia czasu aż pojawią sie te regularne no chyba że wcześniej odejdą Ci wody płodowe.
szczerze to chyba bym wolaa zeby odeszły mi wody wtedy bym wiedziała napewno ze to juz !!! ja do szpitala mam prawie 45 km !!
zaczynam sie stresowac ....ustaliłam z mezem ze jesli do wtorku mnie nie wezmie ( kolejna wizyta) to zamiast do gina to pojade odrazu do szpitala !!!

[ Dodano: 2009-05-21, 10:25 ]
dzisiaj mi mija pierwszy termin z usg!!! :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
DUSIA555
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 maja 2009, 15:14

skoro miałaś już takie silne skurcze w nocy to tylko kwestia czasu aż pojawią sie te regularne no chyba że wcześniej odejdą Ci wody płodowe.
szczerze to chyba bym wolaa zeby odeszły mi wody wtedy bym wiedziała napewno ze to juz !!! ja do szpitala mam prawie 45 km !!
zaczynam sie stresowac ....ustaliłam z mezem ze jesli do wtorku mnie nie wezmie ( kolejna wizyta) to zamiast do gina to pojade odrazu do szpitala !!!

[ Dodano: 2009-05-21, 10:25 ]
dzisiaj mi mija pierwszy termin z usg!!! :ico_noniewiem:
45 km to faktycznie nie blisko. Ja muszę dojechać 18 km. Słońce pojedziesz do szpitala a jak będą Cię tam trzymać, aż akcja porodowa sama się zacznie :ico_olaboga: Nie wolisz tego czasu spędzić w domku. Wiem, wiem że to nerwówa jest okropna to oczekiwanie no ale co nam pozostało. Ja dzisiaj jadę jeszcze na 17 do Medicoru tam gdzie będę rodzić w ramach Szkoły Rodzenia mamy "zwiedzić" sobie tę placówkę. Poprosiłam brata żeby ze mną pojechał samochodem oczywiście bo mój małżonek ma drugą zmianę. . U nas ukrop jest niemiłosierny. Także busem się sama nie pcham do miasta. Jest to juz zbyt męczące dla mnie zresztą obawiam sie trochę już sama gdziekolwiek dalej ruszać. A z kolei w sobotę mam się tam zgłosić do mojego lekarza prowadzącego na jego dyżur - na kontrolę. Powiedziałam mojemu mężowi że może wezmę torbę z sobą i powiem lekarzowi, że wracam do domu z moim maleństwem albo wogóle :-D
Zmieniając temat kupiłam sobie na Allegro japonki fajne za jedyne 19 zł. Chyba nie dużo dałam. Wprawdzie przesyłka kosztuje 14 zł bo wybrałam kuriera dlatego przekonałam szwagierkę żeby sobie też kupiła. Chętnie się zgodziła bo jej się spodobały także koszty dostawy dzielimy na 2. Zawsze to mniej do zapłacenia . Tak wyglądają wybrałam beżowe http://www.allegro.pl/item641644328_jap ... ramiz.html

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”