Awatar użytkownika
Kajunia25
4000 - letni staruszek

25 maja 2009, 21:36

Hej,
zaś skakanie po drabinie,malowanie itd...
Mam nadzieję że Ciebie ono nie dotyczy :ico_nienie:
Straszna ta historia żony znajomego :(

Gratuluję Wam (i sobie hihi) okrąglutkich tygodni :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Dzisiaj zaczęłam pakować torbę :ico_brawa_01:

Beata, toż to Twój basenik :ico_oczko: ??
Ale bym sobie popływała w chłodnej wodzie, te upały mnie wykończą :ico_olaboga:
worek-śpioworek, miałam dla Milki, ale nie stosowałam jakoś..
a wiec przytyłam tylko 1 kg przez miesiac
??
To malutko, ja przez miesiąc przytyłam uwaga 4kg, i czuję że nadal tyję :ico_oczko:

Wiecie co, co do uprzejmości naszego społeczeństwa co do kobiet w :ico_ciezarowka: ..
To zgadzam się że większość albo nie zauważa, albo nie chce im się zauważać naszego stanu.. Z wygody?? Idąc tokiem myślenia: nikt się nie "ruszy" to ja też nie :ico_noniewiem: ?
Przykre to, ale prawdziwe. Katka, mnie też starszy pan dziabnął łokciem w autobusie w plecy, bo tak był zaaferowany wizją wolnego miejsca dla siebie że nie patrzał co robi :ico_puknij:
Powiedziałam mu tylko "spokojnie!!!!"..
Ale wczoraj zdarzył się cud :ico_oczko: Poszliśmy we trójkę (czwórkę hehe) na lody gałkowe b. pyszne swoją drogą, ale jak zawsze w niedziele mega kolejka po nie, my jakoś tak na 10. pozycji. Wtem podchodzi mężczyzna jakoś po 30-stce i mówi że taki skwar, że Pani (mi) na pewno ciężko tak stać itp. itd. i że prosi nas o stanie przed nim i jego rodziną (żona +trójka dzieci) :ico_szoking: Ja się troszkę upierałam że nie (byłam zszokowana) i że zaraz usiądę z dzieckiem (Milką) a on nie odpuszczał :ico_haha_01: , więc wbiliśmy się (z założenia przed nimi), ale wyszło o parę osób wcześniej - praktycznie przy samej kasie :ico_wstydzioch:
Ów facet skwitował to tak "Wiem coś o tym, bo trzy razy byłem w ciąży" hihiih" :ico_haha_02: i że to "powinno być oczywiste" :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-05-25, 21:42 ]
Acha, wiecie co, myślałam że w kącikach ust mam zajady, a to świństwo okazało się opryszczką :(
I to po obu stronach :ico_olaboga:
To już trzeci raz w tej ciąży :ico_noniewiem: , mam nadzieję że nie poszkodzi Natankowi ...

Awatar użytkownika
Beata_Tychy
Wodzu
Wodzu

25 maja 2009, 22:34

Beata, toż to Twój basenik :ico_oczko: ??
chciała bym :-D
wujostwa od T. ale ten dom prawie z okna widze i tam caly czas jestem wiec w sezonie pływamy do woli :)

[ Dodano: 2009-05-25, 22:37 ]
"powinno być oczywiste"
nic dodac nic ując
dobrze to zakończył Znieczulica to nasze społeczeństwo :ico_zly: .

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

25 maja 2009, 23:09

Beata_Tychy, ja mam ze 3 te spiworki w Polsce/siostra mi przywiozla z UK/ i tak jak Kajunia nie uzywalam, one bylyby fajne gdyby zaczynaly sie od pasa, bo dziecko zazwyczaj nozki odkopuje, a ja mojego nie wsadzalam do tego bo w tym strasznie goraco jak zapniesz dziecku to na szelkach. wiadomo ze maluszka trzeba ubrac, ale wsadzajac jeszcze do tego i zapinajac to dla mnie za goraco...

Kajunia25, no jednak spotyka sie jeszcze normlanych ludzi, ale widzisz to musza byc tacy ktorzy wiedza, zrozumieja.

skorzystalam z ostatniej szansy w ryanairze i kupilam mamie bilet w jedna strone do nas na 30 lipca z bagazem i wszystkim zaplacilam 77zl. jutro pewnie znow beda jakies nowe terminy w promocji, ale chcialam juz skorzystac bo nie dosc ze bez oplat lotniskowych bylo teraz to jeszcze odprawa za free.

ide spac

dobranoc wszystkim:)

[ Dodano: 2009-05-25, 23:12 ]
Beata_Tychy, jutro wskoczysz w 8 okienko :ico_brawa_01:

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 maja 2009, 06:45

To malutko
to juz drugi miesiac taki ze przybylo mi tylko 1 kg :-) ale mi to tam nie przeszkadza najwazniejsze ze maluszek rośnie i rozwija sie prawidłowo :ico_brawa_01:

a my dzis nie śpimy już od 4.40
maluszek od rana cały czas daje znaki o swoim istnieniu :-D nawet R. przez se poczul jak synuś kopie go po reku bo specjalnie wzielam jego reke położyłam żeby poczuł hihi na miły poczatek dnia :ico_oczko:
dzis jadę do pracy z L4 :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Beata_Tychy
Wodzu
Wodzu

26 maja 2009, 08:37

Beata_Tychy, jutro wskoczysz w 8 okienko :ico_brawa_01:
:ico_szoking:
racjaaa hehe dziekiii :ico_wstydzioch: To ja jak to za kazdym razem olstatnia
:ico_tort: za kolejne okienko

Witam z :ico_kawa:

i wszystkim przyszłym jak i obecnym Mamuniom
Składam Najserdeczniejsze życzonka

Obrazek

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 maja 2009, 11:25

Beata_Tychy, gratuluje VIII okienka :ico_brawa_01:

ja już L4 zawiozłam a jutro znowu do pracy po świstek do pzu zeby zapłacili mi za pobyt w szpitalu :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
ULA_TOMEK
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 maja 2009, 13:56

hello u nas dzis lato jzu 26 stopni w cieniu najchetnije to bym w baseniku sie wymoczyła ale od jutra zapowiadaja deszczyk wiec szkoda wyciagac, a wogóle gdzie mis ie pompka zapodziałą a tak to bym raczej nie dłąa rady nadmuchac bo i bez tego mi tchu brakuje :-D

Wczorajsze spotkanie wypadło super pogadałysmy sobie z dziewczynymi a bobasy poszalay na placu zabaw,az mi sie wierzyc nie chciało jak sobie obliczyłam ze my juz ponad 2,5 roku ze soba klikamy :-D mam andzije ze nam sie tez uda kiedys z bobaskami na zywo spotkac :-D

Co do śpiworków to ja powiem ze przy PAwle bardzo mis ie przydały i w sumie od małego az do półtora roku mały w nich spał bo pod kołdra to sie rozkopywał strasznie, a w cieplejsze dni poprostu go cieniej ubierałam i do spiworka i przynajmniej mogłam spac spokojnie bo wiedizłąm ze maluch w nocy sie nie rozkopie :-) wiec ja polecam :-)

ja tez wysyłaląm koleznake do Lidla i tez termometrów nie było chyba sie po sprzedawcach rozeszły :ico_noniewiem: ale fajne kocyki były wiec mam rózowy :-D

no oczywiscie dla obecnych i przyszłych mamusiek :ico_buziaczki_big: :ico_prezent:

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 maja 2009, 14:45

hej dziewczyny
no to dzis Nasze święto :ico_brawa_01: :-D :ico_tort: :ico_prezent: niektóre pierwszy raz obchodzą :-D
Hanusia lula,ja zjadłam botwinke a teraz leżę z nogami w gorze,bardzo dziś gorąco u nas..
wyszlifowałam ostatni fragment ściany,ale już nie maluję bo nie mam siły,B jak przyjedzie to pomaluje...
martwię się tym węzłem Hani,kazałam mu zadzownić do pediatry.
dziewczyny ja jeszcze nie mam wyprawki całej :ico_placzek: ,czekam nadal na kasę,mam nadzieję że w tym tygodniu już będzie i w weekend kupię wzytsko,
Beata fajowe fotki,ślicznego masz pieska
co do tego śpiworka to moja Hania nie chciała w tym spać w ogóle,wkurzała się ,ale np w takiej dzdzownicym z "dziurą ' na nożki tak,uwielbiałą to bo mogła swobodnie nogmi ruszac i nie było jej gorąco.
ja mam jedno zaliczenie już za sobą,jeszcze jedno i 2 egzaminy no i 14.07 obrona...
aha Katka miałąm pytać czy pytałąś gina może czy dzięki temu krązkowi wody sa blokowane?bo u mnie jest bardzo nisko główka więc de facto wody nie maja jak wyjśc ,ale nie wiem czy dodatkowo krążek tez nie blokuje..z zachowanymi wodami podobno o wiele mniej boli poród,ja miałam zachowane wody i bolało ale bardziej mnie brzuch bolał jak @ miałam

[ Dodano: 2009-05-26, 14:48 ]
Ula :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: ty za 1,5 tygodnia możesz już rodzić :ico_brawa_01: :ico_szoking:

Katka
Wodzu
Wodzu

26 maja 2009, 15:41

Lalko nie pytalam ginka o to czy krążek hamuje wody, ale myśle sobie, ze one moge sie sączyć.Na pewno nie odejda jednym chlustem, ale moga sie sączyc. W szpitalu lezała ze mna dziewczyna, któa miala załozony szew na szyjke macicy, a mimo to zaczeły jej sie sączyc wody.I mimo tego, ze to byl 35 tc, wyjeli jej ten szew i urodziła.

Ja dzis poswietowałam z Mamusia i siostra Dzień Matki :ico_haha_02: Fajnie spędziłysmy czas :ico_brawa_01:

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 maja 2009, 18:26

Katka dzięki za odpowiedź
z Hanusią moja ukochana wszystko ok!!!kupiłam jej taki zamek dmuchany-trampolinę,zjadłysmy makaron z truskawkami i idziemy do ogródka poskakać :-D :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”